vissza az előző oldalra

4 mellnagyobbítási irányelv, amiben a plasztikai sebészek egyetértenek

Cikkek
2016. április 22.

Több mint ezer amerikai szakértő foglalt állást a következők mellett.

„A számos műtéti lehetőség mögött általános irányelveket is meg lehet figyelni” – fogalmazott a kérdőíves kutatást végző Dr. David A. Hidalgo és Dr. Sammy Sinno, aki az Amerikai Plasztikai Sebészeti Társaság (ASPS) megbízásából 1 067 kolléga válaszait vette górcső alá. Az eredményekből a következőket sikerült megállapítani.

1. Izom alá helyezett implantátum mell alatti metszésből

Noha a páciens anatómiai sajátosságai és az elérni kívánt eredmény más alternatívát is megkövetelhetnek, a legelterjedtebb megoldást a mell alatti redőben ejtett rövid metszésből – legalább részben – mellizom alá helyezett implantátum jelenti. (A lehetséges módszerekről ide kattintva olvashat bővebben.)

2. „Régi” módszerek a tökéletes méretért

A plasztikai sebészek döntő többsége szívesen alkalmaz olyan hagyományos eszközöket a megfelelő implantátumméret kiválasztásához, mint az úgynevezett „sizer”, vagy akár a rizsszemekkel adott térfogatban megtöltött zsákocska. A leggyakrabban választott méret 300 és 350 köbcentiméter közötti.

3. Lassan hódít a sajátzsír-visszatöltés

Kezd elterjedni, de Amerikában még nem rutinszerű a klinikánkon régóta alkalmazott mikrostrukturális sajátzsír-visszatöltés – vagy más néven zsírátöltetés – önmagában is megoldást jelenthet a mell térfogatának növelésére, illetveenyhébb aszimmetria korrigálására, de az implantátum beágyazódását elősegítő kiegészítő eljárásnak is tökéletes.

4. Egyre több a biokompatibilis anyag

A válaszadók ugyan lassan nyitnak a 3D-s eredménymodellezési technika és a mikrostrukturális sajátzsír-visszatöltés felé, de bizonyos új technológiákat gyorsan alkalmaznak a praxisukban. Ezek közé tartozik például a nem-sejtes bőrmátrix (acellular dermal matrix), amely megkönnyíteti a másodlagos mellnagyobbítást.

(SAV)

(Fotó: ASPS)

Kapcsolódó hírek:

Kapcsolódó beavatkozások:

 Feliratkozás új bejegyzésekre

Thanks for subscribing!


Utolsó bejegyzés

Tájékoztatás a Premium Plasztikai Sebészet koronavírus-járvány miatti ellátási változásairól

Skype-konzultációra van lehetőség. A személyes konzultációkat, elektív műtéteket és beavatkozásokat viszont sajnos halasztanunk kell, erről minden érintett páciensünk értesítést kap.


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.