vissza az előző oldalra

A botox nemcsak ránctalanít, fiatalít is

Cikkek
2015. december 17.

Egy friss kutatás szerint valóban segít visszaforgatni az idő kerekét.

botox hatóanyag az eddigi feltételezésekkel ellentétben nemcsak az arcizmok bénításával járul hozzá a frissebb, üdébb megjelenéshez, hanem rejuvenációs folyamatokat is elindít a bőrben – állítják a kanadai Ottawai Egyetem munkatársai.

„A hagyományos botox injekcióval kezeltek bőre feszesebbé válik. Bizonyítékot találtunk rá, hogy a beavatkozást követően több elasztin és kollagén termelődik” – nyilatkozta a kutatást vezető Dr. James Bonaparte plasztikai sebész.

Az idő múlásával egyébként folyamatosan csökken a hámszövetek elasztin- és kollagéntartalma, ami a rugalmasság fokozatos elvesztéséhez, illetve ráncképződéshez vezet.

A mostani vizsgálatnál összesen 48 nőt vettek górcső alá – 55 éves átlagéletkorral –, akik életük első botox kezelésén estek át a szemöldököt és a szemkörnyéket érintve. Az injekció után valamennyiük bőrének összetétele úgy változott, hogy a korábbinál sokkal inkább hasonlított a fiatalabbakéhoz.

Kiderült az is, hogy a feszesedés nem egy esetleges mellékhatásként jelentkező gyulladás ideiglenes következménye – tették hozzá a szerzők. Az eredmények a JAMA Facial Plastic Surgery-ben jelentek meg.

(Fotó: Flickr.com)Feliratkozás új bejegyzésekre

Thanks for subscribing!


Utolsó bejegyzés

Milyen mellimplantátum a megfelelő számomra? Dr. Kazay Szilárd plasztikai sebész a mellnagyobbításról

Dr. Kazay Szilárd, a Premium Plasztikai Sebészet orvosa alapvető információkat oszt meg a mellnagyobbításról, illetve arról, hogy milyen implantátum használata a legmegfelelőbb a mellplasztikai beavatkozás alkalmával.


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.