mellplasztika

Mellnagyobbítás és szoptatás

szo., 2015/10/24 - 13:42
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Kedves Doktor Úr!

Világéletemben nagyon zavartak a kis melleim. Mindig szerettem volna nagyobbat, formásabbat. Most alakult úgy az életem, hogy vállalkoznék a műtétre, de már 29 éves vagyok, így valószínű, hogy néhány éven belül kisbabát szeretnénk a párommal. Muszáj megvárnom a szoptatási időszak végét a plasztikával, vagy elvégezhető akár most is anélkül, hogy később baj lenne belőle? Mindenképpen szeretnék majd szoptatni!

Köszönettel: Claudia

Kedves Claudia!

A megfelelő szaktudással és minőségi implantátummal, illetve eszközökkel elvégzett mellnagyobbítás nem szokta befolyásolni a szoptatást, így semmi akadálya annak, hogy már a családbővítés előtt is olyan keblekkel éljen, amilyenekre vágyik. 

Noha a műtéti kockázatok között valóban szerepel, hogy a tejmirigyek és -vezetékek sérülhetnek, mell alatti kisebb bemetszésből elvégzett implantátum-beültetés esetén ez ritka és szokatlan következmény.

Javaslom, hogy jöjjön el egy konzultációra, ahol a magyarázat mellett ábrákkal is szemléltetjük, mi történik pontosan a mellnagyobbítás során, és személyesen is felteheti a további kérdéseit! 

Üdvözlettel:

Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
facebook.com/premiumplasztikaisebeszet

Mellfelvarrás fogyás után

vas., 2015/12/13 - 13:27
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Kedves Doktor Úr!

Tavaly sikerült leadom 20 kg-ot. Sokkal jobban érzem így magam, csak egy nagy problémám van: a korábban szép, kerek mellem teljesen megváltozott. Szó szerint lóg, pedig még csak 25 éves vagyok! A mérete mintha alig lenne kisebb, viszont sokkal lejjebb helyezkedik el. A mellbimbóm is inkább lefelé néz, mint előre.

Létezik erre nem műtéti megoldás?

Köszönöm válaszát,
Tünde

Kedves Tünde!

Gratulálok a fogyáshoz, szép teljesítmény!

Mivel a mell szerkezetét és "állását" alapvetően a zsír- és kötőszövetek határozzák meg, ezért minden testsúlyváltozás nagy hatással lehet rá. Az ön esetében megereszkedésről, tehát a kötőszövetek megnyúlásáról beszélhetünk, amin csakis plasztikai műtéttel, mégpedig mellfelvarrással lehet változtatni.

Mellfelvarrásnál a mellbimbó áthelyezésére is lehetőség van, hogy az új, kerek formához viszonyítva optimálisan helyezkedjen el, továbbá szükség szerint a bimbóudvar kisebbítése is elvégezhető egyidejűleg.

A mellfelvarrás előnye, hogy a későbbi gyermekvállalás esetén már "jó irányban" fog nőni az emlő, újabb drasztikus fogyást követően azonban a beavatkozás megismétlése, esetleg kisebb korrekció válhat szükségessé.

Üdvözlettel:

Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
facebook.com/premiumplasztikaisebeszet

Csőmell

szo., 2016/01/02 - 11:18
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Tisztelt Doktor Úr!

Nagyon furcsák a melleim, egyáltalán nem hasonlítanak azokhoz, amiket a képeken látok. Eleve úgy nőttek, hogy petyhüdt zacskókra hasonlítanak inkább, olyan lelógó W-alakban. Az egyik nagyobb, mint a másik. A bimbóudvar ráadásul mindkettőn hatalmas, igazából a felét eltakarja. Reménykedtem benne, hogy ez változni fog, de már 22 éves vagyok...

Emiatt állandóan hatalmas szivacsbetétes melltartót hordok, nem nagyon járok strandra, és még párkapcsolatom sem volt.

Az implantátum ilyenkor segít?

Köszönettel: Viki

Kedves Viki!

A leírás alapján úgynevezett csőmellről, vagy tubuláris mellről van szó, melyet kizárólag plasztikai műtéttel lehet korrigálni - azzal viszont szépen és hatékonyan!

A megfelelő méretű és formájú mell többféle plasztikai sebészeti megoldással is kialakítható. A szilikon implantátum beültetését többnyire mellfelvarrással kombináljuk egy műtét keretein belül ilyenkor, de ezek kiegészítéseképpen, vagy a térfogat minimális növelésére sajátzsír-visszatöltésről is lehet szó.

Üdvözlettel:

Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
facebook.com/premiumplasztikaisebeszet

Szilikon vagy sóoldatos implantátum?

sze., 2015/12/30 - 09:43
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Tisztelt Doktor Úr!

Tudna tanácsot adni, hogy melyik fajta mellimplantátum a legjobb? Hallottam, hogy van szilikonos és sóoldatos is. Melyik biztonságosabb?

Üdvözlettel: Zsófi

Kedves Zsófi!

Klinikánkon prémium minőségű, élettartam-garanciás kohezív szilikongél implantátumokat használunk. Világszerte körülbelül 30 millió nő visel ilyet. 

Ezeket űrtechnológiával vetekedő tesztelésnek vetik alá (több mint száz minőségellenőrzési ponton mennek keresztül), s ma már tényleg elenyésző kockázatúak. 

Általában az anatómiai, csepp forma nyújtja a legtermészetesebb eredményt, de az anatómiai adottságok és az igények szerint akár a kerek is optimális lehet. Ezeket a személyes konzultáció során mérjük fel.

A sóoldatos implantátum nagy hátránya, hogy a folyadék évente több százalékot veszíthet térfogatából, mert a tokon keresztül kidiffundálhat. Emiatt nem használjuk.

Üdvözlettel,

Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
facebook.com/premiumplasztikaisebeszet

Hasplasztika és mellplasztika szülés után

csü., 2016/01/07 - 23:29
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Tisztelt Doktor Úr!

Sajnos diétával és sporttal sem sikerült visszanyerni a szülés előtti alakomat, a hasam még egy év elteltével is lóg. A mellemen ráadásul nyomot hagyott a szoptatás, így nagyon nem vagyok megelégedve a tükörképemmel. Mit javasol, melyiket érdemes előbb korrigálni?

Válaszát előre is megköszönve,
Bernadett

Kedves Bernadett!

Rengeteg kismama fordul hozzánk hasonló gondokkal. Nekik ajánljuk komplex plasztikai sebészeti beavatkozáscsomagunkat, a Mommy Makeover-t, amely minden esetben egyénre szabott műtéteket és kezeléseket jelent. 

A várandósság valóban megváltoztathatja a hasfal szerkezetét az izmok szintjén úgy, hogy azt csak műtéttel lehet korrigálni - fogyókúrával és mozgással sajnos nem. Hasplasztika során azonban mindezt helyre tudjuk hozni, sőt az esetleg időközben kialakult köldöksérvet is.

A mellplasztika történhet egy műtéti időpontban a hasplasztikával. A keblek állapotától függően mellnagyobbítást, mellfelvarrást vagy mellkisebbítést végzünk. A nagyobbítás lehetséges sajátzsír-átültetéssel, amihez más testtájról zsírleszívással (általában hasról vagy combról) nyerjük a szöveteket.

(A Mommy Makeover része igény szerint még comb- és karplasztika, fenékplasztika, intim plasztika, illetve arcfiatalítás is lehet.)

Várjuk a konzultációra!

Üdvözlettel:

Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
facebook.com/premiumplasztikaisebeszet

Mellnagyobbítás implantátum nélkül

ked., 2016/03/01 - 22:54
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Tisztelt Doktor úr! Érdeklődni szeretnék, hogy lehetséges-e mellnagyobbítás implantátum nélkül? Például hyaluronsavval? Ha igen, akkor milyen eredményre lehet számítani?

Várom a válaszát!
Zita

Kedves Zita!

Hialuronsavas mellnagyobbítást már csak akkor végzünk, ha minimális térfogatpótlást szeretnénk elérni, elsősorban kicsi aszimmetria korrekciójára. Sajnos drága az eljárás, és mindössze 1-2 évig tart a hatása.

A mikrostrukturális sajátzsír-átültetés viszont már tartós eredményt ígér, hiszen a beültetett és beereződött zsírszövet megmarad, nem "tűnik el". Ebben az esetben alakformáló hatásnak is örülhet, hiszen a szükséges zsírszöveteket a közösen kiválasztott területről, általában a hasról vagy a combról szívjuk le.

Amennyiben viszont nagyobb, látványosabb változást szeretne, javasoljuk, hogy fontolja meg az élettartam garanciás prémium minőségű implantátumokat. Klinikánkon márka, típus, forma és méret szerint több százfélével dolgozunk, ezek közül választjuk ki az alkatának megfelelőt a tökéletes eredmény értekében.

Üdvözlettel:

Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
facebook.com/premiumplasztikaisebeszet

5 fajta plasztikai sebészi segítség a magabiztos bikiniformáért

csütörtök, 2016, február 25 - 11:36

Azoknak is van segítség, akiknek egyelőre csak álom, hogy fürdőruhában tudjanak tündökölni.

bikiniforma

Mommy Makeover

A terhesség, a szülés és a szoptatás jelentette fizikai megpróbáltatások után is lehetséges a korábbi forma visszanyerése – mégpedig a modern plasztikai sebészet hatékony eszközeivel.

Szerencsére ma már nem kell úgy gondolni a gyermekvállalásra, mint a női testet végérvényesen – és főleg negatív irányban – megváltoztató folyamatra. A Mommy Makeover ugyanis egy komplex esztétikai és helyreállító „beavatkozáscsomag”, amely képes az olyan összetettebb problémák megoldására is, mint a túlzottan megnőtt vagy összement (és megereszkedett) mell, a lógó has, vagy a nem kívánt helyeken felhalmozódott zsírfelesleg.

A Mommy Makeover műtéteit egyszerre vagy akár több részre bontva is el lehet végezni a páciens állapotától, igényeitől és kívánságától függően. A nagyobb beavatkozások leghamarabb a szoptatási időszak lezárulta után hat hónappal ajánlottak, illetve akkor, ha már nincs tervben több csemete. Addig inkább csak kisebb korrekciókat érdemes elvégeztetni.

A Mommy Makeover mindig egyénre szabott, ám többnyire a következő plasztikai műtéteket és kezeléseket foglalja magában (további információk a beavatkozások nevére kattintva):

  • Mellplasztika: mellnagyobbítás és/vagy mellfelvarrás, ha a szoptatás után „összeesett” keblekről van szó, illetve mellkisebbítés, amennyiben túlságosan megnőttek a keblek.
  • Zsírleszívás: a zsírszaporulat eltávolítása a testkontúr javítására (a hasról, fenékről, combról, néha karról).
  • Hasplasztika: a hasizmok helyreállítása, a szövetek feszesítése, az esetlegesen kialakult köldöksérv korrigálása.
  • Intim plasztika, hüvelyszűkítés: ennek segítségével a szexuális élet is olyan lehet, mint „régen”.
  • Sajátzsír-visszatöltés: igény szerint mellnagyobbítás, ráncfeltöltés vagy a szem alatti sötét karikák eltüntetésének céljából.
  • Ránctalanító arckezelés: hialuronsavval vagy lézerrel.

Igen, további információt szeretnék!

Kétpercenként plasztikai sebész kése alá fekszik egy-egy férfi

csütörtök, 2016, január 14 - 00:12

A szépészeti beavatkozások már nem számítanak tabunak az erősebbik nem körében sem: Brazíliában például öt év alatt megnégyszereződött a plasztikai műtétre vállalkozó urak száma.

75 évesen kapott mellimplantátumot, azóta is boldog

csütörtök, 2016, január 7 - 12:15

 „Hogy miért? Azért, édesem, mert szeretnék olyan jól kinézni, amennyire csak lehet, és addig, ameddig csak lehet!” – felelte a riporternek.

Serri Cook plasztikai műtét mellnagyobbítás mellfelvarrás