szemhéjplasztika

Szemhéjplasztika és hialuronsav

sze., 2017/01/11 - 01:09
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Tisztelt Doktornő!

Külföldön élek és 40 éves kétgyermekes anyuka vagyok. A következőhöz kérem a segítségét. Érdekelne a szemhéjplasztika, leginkább a felső szemhéjam van enyhén megereszkedve, alul inkább "csak" táskás.

Mivel külföldön élek, érdeklődnék, hogy ha most kérnék első konzultációra időpontot, van-e várakozási idő? Maga a felső szemhéjplasztika mennyibe kerülne érzéstelenítéssel? Illetve a táskás alsó szemhéj esetében elegendő-e a hialuron savas/vagy saját zsírral való feltöltés beavatkozás, vagy szükséges ebben az esetben műtét?

Ezen beavatkozások mennyibe kerülnek? Mivel vitiligo bőrbetegségem (és pajzsmirigy alulműködés) is van, így felmerül a kérdés bennem, hogy magát a műtétet el lehet-e végezni, illetve utána nem-e lesz maradandó a hegesedés? Mivel nehéz összeegyeztetnem a hazautazást, ezeket az előzetes információkat szükséges tudnom, mielőtt első konzultációra bejelentkezem. Köszönöm szépen szíves válaszát.

Tisztelettel: Izabella

dr. Magyar Sarolta

Kedves Izabella!

Köszönjük megkeresését. Első konzultációra 1-2 héten belül tudunk időpontot biztosítani, a műtétre 1 hónapon belül. A felső szemhéjplasztikát helyi érzéstelenítésben végezzük.

Az alsó szemhéjat első lépésben nagy valószínűséggel valóban hialuronsavval töltenénk fel, fiataloknál, középkorúaknál ritka az a súlyos megereszkedés, amit rögtön műtéttel kellene korrigálni, azt inkább későbbi életkorban szoktuk javasolni.

Pajzsmirigybetegsége, amennyiben gyógyszeresen jól be van állítva, nem ront a sebgyógyulási esélyein, de természetesen mint mindenkinek, heg azért lesz, bár rendkívül finom, áthajlási redőben megbújó hegről beszélünk.

Ez az első két-három hónapban pirosas színű, ezután lassacskán elhalványul, és egy észrevehetetlenül finom heg marad vissza. Az árakról telefonos vagy személyes konzultáció keretein belül tudjuk tájékoztatni. Várjuk jelentkezését. 

Üdvözlettel: Dr. Magyar Sarolta

Az olcsó távol-keleti plasztika újabb halálos áldozata

szerda, 2016, május 4 - 12:10

„Mindenhol lyukak tátongtak és öltések sorakoztak rajta” – emlékszik vissza a szövődményekben elhunyt 31 éves férfi édesanyja.

olcsó plasztika

Ezek voltak a legnépszerűbb plasztikai beavatkozások 2015-ben

péntek, 2016, március 4 - 00:50

Még mindig vezet a mellnagyobbítás és a botox.

mellplasztika

Az Amerikai Plasztikai Sebész Társaság (ASPS) nemrég tette közzé a tavalyi év hivatalos statisztikáit, ami azért érdekes, mert a benne szereplő trendek gyakorlatilag az egész világra érvényesek.

A beavatkozásokról azok nevére kattintva talál nálunk bővebb információt.

62 évesen is így ragyog a babaarcú bombázó

csütörtök, 2016, február 4 - 14:46

Amikor plasztikáról kérdezik, csak ennyit mond mosolyogva: „sohasem mondanám, hogy soha!”

Christie Brinkley amerikai modell február 2-án ünnepelte 62. születésnapját, ám a jeles alkalommal készült lesifotók tanúsága szerint egyenesen hihetetlen ez a szám.

Kétpercenként plasztikai sebész kése alá fekszik egy-egy férfi

csütörtök, 2016, január 14 - 00:12

A szépészeti beavatkozások már nem számítanak tabunak az erősebbik nem körében sem: Brazíliában például öt év alatt megnégyszereződött a plasztikai műtétre vállalkozó urak száma.

Szemhéjplasztika

Pár szóban a szemhéjplasztikáról:

Anaesthesia: helyi érzéstelenítés
Beavatkozás: kb. 1 óra
Varratszedés: 5-6 nap múlva

A szemhéjplasztikai beavatkozás nagy változást hoz!

SzemhéjplasztikaA megereszkedett, lelógó felső szemhéjbőr miatt nemcsak a szem tűnhet fáradtnak és szomorúnak, hanem akár az egész arc is.

Egy szemhéjplasztika azonban óriási változást hoz, hiszen a szemhéj bőrének feszesebbé tétele láthatóan frissebb és fiatalosabb külsőt eredményez.

A duzzadt könnyzacskók, melyek már fiatal korban kialakulhatnak, egyaránt ronthatják a jó megjelenést és a pozitív kisugárzást. Ilyenkor segíthet egy helyi érzéstelenítésben végzett, apró beavatkozás – ahogy ez a rendelőnkben történik. Az ambuláns szemhéjplasztika időtartama nem több, mint egy óra.

Mivel az arc egységes egész, ezért a szemhéjplasztikával egyidőben, sok esetben arcplasztikát is végzünk. Gyakran csak egy ilyen teljes körű kezeléssel érhetünk el kiváló végeredményt, hiszen így a megereszkedett nyak- és arcbőr feszesítését összhangba tudjuk hozni a szemhéjon végzett beavatkozással. A fiatalos szemek és a természetes arcvonások együtt életerős, kipihent és friss kinézetet biztosítanak.

Ennek a kezelésnek már a férfiak közül is egyre többen alávetik magukat az utóbbi években. A kevés kockázattal járó eljárás és a legmodernebb műtéti tapasztalatok optimális eredményt garantálnak számukra is.

Sok klinikán – többek között – lézeres kezelést ajánlanak a szemhéj feszesebbé tétele érdekében. Annak ellenére, hogy klinikánkon a lézeres eljárásokat sikeresen alkalmazzuk, ezt a módszert a szemkörnyéki terület esetében csak a legritkább esetben javasoljuk, mivel a lézeres beavatkozás a legtöbbször orvosilag itt nem indokolt, továbbá jelentős kockázattal jár.

Az igen vékony bőr miatt az alsó szemhéj környékén végzett lézeres kezelések sok esetben a szemhéj kifordulását (azaz ektropiumot) eredményezhetik, mivel a bőr előre nem megjósolható módon összezsugorodhat ezen a területen a beavatkozást követően. A szikével ejtett vágás ezzel szemben kíméletes és tiszta, míg a lézeres metszés itt mindig több roncsolással jár.

Lézerrel nem lehetséges a lógó bőrrészek megemelése; sem az alsó, sem a felső szemhéj környékén.

Alkalmazható viszont a lézeres eljárás fiatal pácienseknél, az alsó szemhéj környéki zsírfelesleg eltávolítása érdekében. Ez esetben az alsó szemhéjat kifordítjuk, a lézeres eljárást belülről végezzük, majd a szemhéjat újra eredeti helyzetébe visszaállítjuk. (Ez az úgynevezett „laser assisted transconjunctivalis blepharoplastica”.) Az eljárás csak akkor végezhető, ha nincs a területen bőrfelesleg. Ellenkező esetben külső bőrfeszesítés elvégzése is szükséges.

Pár szó a beavatkozás előnyeiről:

  • Az elöregedett, fáradt szemkörnyék egy rövid, kíméletes beavatkozás során megfiatalodik.
  • A műtét helyi érzéstelenítésben vagy rövid altatásban, ambulánsan történik.
  • A hegek alig észrevehetőek, a modern műtéti módszereknek köszönhetően tartós eredményt érünk el.
  • A beavatkozás sokéves tapasztalattal és professzionális módon elvégezve igen kevés kockázattal jár.

Hogyan történik a szemhéjplasztika?

A műtét során a felső szemhéj feletti és az alsó szemhéj alatti felesleges bőrt, illetve esetleges zsírfelesleget (zsírcsomót) távolítjuk el.

A felső szemhéjon a pillasor felett 4-6 mm-re ejtjük a kis metszést és egy elnyújtott babérlevél alakú bőrterületet (bőrfelesleget) veszünk ki. Az alsó szemhéjon a szempillaredőben, közvetlenül a szempillák takarásában ejtjük a finom, apró bemetszéseket, ezért ezek többnyire már 3-4 nappal a beavatkozást követően szinte alig látszanak.

A nagy tapasztalattal rendelkező plasztikai sebész határozza meg az eltávolítandó bőr mennyiségét úgy, hogy az ne legyen se több, se kevesebb, mint amennyi egy szép, esztétikus és funkcionálisan is tökéletes végeredmény eléréséhez szükséges.

A sebzáráshoz többnyire olyan finom varratokat használunk, amelyek eltávolítása 5-7 nap elteltével történik, de felszívódó varratokat esetében varratszedésre egyáltalán nem kell sort keríteni.

A alsó szemhéj kezelésére a standard eljárás az alsó szemhéjplasztika, mely során egy kis metszésből eltávolítjuk az alsó szemhéj elváltozásait okozó zsírcsomókat és a bőrfelesleget. Plasztikai sebészeink végzik az úgynevezett transzkonjunktívális szemhéjplasztikát is, mely során a szemhéj szemgolyóhoz közeli, kötőhártyával fedett oldaláról távolítják el a zsírfelesleget, egy kívülről nem látszó kis metszésből. Erre az eljárásra azonban nem mindenki alkalmas.

A mindkét felső és alsó szemhéjon történő beavatkozás csupán 1 órát vesz igénybe.

Érzéstelenítés: A beavatkozást helyi érzéstelenítésben végezzük, így az a páciens számára fájdalommentes és kényelmes.

Az operáció eredménye

Felszabadító érzés, ha a tükörbe pillantva már nem a karikás szemek uralják az arcot, és eltűnnek a korábban még lógó szemhéjak. Környezetünk csodálkozva szemléli majd, milyen kipihentek vagyunk, anélkül, hogy észrevennék, hogy mindez egy műtéti beavatkozás eredménye. Végső soron ez a szemhéjplasztika célja.

A műtét után

Az ambuláns műtét után a páciens azonnal hazamehet, és körülbelül 3 nap elteltével válik újra munkaképessé. Nincs szükség speciális utókezelésre.

Mire figyeljünk a szemhéjplasztika után?

  • Ritkán előfordulhat, hogy a páciens gyakrabban könnyezik, szemhéját (főleg reggel) nehezebben tudja nyitni–zárni, átmenetileg kis feszülést érez.
  • A duzzanat miatt a szemek lehet, hogy ideiglenesen nem záródnak tökéletesen, illetve az alsó szemhéjak átmenetileg kismértékben kifordulhatnak.
  • A műtéti terület jegelésével ezen tüneteket jelentősen lehet mérsékelni, amit az első 2 napban feltétlenül szükséges megtenni. Reggelente steril gézlappal lehet kitisztítani a szemrést, mely szükség szerint napközben is ismételhető. Enyhe szteroidos, antibiotikumos szemcseppel csökkenthető a könnyezés és az irritáció. (Pl.: Tobradex.)
  • Erős fényben a műtét után néhány napig sötét szemüveg viselése ajánlatos. Varratszedés után tiszta vízzel megmosható a szemhéj és az arc. 3 hétig tilos a szemhéj-, illetve szempillafestés! A műtét után 5 nappal szabadon végezhető az arc bőrápolása, valamint a többi rész sminkelése.
  • A bőr duzzanata és elszíneződése (kék, zöld, sárga) 1-3 hét alatt alig észrevehetővé válik, illetve megszűnik. Esetenként a duzzanat nehezebben múlik el, mely befolyásolhatja az alsó szemhéj szélének helyzetét. Kb. 2-3 hónap múlva alakul ki a végleges állapot, bár az eredmény 90%-ban már 3 hét múlva látszik. A műtéti hegek többnyire néhány hónappal a műtét után alig észrevehetővé halványulnak, csak nagyon ritkán fordul elő nem kielégítő hegesedés.

Igen, további információt szeretnék!