vissza az előző oldalra

3 érdekesség a tű nélküli botoxról

Cikkek
2016. január 20.

Eddig csak injekció formájában lehetett elképzelni, de már jön a gél is!

1. Nem volt egyszerű kifejleszteni

A technológia már készen áll: „mindössze” olyan kémiai megoldásra volt szükség, ami képes a hatalmas molekulájú botulinum toxin A hatóanyagot a bőr felületén keresztül a megfelelő mélységbe juttatni. Erre a célra olyan hordozó peptidekszolgálhatnak például, amelyek ionos kötéssel kapcsolódnak a botoxhoz, az optimális helyre érve pedig „elengedik”.

2. Ugyanúgy rendelőben lehet majd megkapni

A tű nélküli botox nem azt jelenti, hogy mostantól akár sarki drogériában is beszerezhetjük, hogy otthon ránctalanítsunk. A 30 perc alatt ható gélt csak szakember viheti majd fel a kívánt területre, hiszen alkalmazása éppolyan körültekintést igényel, mint az injekcióé. Noha a klinikai tesztek során semmilyen súlyos mellékhatás nem merült fel, valószínűleg olyan enyhébbekkel lehet számolni, mint a hagyományos változatnál.

3. Nem csak azoknak szól, akik félnek az injekciótól

A tesztelésben résztvevő Dr. Joely Kaufman elmondta, hogy a tű nélküli botoxtól „finomabb” eredményt várnak, így injekciót még nem feltétlenül igénylő ráncok kisimítására is alkalmas. Tovább csökken ráadásul a gondatlan használatból eredő esetleges arcmimika-változás kockázata, tehát azoknak is ajánlják, akik ettől tartanak.

Kapcsolódó hír:

Plasztikai beavatkozások:Feliratkozás új bejegyzésekre

Thanks for subscribing!


Utolsó bejegyzés

Milyen mellimplantátum a megfelelő számomra? Dr. Kazay Szilárd plasztikai sebész a mellnagyobbításról

Dr. Kazay Szilárd, a Premium Plasztikai Sebészet orvosa alapvető információkat oszt meg a mellnagyobbításról, illetve arról, hogy milyen implantátum használata a legmegfelelőbb a mellplasztikai beavatkozás alkalmával.


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.