saját zsírszövet átültetés

Sajátzsír-visszatöltéssel a talpfájás ellen

csütörtök, 2016, március 31 - 17:13

Állandó fájdalommal küszködők ezrein segíthet a plasztikai sebészetben használt módszer.

talp

Pataki doktor a sajátzsír-beültetésről és a plasztikai sebészetről a Hír TV Gyógyhír című műsorában

2015-11-29
Sorry, you need to install flash to see this content.

Dr. Pataki Gergely több, mint egy évtizede kezdett el foglalkozni a saját zsírszövet átültetésével. Saját eredményes technikát dolgozott ki, ennek alkalmazása már mindennapos a páciensek ellátásában. Ennek alkalmából készített riportot a Hír TV Gyógyhír című műsora.

Mellnagyobbítás saját zsírszövettel

hét., 2011/09/05 - 16:43
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Kedves Doktor Úr!
Jelenleg egy gyermek édesanyja vagyok és tervezzük a kistestvért.
A terhesség megviselte a testem. Toxiémiás voltam, 30 kg-ot híztam, amiből 34 kg le is ment a szoptatás alatt (1 évig szoptattam, császárral szültem). A melleim puhákká váltak picit meg is ereszkedtek, a hasam is elég csúnya és ott maradt is zsír.
Létezik olyan eljárás, hogy a hasból kivett zsírt esetleg szövetet a mellbe tegyék, ezzel a hasat laposabbá, a melleket keményebbé tegyék?
Szeretném "rendbe tenni magam" persze a második baba után, viszont irtózom az "idegen" anyagoktól, mint a szilikonos implantátum.
Köszönöm válaszát!
Andrea

Kedves Andrea !

Ha csak picit ereszkedtek meg mellei, akkor elképzelhető, hogy saját zsírszövet átültetésével lehet javítani azok feszességén és teltségén.
A hasi zsírszövet leszívásával is nyerhető beültethető zsírszövet !

Erről az alábbi linken talál hasznos információkat:

http://www.drpataki.hu/mellnagyobbitas-sajat-zsirszovet-atultetesevel

Remélem segíthettem !

Pataki Gergely dr.

Mellnagyobbítás saját zsírszövet átültetésével

pén., 2010/03/19 - 13:30
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

T. Dr-úr !

Azt szeretném megtudni, hogy valóban csinálnak-e olyan jellegű mellnagyobbítást, amikor a saját /leszívott / zsírral töltik fel a melleket??? Ha pedig igen az körülbelül mennyibe kerülne és biztonságosabb-e mint a szilikon????

Köszönöm.

AZ ALÁBBI VÁLASZ A 2010-es ISMERETEINKEN ALAPULT ! Ma már a saját zsírszövet átültetésével végzett mellnagyobbítás tudományosan és nemzetközi szinten szakmailag elfogadott eljárás, mely korábban  az eredmenyesseg es a szövődmény kockázatának pontos ismerete hianyaban még kérdéses eljárás volt. 

--------

Kedves Hölgyem !

A saját zsírszövet és a zsírban található felnőttkori őssejtek átültetésével végzett mellnagyobbítás létezik, de a szövődmény kockázatának pontos ismerete miatt egyelőre rendkívül kérdéses. (lásd alább)
A szilikon mellimplantátum volumennövelő hatásának ilyen formában nincs alternatívája. A szilikontól és a megnagyobbításra használt kiváló minőségű implantátumoktól egyébként nem kell félni, ezt sok évtizedes orvosi tapasztalat és elégedett páciensek milliói tanúsíthatják.
Több ilyen irányú kérdés miatt néhány mondat a zsírszövetről és az őssejtekről, ill. terápiás alkalmazásukról:
Testünk zsírszövete rendkívül gazdag felnőttkori őssejtekben. A zsírból nyert őssejtekből származó sejtek szaporítását, felhasználását zsírszövetként vagy más szövetként történő továbbdifferenciáltatását és felhasználását kísérleti stádiumban lévő módszernek lehet tekinteni.
A már Magyarországon is több plasztikai sebészeten alkalmazott saját zsír átültetések
valószínűleg nem csak a zsír volumenpótló hatásán, hanem a benne lévő kötőszöveti (mesenchymalis) őssejtek és különböző növekedési faktorok regenerációs (esetleg rejuvenációs) hatásán alapulnak : hegek kezelése (alá injektált zsírszövettel), arc deformitások (kiegészítésnek egyéb műtétet mellé: hemiatrophia faciei, Romberg deformitás stb.), ajak feltöltés, arc fiatalítás, szilikon implantátumok, expanderek lefedése saját zsírral, nagyajak feltöltés, pénisz vastagítás. Ezeknél a eseteknél jó eredményekről számolnak be a kollégák a nemzetközi szakirodalomban is.
Más kérdés az emlővolumen növelés a fenti módszerrel !
Japán és európai klinikákról is tudok kutatási és etikai bizottságok által jóváhagyott klinikai „kísérleti” eljárásról, melynek során zsírleszívással nyert saját zsírszövetből származó „kötőszöveti” őssejtekkel növelik az emlőket. Az eredmények értékelése folyamatban van és nagyon kérdéses. Kongresszusokon számolnak be kedvező eredményekről, azonban a kollégák jelentős része szkeptikus a hatás mértékét, illetve az esetleges mellékhatásokat illetően. Tavalyi élményem, hogy egy, a német Plasztikai Sebészeti Társaság által Münchenben rendezett mellplasztikai kongresszuson a legtöbb előadó és a kerekasztal nyilatkozata is veszélyesnek minősítette az eljárást mondván, ha egy saját őssejtek átültetésével megnagyobbított mellben később daganat keletkezik, akkor jelenleg (tehát nincs részletes kutatási adat, elemzés ill. magas fokú orvosi bizonyíték) nem lehet kizárni, hogy annak kialakulásában az átültetett zsírban lévő őssejtek (növekedési faktorok) szerepet játszottak. Az orvosi felelősség miatt a technikát a mellben egyelőre a legtöbben elutasítják. Vajon lehet-e pácienseknek felkínálni olyan technikát melynek kidolgozása még nem teljes, és az eredmények nem lettek kellő számú és mélységű vizsgálattal, tanulmánnyal igazolva ?
Mindezektől függetlenül legyen szabad leszögeznem, hogy a jövőben (5-10 éves távlatban) teljesen reálisnak tartok olyan technikák kidolgozását, melyek majd megfelelően szelektált saját !!! őssejteken alapuló szilikon-mentes emlőnagyobbítást tesznek majd lehetővé biztonságos körülmények között.

Klinikai megfigyeléssel végeznek mellnagyobbítást hyaluronsav tartalmú injekcióval beadható feltöltő anyagokkal, de fontos tudni, hogy ez az anyag 2-3 év alatt felszívódik és drága. Az eredményeket illetően külföldi kongresszusokon nagy a skepticizmus.
Marad tehát a biztonságos és eredményes szilikon-implantátum.

Remélem kérdéseire választ kapott. Ha nem, kérem keressen emailben !

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely
sebész és plasztikai sebész szakorvos

Újdonságok, új módszerek

Miről olvashat a menüpontban?

A legújabb modern technikán alapuló eljárásokat, például a saját zsírszövet hegek alá töltését tárgyaljuk közérthető módon, a külföldi és hazai kongresszusokon összegyűlt tapasztalatok alapján.

A hegek kezelésében alkalmazott új eljárások

A rosszul gyógyult sebek helyén kialakuló heg nemcsak esztétikai probléma, hanem sok pszichés probléma forrása is lehet egyúttal. Vannak, akik megtanulnak együtt élni ezzel a helyzettel, de nyilvánvalóan nem ez a megoldás.

A megoldásra számos új kezelési mód létezik, amelyek mind a régi, mind az új hegek látványát javítják. Dr. Pataki Gergely plasztikai sebészt a hegkezelésről, illetve a heges területeket helyrehozó legújabb módszerekről faggattuk.

„A külföldi és hazai kongresszusokon összegyűlt tapasztalatok alapján az egyik legkecsegtetőbb modern technikán alapuló eljárás a saját zsír hegek alá töltése” – tudjuk meg Pataki doktortól, aki amerikai és német plasztikai sebészeti klinikákon szerzett tapasztalatokat az új eljárással kapcsolatban.

„Ma már részletes kutatási adatok, elemzések, illetve magas fokú orvosi bizonyítékok támasztják alá, hogy a sajátzsír-átültetéssel végzett hegkezelés hatékony eljárás” – ismerteti a plasztikai sebész.

A módszer nemcsak kisebb hegeknél, hanem akár megégett pácienseknél is alkalmazható, sőt emlődaganatok utáni sugárkezelés hatására hegesedett szöveteken szintén kiváló eredményeket lehet vele elérni. Ez azért lehetséges, mert az eljárás ilyenkor is megemeli a hegek besüppedt területeit, és javítja a hegek a kontúrjait.

„A saját zsír hegek alá injekciózása azért hatásos, mert ez az anyag olyan faktorokat tartalmaz, amelyek regenerálják, rejuvenálják, azaz megújítják a szöveteket. A már Magyarországon is alkalmazott módszer a legkülönbözőbb hegek és arcdeformitások kezelésére egyaránt alkalmazható, sőt ajakfeltöltésre, arcfiatalításra, a testtájak (például az emlők) kontúrjavítására, méretének növelésére is használható. A zsírt egyébként általában a köldök körüli zsírszövetekből vagy a tompor tájékáról nyerjük, előkészítjük, majd fecskendővel juttatjuk be a heg alá” – árulja el az eljárás részleteit a plasztikai sebész, majd hozzáteszi, hogy hála ennek a módszernek, a kemény és vaskos hegek ma már rövid idő alatt teljesen felpuhulhatnak, és a környező bőrhöz hasonulnak.

Bizonyítottan biztonságos a saját zsírszövet átültetésével történő mellnagyobbítás

„Mintegy 12 éven át amerikai, japán és európai klinikákon folytak kísérletek, amelyek során leszívással nyert saját zsírszövettel, és az abból származó saját kötőszöveti őssejtekkel növelték az emlőket” – magyarázza Pataki doktor.

„A kutatás további kísérleteket igényelt. 2009-re történt meg a kellő számú képalkotó és utóvizsgálat, hogy a sajátzsír-átültetést mellnagyobbításra is alkalmazhassuk. A tavalyi amerikai kongresszuson számoltak be több vizsgálat kedvező eredményéről, ami lendületet adott a mellnagyobbítás eme alternatívájának” – teszi hozzá orvosunk.

A sajátzsír-átültetéssel végzett kebelnövelés nem hordoz nagyobb kockázatot, mint más mellplasztikai eljárás. Ezt ma már elemzések, részletes kutatási adatok, illetve magas szintű orvosi bizonyítékok támasztják alá. Az a feltevés sem igazolódott, hogy az átültetett zsírban lévő növekedési faktorok és őssejtek szerepet játszhatnának a melldaganat kialakulásában. A gyakorlott radiológusokat a zsírszövet elmeszesedése okán bizonyos radiológiai vizsgálatok kapcsán észlelt jelek sem zavarják.

Sorry, you need to install flash to see this content.

Igen, további információt szeretnék!