vissza az előző oldalra

Az olcsó távol-keleti plasztika újabb halálos áldozata

Cikkek
2016. május 04.

„Mindenhol lyukak tátongtak és öltések sorakoztak rajta” – emlékszik vissza a szövődményekben elhunyt 31 éves férfi édesanyja.

Hasplasztikazsírleszívás, felső szemhéjplasztika, állplasztika, ajakvastagításcombplasztika és mellkasplasztika – Leigh Aiple ezekért a beavatkozásokért utazott Malajziába, hogy kedvezőbb áron megússza, mintha hazájában, Ausztráliában feküdne kés alá.

Aiple egy hasonló esetekre specializálódott utazási irodát keresett fel az igényével, akik egyenesen a Kuala Lumpur-i Beverly Wilshire Medical Centre-be repítették. A gyors egymásutánban elvégzett műtéteket követően több komplikációra utaló tünet jelentkezett nála, ráadásul a sebeit sem varrták össze megfelelően – mégis azt mondták neki, hogy menjen haza.

Miután viszont otthon már mellkasi fájdalmakra is panaszkodott, édesanyja mentőt hívott. Sajnos túl késő volt, mert Aiple egy óra múlva meghalt a kórházban. A kórbonctani eredmények szerint tüdőembólia és mélyvénás trombózisokozta a végzetét, amelyek kockázatát jelentősen megnövelte a hazarepülés.

„Hát megéri bármiért is kockára tenni az életünket? Szerintem nem!” – kommentálta az olcsó távol-keleti plasztika miatti újabb tragédiát Dr. Hugh Bartholomeusz, az Ausztrál Plasztikai Sebész Társaság elnöke.

A szakember hozzátette, hogy az elképesztő egészségügyi kockázat mellett azzal is számolni kell, hogy az így megspórolt összeget sok esetben az államkasszának kell megfizetnie.

„Azok, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy hazájukban magán-egészségügyi ellátásban részesüljenek, gyakran itthoni közkórházakban kötnek ki a külföldön elvégzett műtétek szövődményei miatt…” – tette hozzá Dr. Bartholomeusz.

Ezért is fontos tehát megfelelő szakmai felkészültséggel rendelkező orvost és ideális műtéti körülményeket biztosító klinikát választani a plasztikai beavatkozásokhoz.

(Fotó: statnews.com)

Kapcsolódó hírek:

Kapcsolódó beavatkozások:

 Feliratkozás új bejegyzésekre

Thanks for subscribing!


Utolsó bejegyzés

Milyen mellimplantátum a megfelelő számomra? Dr. Kazay Szilárd plasztikai sebész a mellnagyobbításról

Dr. Kazay Szilárd, a Premium Plasztikai Sebészet orvosa alapvető információkat oszt meg a mellnagyobbításról, illetve arról, hogy milyen implantátum használata a legmegfelelőbb a mellplasztikai beavatkozás alkalmával.


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.