Rádiófrekvenciás bőrfiatalítás, Thermage

Rádiófrekvenciás bőrfiatalítás, Thermage

Rádiófrekvenciás bőrfiatalítás, Thermage

A bőrfeszesítés és kontúrjavítás biztonságos, klinikailag ellenőrzött módja a Thermage kezelés.

A szervezet saját kollagénjének stimulálását végzi; megújítja a bőr kontúrját, tónusát és szerkezetét. A legújabb Thermage készülékek összehasonlíthatatlanul jobb eredményeket produkálnak, mint korábbi társaik.

A Thermage kezelés teljes mértékben non-invazív, tehát nem műtéti. Nincs injekció, nincs szike, nincs komplikáció. Egyszeri beavatkozás. A kezelés alatt megfeszíti a bőr meglévő kollagénjét, és a továbbiakban stimulálja a kollagéntermelést.

A hatás emiatt egyrészt azonnali és látható, másrészt elhúzódó és állandóan javuló a beavatkozást követő hatodik hónap végéig. Évekig látható az eredmény.

A világon mindenhol kizárólag orvosi közreműködés mellett, többnyire plasztikai sebészeti klinikákon ajánlható a Thermage kezelés.

A beavatkozás egyszeri alkalom. A kezelés időtartama a kezelt területek számától és nagyságától függően húsz perctől két óráig tart. Hatásán túl jelentős pozitív tulajdonsága, hogy nincs regenerációs idő, a páciens a kezelés után azonnal folytathatja normál életvitelét.

A lézerekkel ellentétben minden bőrszín és bőrtípus esetében használható. A lézeres kezelések estében megszokott évszakfüggőság sincs: a Thermage kezelés télen-nyáron, bármikor elvégezhető.

A csak ránctöltést lehetővé tevő töltőanyagokkal ellentétben az adott egész kezelt területen, pl. az egész arcon, homlokon, szemhéjakon, kézen, hason stb. alkalmazható. Szintén pozitív tulajdonsága, hogy nem csak az arcon és a nyakon, hanem az egész testen használható. Feszesíthető általa a dekoltázs, a mellek, a has, a felkarok, a combok, illetve a térd bőre is.

Milyen elven működik a Thermage?

Hogy megértsük a Thermage működését, jobban meg kell ismernünk bőrünk szerkezetét.

A bőr 3 rétegből áll. Felhámnak, azaz epidermis-nek hívjuk a látható külső réteget, a kollagénben gazdag középső réteg az irha (dermis), a legmélyebb réteg pedig, amely zsírszövetéről és a benne található kollagénrostok hálózatáról ismert, a bőralja (subcutis).

Ha csökken a kollagénrostok mennyisége ebben a három rétegben (genetikai okok, a normál öregedési folyamat, vagy a korábban túlzásba vitt napozás miatt), akkor az arc bőre ráncosodni kezd és megereszkedik. A felületen ható eljárások nem képesek befolyásolni a mélyebb rétegek kollagéntermelését.

A Thermage az egyetlen nem invazív módszer, amely feszesíti a bőrt, és egyszerre mindhárom rétegben megújítja a kollagéntermelést.

Ez annak köszönhető, hogy a Thermage az egyetlen, amely a mély kollagénrost-hálózatot elérő, kapacitív rádiófrekvenciás technológiát használja (monopolar technika). Azonnali feszesedést okoz, mellette pedig megújítja a bőr szerkezetét és tónusát. Az új kollagéntermelés beindulásának köszönhetően a kezelést követően 4-6 hónapon át is tart a bőr megújulása.

A Thermage biztonságosabb minden invazív esztétikai és kozmetikai plasztikai sebészeti módszernél. Bármely bőrtípusnál és bőrszínnél alkalmazható. Mindössze egyetlen kezelés szükséges belőle, nem kell 5-6-szor ismételni, mint más beavatkozások esetében. Nincs regenerációs idő, a páciens azonnal visszaállhat a munkájába.

Pár szó a kezelésről és az eredményekről

A 35 és 60 év közöttiek esetében tapasztalhatók a legjobb eredmények. Az eredmény kevésbé lesz látványos, ha a páciens idősebb és/vagy erősebben lóg a bőre. 

A területek nagyságától függően húszperces vagy akár kétórás kezelés alatt enyhe melegérzés tapasztalható, mialatt a rádiófrekvencia kezeli a bőr alsó rétegét. Ez csupán azt jelenti, hogy az energia stimulálja a kollagént, és ezáltal feszesíti a bőrt.

A kezelést követően egy-két napig bőrpír jelentkezhet. A többség azonban ennyi kellemetlenséget sem tapasztal, és azonnal visszatérhet a normál életvitelhez a kezelés után.

Azonnali eredmény: látható és érezhető, hogy a kezelt bőr simább, finomabb lett, valamint harmonikusabbá válik a kezelt terület kontúrja is.

Hosszútávú eredmény: a kezelést követően hónapokon át észlelhető a további javulás. A bőr feszesedése következtében kontúrja egyenletesebbé válik, valamint több új kollagént állít elő. Egészen hat hónapon keresztül megfigyelhető ez a folyamat.

Igen, további információt szeretnék!