Thermage (rádiófrekvenciás bőrfiatalítás)

Thermage (rádiófrekvenciás bőrfiatalítás)

Thermage (rádiófrekvenciás bőrfiatalítás)

Klinikánkon a leghatékonyabb Thermage eljárást alkalmazzuk, ami az arcon kívül a test egyéb részein is hatékonyan feszesít. A rádiófrekvencia által közvetített energia a mélyebb hámrétegekbe hatolva képes átépíteni a kollagénnel átszőtt kötőszöveti rétegét anélkül, hogy bármilyen látható vagy érezhető sérülést okozna a bőr felületén.

A rádiófrekvencia által kiváltott hőhatás a már meglévő kollagénrostok szerkezetének megváltoztatásával indítja be a kötőszövet regenerálódását, és feszesíti azt. A bőralja rugalmasabbá válik, újabb kollagénrostokat képez. Így a kezelt bőr teljesen átépül, feszesebb és rugalmasabb bőrfelület jön létre. A rádiófrekvenciás technológia egy olyan bőrsérülés-mentes orvosi kezelés, ami évszaktól függetlenül, bármikor elvégezhető.

A Thermage a biztonságos bőrfiatalító módszer

ThermageA Thermage kezelés a világon mindenhol csak orvosi közreműködés mellett, elsősorban plasztikai sebészeti klinikákon található meg. A kezelés egyszeri alkalom, időtartama a kezelt terület nagyságától és számától függően húsz perctől két óráig tart.

A Thermage biztonságos, klinikailag igazolt módszer a bőr feszesítésére, illetve kontúrjának javítására. A saját kollagén termelés stimulálásával helyreállítható a bőr tónusa, kontúrja és szerkezete.

A Thermage nem invazív beavatkozás, tehát nincsenek még injekciók sem. Az egyszeri kezelés feszesíti a bőr meglévő kollagénjét és stimulálja annak újratermelését.

Milyen hamar áll be a végeredmény?

Az eredmény azonnal látható, a javulás pedig a beavatkozást követő akár hat hónapon keresztül is folytatódik. A végeredmény évekig tarthat.

A testen és az arcon alkalmazott Thermage kezelés csak esztétikai beavatkozásokra specializálódott plasztikai sebész szakorvos rendelőjében vehető igénybe.

A Thermage egyszeri beavatkozásként alkalmazható, melynek időtartama húsz perctől két óráig terjed – a kezelendő területektől függően. Mi több, nincs regenerációs idő, így a páciens azonnal visszatérhet mindennapi teendőihez. A lézerekkel ellentétben a Thermage minden típusú és tónusú bőrön alkalmazható. Az injekciókkal és töltőanyagokkal szemben a Thermage az egész arcot érinti – beleértve a homlokot, a szem környékét, az orr-szájzug redőt, az állkapocs vonalát, a tokát és az áll alatti területet is.

Ha az idő múlásával nem ismer rá a tükörből visszanéző arcra, ne habozzon felkeresni egy Thermage-zsal foglalkozó szakorvost, aki tájékoztatja, hogy az eljárás hogyan segíthet Önnek olyan fiatalnak látszani, amilyennek érzi magát!

Hogyan működik a Thermage?

Ahhoz, hogy megértsük, hogyan működik a Thermage, jó, ha ismerjük bőrünk szerkezetét. Az arcbőr három különböző rétegből áll. A látható külső réteget felhámnak, tehát epidermis-nek hívják. Az ezalatti, kollagénben gazdag réteget irhának, tehát dermisnek. Az alsó, kollagénrostok hálóját tartalmazó réteget pedig bőraljának (subcutis-nak) nevezik. Utóbbi zsírrétegként is ismert.

Amikor e három réteg kollagéntermelése csökken a normál öregedési folyamatok, genetikai okok vagy a túlzásba vitt napozás miatt, a bőr megereszkedik, ráncossá válik. A felületi kezelések természetesen nem képesek helyreállítani a mélyebb rétegek kollagéntermelését.

A Thermage az egyetlen nem invazív eljárás, mely feszesíti a bőrt, emellett mindhárom rétegének kollagéntermelését is megújítja.

Hogyan? A Thermage egyedülálló kapacitív rádiófrekvenciás (CRF) technológiája biztonságosan melegíti a bőr alsó rétegeit, illetve a mélyen fekvő kollagénhálót. Ezáltal azonnali feszesítő hatást ér el, valamint javítja a bőr tónusát és szerkezetét. A javulás a kollagéntermelés beindulásának köszönhetően a kezelést követő 4-6 hónapban is folytatódik, s egyre láthatóbbá válik.

Összehasonlítás más típusú bőrfiatalító kezelésekkel

A Thermage minden invazív kozmetikai beavatkozásnál biztonságosabb. Az összes bőrtípusnál és valamennyi bőrszín esetében alkalmazható. Legnagyobb előnye, hogy mindössze egyetlen kezelésre van szükség, nem kell 3-5-ször ismételni, mint a lézeres terápiák többségét.

Amiben még többet ad: nincs regenerációs idő, a páciens azonnal visszatérhet a munkába, folytathatja normál életvitelét.

A Thermage a többi bőrfiatalító kezeléshez hasonlítva főként abban tűnik ki, hogy nem csak a bőr felületes rétegeiben hat. A Thermage az egyetlen eljárás, amely – mellőzve az egyéb kezelések negatív aspektusait – képes a bőr mélyebb rétegeiben megújítani a kollagéntermelést.

Nincs évszakfüggőség, mint a lézeres kezelések estén. A Thermage télen-nyáron egyaránt, minden évszakban használható.

Mit jelent a Thermage?

A Thermage a ThermaCool rendszert használó plasztikai sebész szakorvosok rendelőiben vehető igénybe. Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Hivatal (FDA) által  jóváhagyott rendszer egyedülálló kapacitív rádiófrekvenciás (CRF) technológiát alkalmaz a bőr meglévő kollagénjének feszesítésére, illetve az újabb rostok termelődésének elősegítésére.

Így hatékonyan ránctalanítható a test és az arc. Az eredmény azonnal látható, valamint a kezelést követően akár hat hónapon keresztül tovább javul. A Thermage beavatkozás gyors és egyszerű, nem befolyásolja a páciens mindennapi teendőit.

Milyen eszközökkel végezzük a Thermage-t?

Az eljárás során a mélyen fekvő kollagénrostokat és szöveteket melegítjük, miközben a bőrfelszín épségét speciális hűtő spray segítségével védjük. A kezelést ThermaCool készülékkel végezzük. A kézi eszközhöz egy ThermaTip-et erősítünk, amely gyengéden érinti a bőrt, és így non-invazív módon kapacitív rádiófrekvenciát (CRF) juttat a bőr mélyebb rétegeibe.

Ez a mély, egyenletes melegítés azonnali összehúzódásra készteti a bőr mélyen fekvő szöveteit. A helyreállított és az új kollagén termelésnek köszönhetően feszesedik, valamint megújul a bőr és az arc kontúrja.

Mennyi ideig tart a kezelés?

A kezelendő területek méretétől függően a kezelés időtartama húsz perc és két óra között mozog.

Hány kezelésre van szükség?

A lézerekkel ellentétben, melyek négy vagy több kezelést igényelnek, a páciensek többségénél az egyszeri Thermage-beavatkozás is szép eredményt biztosít. A kezelés menetét a páciens szükségleteinek és céljainak megfelelően az orvos fogja meghatározni.

Mik az azonnali és a hosszútávú eredmények?

Azonnali eredmény: látható és érezhető, hogy a kezelt bőr finomabb, simább. Ugyanúgy a kezelt terület kontúrja is harmonikusabbá válik.

Hosszútávú eredmény: a kezelést követően hónapokon keresztül további javulás észlelhető. A bőr több új kollagént állít elő, s a feszesedés következtében egyenletesebbé válik a kontúrja. Ez a folyamat egészen hat hónapon át megfigyelhető.

Mikor válik láthatóvá az eredmény?

Az eredmény azonnal látható, s utána folyamatosan javul. Az egyszeri kezelést követő 2-6 hónapban fokozatosan tapasztalható a bőr mérhető feszesedése és kontúrjainak javulása.

A test mely részein alkalmazható a Thermage kezelés?

A töltőanyagokkal ellentétben (melyek csak ráncfeltöltést tesznek lehetővé), az adott terület egészén, például az egész homlokon, arcon, szemhéjon, hason, kézen is alkalmazható. Kiemelkedően pozitív tulajdonsága, hogy nemcsak az arcon, a szemhéjakon, vagy a nyakon vethető be, hanem az egész testen használható. Feszesíthető vele a bőr a dekoltázson, a felkarokon, a melleken, a hason, a combokon, térdeken stb.

A leggyakrabban kezelt területek közé tartoznak:

 • Szemhéj.
 • Az arc periorbitális régiója: homlok- és szemkörnyék.
 • Középső és alsó arc területe: magában foglalja az arcot, a száj körüli területet, az állkapocs vonalat, a tokát és az áll alatti részeket.
 • Alsó arc területe (submentál régió): magában foglalja a száj körüli területet, az állat, az állkapocs vonalat, a tokát és az áll alatti részeket.
 • Teljes arc: beleértve a periorbitális régiót, valamint a középső és alsó arc területét.
 • Nyak, dekoltázs.
 • Karok.
 • Has.
 • Combok.
 • Fenék.
 • Csípő.
 • Kezek.

Mit lehet érezni a Thermage kezelés közben?

A páciens a ThermaTip bőrrel való érintkezésekor enyhe melegséget érez, ahogy kapacitív rádiófrekvenciás (CRF) energia eljut a mélyen fekvő szövetekhez. A melegérzet jelzi, hogy a kollagénrostok elérik a megfelelő hőmérsékletet, melyen összehúzódnak.

Ez az érzés azt jelenti, hogy az energia stimulálja a kollagént, és ezáltal feszesíti a bőrt. A bőr megóvása, valamint a kezelés kényelmének biztosítása érdekében a bőr felületét folyamatosan hűtjük a CRF energia használata előtt, alatt és után is. A páciens visszajelzései a beavatkozás közben érzékelt hő mértékéről segítik az orvost a kezelés kényelmének maximalizálásában.

Az érzékelés csökkentésére orvosa a kezelés előtt enyhe fájdalomcsillapítót adhat. E lehetőségekről érdemes személyesen tájékozódni, hiszen a páciensek szükségletei eltérőek.

A kezelést követően a bőr 1-2 napon keresztül piros lehet. A többség még ennyi kellemetlenséget sem tapasztal, így a kezelés után azonnal visszatérhet a megszokott életviteléhez.

Szükséges bármilyen speciális előkészület, illetve nyomon követés?

Nem. A műtétekkel ellentétben ez a kezelés nem igényel előkészületeket, illetve előzetes böjtölést sem. A páciens a beavatkozást követően azonnal visszatérhet mindennapi teendőihez, speciális utógondozásra nincs szükség.

A kezelés után előfordulhat átmeneti bőrpír, illetve enyhe duzzanat, azonban a tünetek többnyire 24 órán belül maguktól elmúlnak.

A mindennapi bőrápolás részeként ajánlott a hidratálás és a fényvédők használata. A kezelés egyetlen észrevehető nyoma a természetes módon feszesebb, fiatalosabb és egészségesebb bőr.

Ki a legjobb célcsoport a Thermage kezelés során?

A legjobb eredmények a 35-60 év közöttiek esetében tapasztalható. Ha ennél idősebb valaki és/vagy erősebben lóg a bőre, akkor a végeredmény kevésbé lesz látványos.

Meddig tart a Thermage kezelés hatása?

A Thermage azonnal feszesíti a meglévő kollagénrostokat, és a kezelést követően akár hat hónapon keresztül stimulálja az újak termelését. Tapasztalt orvosok kiadatlan beszámolói szerint az eredmény évekig is tarthat a páciens természetes öregedési folyamatától függően.

Biztonságos a Thermage?

A Thermage kiváló eredményeket produkál a biztonság terén. A világszerte 190 000 páciensen elvégzett kezelés esetében a jelentett mellékhatások előfordulási gyakorisága eddig kisebb, mint 0,4%.

A leggyakrabban jelentett esetek duzzanatról, pirosságról, illetve a kezelt terület feldagadásáról és hólyagosodásáról számolnak be. E mellékhatások pár napon belül elmúltak. Egy ritka (<0,11%), de hosszabb ideig tartó mellékhatásról, mégpedig a kezelt terület felületi szabálytalanságáról is szó esett. Az említett mellékhatásokkal, valamint a Thermage kezelés biztonságosságával kapcsolatban felmerült kérdéseiről konzultáljon orvosával!

Napjainkban a Thermage az egyetlen rádiófrekvenciát alkalmazó technológia a piacon?

Bár vannak más bőrápoló technológiák, melyek rádiófrekvenciás energiát használnak, a Thermage az egyetlen szabadalmazott kapacitív rádiókfrekvenciás technológia, ami elég erős, mélyreható, egyenletes, térfogati melegítést biztosít a bőr és a mélyen fekvő szövetek természetes feszesítéséhez, kontúrjának javításához. Mi több, az egyéb, öt vagy több kezelést igénylő technológiákkal ellentétben, a Thermage egyszeri alkalmazása megfelelő eredményt nyújt.

Mennyibe kerül a Thermage kezelés?

A Thermage viszonylag drága kezelés, mivel műtétet vált ki. Ára hasonló, mint egy szikével végzett arcplasztikai műtété. Az ár oka az eszköz sok-sok éven keresztül történt kifejlesztése, egyedisége és biztonságossága.

Összefoglalva miképpen működik a Thermage?

A Thermage kezelés a bőrfeszesítés és kontúrjavítás biztonságos, klinikailag ellenőrzött módja. A szervezet saját kollagénjének stimulálását végzi – a bőr tónusát, kontúrját és szerkezetét így újítja meg.

A Thermage teljes mértékben minimálisan invazív. Nincs szike, nincs injekció, nincs komplikáció. Egyszeri beavatkozás. A kezelés alatt a bőr meglévő kollagénjét feszíti meg, és a továbbiakban is stimulálja a kollagéntermelést. A hatás ezért egyrészt azonnali és látható, másrészt elhúzódó és állandóan javuló a kezelést követő hatodik hónap végéig. Az eredmény évekig látható.

A Thermage kezelés a világon mindenhol csak orvosi közreműködés mellett, elsősorban plasztikai sebészeti klinikákon található meg.

A Thermage előnyei összefoglalva

A Thermage minden invaziv kozmetikai és esztétikai plasztikai sebészeti módszernél biztonságosabb. Minden bőr típusnál és bőrszínnél használható. Csak egyetlen kezelés szükséges belőle, nem kell 5-6-szor ismételni, mint más beavatkozások esetében. Nincs regenerációs idő, a páciens azonnal visszaállhat munkájába.

Igen, további információt szeretnék!