mellnagyobbítás

Mellnagyobbítás ára

csü., 2010/03/25 - 12:32
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Kedves Doktor Úr!

A felől szeretnék érdeklődni,hogy mell nagyobbítás esetén,ha a legkisebb méretű szilikont szeretném igénybe venni akkor mennyibe kerül mindent bele számolva a beavatkozás?És ha (2 gyermek hosszadalmas szoptatása után) megigazítás illetve feljebb varrás-korrigálást is szeretnék mire számíthatok az árral kapcsolatban?Gondolom Ön is végez tb által nem támogatott műtétet.Hálásan köszönöm válaszát!
Tisztelettel:Ani

Kedves Hölgyem ! A mellnagyobbítást és a mellfelvarrást a TB-nem támogatja, hiszen alapvetően esztétikai beavatkozásokról van szó. Egyéni finanszírozásban vehető igénybe, az árak több mindentől függenek. Más az ár csak mellimplantátum beültetése esetén és más felvarrással kombinálva. Lelkiismeretesen személyes konzultáció után lehet ezeket a kérdéseket megválaszolni. Szívesen segítek ! A portálon megadott e-mailcímen megkereshet és konzultációs időpontot egyezetthetünk. Minden jót ! dr. Pataki Gergely, sebész, plasztikai sebész

Mellnagyobbítás

sze., 2011/03/30 - 20:46
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Tisztelt Doktor Ur

27 eves vagyok es az lenne a gondom, hogy nagyon kicsik a melleim, viszont felek is egy mellnagyobbitastol, mert nem lehet tudni a kovetkezmenyeket!
A velemenyere lennek kivancsi, hogy mennyire merjek belevagni es majd ha gyereket szeretnek gondot okoz-e majd a szoptatas?

Elore is koszonom!
Tisztelettel Marcsi

Kedves Marcsi !

A mellnagyobbításnak ma már több alternatívája van. Végzünk hialuronsavas mellnagyobbítást és saját zsírral történő mellnagyobbítást is. (Ha ír az email címemre, az ezekkel a technikával kapcsolatos cikkeimet megküldöm) Ezek a technikák kis szinte semmilyen látható heggel nem járnak, egy néhány milliméteres behatoláson keresztül növeljük az emlőket.
Nagyobb méretváltozást azonban csak implantátummal lehet elérni.
A mellimplantátumról sok millió elvégzett műtét után ki lehet jelenteni, hogy semmilyen komoly veszéllyel nem jár. Az általános műtéti kockázatról természetesen beszélni kell egy konzultáción. Sok nő szoptat mellimplantátummal.

Minden jót !

Pataki Gergely dr.
plasztikai sebész

Mellnagyobbítás

csü., 2011/07/28 - 09:45
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Tisztelt Dr.Úr!Nekem 3 hónapja volt mellnagyobbításom.2 hete kb. a jobb mellem fáj ha tovább fekszem félig ülő vagy fekvő helyzetben,ha oldalra fordulok mindegy melyik felemre,ha felkelek akkor is.utána ha jövök megyek teszem a dolgom elmúlik.ha masszirzom akkor jobb.a külső fele is érzékeny.amugy semmi elváltozás nem látható rajta,szép a formája.mi lehet a baj?válaszát előre is köszönöm.

Kedves Hölgyem !

3 hónappal a mellnagyobbítás után még előfordulhat időszakos keményedés és érzékenység, melyet a kötőszövetben és az izomszövetben jelentkező helyi ödéma és gyulladás okozhat. Ezek minden bizonnyal spontán elmúlnak.
A masszírozás ajánlott, és jótékony hatással bír, ennek kivitelezését sebésze tudja megmutatni. Amennyiben a tünetek huzamosabb (hetek) ideig fennállnak, keresse fel sebészét és Ő a kivizsgálást egy ultrahang vizsgálattal is ki fogja egészíteni.

Minden jót kívánva:

Dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész

Mellnagyobbítás

hét., 2011/09/12 - 12:27
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Tisztelt Doktor Úr!
Mellnagyobbításra készülök. Sokat olvasok erről, és most megijedtem, mert több lány is írta, hogy "lecsúszott az implantátumuk" és akár 1. 2. 3. korrekciójuk volt, ráadásul egy sztársebésznél. Mitől alakul ez ki az, hogy valakinek lecsúszik a melle? Mért nem marad a helyén?
Aki alapvetően mellfájós menzesz környékén, azon ronthat az implantátum? (Negativ mell uh, tehát csak a hormonok miatt fáj állítólag ovulációtól menzesz megjövéséig.
Tisztelettel: Klementina

Kedves Klementina !

A fórumokban nagyon sok félrevezető dolgot olvashat, ezért ezekkel az információkkal körültekintően kell bánni.
Az implantátummal történő mellnagyobbítás ma az egyik leggyakrabban végzett plasztikai sebészeti műtét, rizikója kevés és rutin műtétnek számít.
Nehezen hihető és ritka eset lehet, hogy 3. korrekciója volt valakinek, ráadásul egy "SZTÁRSEBÉSZNÉL"
Mi lehet az oka egy implantátum elmozdulásnak ?
elsősorban -az orvosi utasítások betartásának elégtelensége (melltartó hordásának hiánya, sportok korai megkezdése stb.)
másodsorban (ritkán) -műtéttechnikai hiba (az alsó áthajlási redő fixálásának elégtelensége, az izom felszabadításának, felpreparálásának elégtelensége, túl nagy "pocket" készítése stb. )
A mellfájós menzeszen vagy nem változtat vagy (paradox módon a mírígyállomány szétterítése révén) még javíthat is a műtét (a fájdalom csökken).
Bízzon választott orvosában, vagy ha még nem választott, jöjjön el hozzánk is egy konzultációra !

Tisztelettel,

dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész

Mellnagyobbítás

ked., 2011/11/08 - 16:16
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Kedves Doktor ur!
Szeretném arányossá tenni a testem mellnagyobbitassal. Elég nagy a különbség. Mell 90 csípő 102 Egy kb 10 cmes nagyitashoz hany ccmes implantátum szükséges általában? Köszönettel: Leila

Kedves Hölgyem !

Változó. Általában 400 cc-nél nagyobb. Az implantátum projekciójától erősen függ. Kérem a korábbi kérdésekre adott válaszokban megfogalmazottak áttekintésére (kimérés otthon) ill. a honlapomon a http://www.plasztikai.hu/mellplasztika linken is talál információkat !

Minden jót kívánok döntéséhez !

dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész

Mellnagyobbítás, implantátum eltávolítás

pén., 2011/11/18 - 01:13
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Tisztelt Doktor úr!
Mellnagyobbításom volt. Csalódott vagyok és sírok állandóan. Van egy bemélyedés az egyik mellen. Az orvos mirigy alá tette pedig duálban beszéltük meg. Húz lefele a mellem. Utálom hogy állandóan melltartóban kell lennem. Képtelenség így aludni, élni. A mellem is csak akkora lett mint előtte pushupban, de az jobb volt mart hazajöttem levettem és kényelmes volt. Most meg fájnak feszítenek . A régi cicimet akarom. Vissza lehet ezt csinálni? Milyen lenne akkor a mell? Elrontottam az életem nem tudok így élni tovább. Az orvos is csak jövőre fogad engem biztos nincs kedve velem foglalkozni.
2 hónap elteltével ki lehet venni? És milyen lesz utána? 360 cc nagor után? És összenő a szövetekkel akkor a mellmirigyállományból is kivágnak? Vagy hogy veszik ki?
Tisztelettel: N. Erika

Kedves Erika!

Sajnálom, hogy egy másoknak annyi örömet okozó plasztikai beavatkozást Ön ilyen negatívan él át.
Orvosa biztosan elmondta, hogy egy mellnagyobbítás után, amíg kialakul a "végleges" állapot, fél év is eltelhet. Addig lehet asszimmetria is, duzzanat is, kis behúzódás is, bár ezek nem szükségszerűek.
Azt javaslom, hogy beszéljen kezelőorvosával. Ha nincs meg a bizalom Önök között, kérje más plasztikai sebész véleményét.
Kivenni természetesen ki lehet egy implantátumot, de ezt csak akkor javasolnám, ha az adaptációs idő elteltével sem tud megbékélni a helyzettel. (6-9 hónap) Az implantátumot nagyobbra vagy kisebbre lehet cserélni, más formájút lehet betenni (kerek helyett csepp alakút, vagy fordítva), a mírígy alól izom alá lehet váltani (dual plane).
Van olyan eset amikor a második, korrekciós beavatkozás után találja meg teste és lelke közötti harmóniát, az ön számára ideális mellformát és mellméretet.
Bízom benne, hogy segíthettem válaszommal !

Dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész

Mellnagyobbítás

vas., 2011/11/20 - 18:02
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Tisztelt Dr.Úr!
Olyan problémával fordulok Önhöz hogy karácsony előtt lesz egy mellnagyobbító műtétem!Jelenleg 75/B a melltartó méretem és az orvosom azt tanácsolta h 300cc implantátumot válasszam mert ezzel még természetes hatást lehet elérni!De attól félek hogy még ígyis kicsi lesz és eléggé elvagyok emiatt keseredve!Ön mit tanácsol?nem szeretnék ugy járni hogy az egész csak kidobott pénz legyen mert nem leszek megelégedve a mérettel!A 300cc mennyire számít nagynak?75/b-nél mennyivel lesz nagyobb?

Válaszát előre is köszönöm

Ildikó

Tisztelt Hölgyem ! Kedves Ildikó !

Testük anatómiai tulajdonságai, testmagasság, mellkasszélesség mellett sok egyéb tényező (pl. bimbók nagysága, egymástól viszonyított távolsága) határozza meg azt a méretet, mely egy szépnek és objektíven és szubjektívan nézve „elég nagynak” hat. Természetesen más és más mindenki számára a "szép" megítélése is.
Azt, hogy Önnek egy 300 köbcentis implantátum megfelelő-e, egy személyes konzultáció során tudnám eldönteni méretpróbával, számítógépes modellezéssel és Önnel folytatott részletes beszélgetéssel. Mivel én Önt még fotón sem láttam, és más orvost választott, kérem Vele próbálja megbeszélni kérdéseit elsősorban.
Én még az alábbiakban tudok segíteni:
1. Kérem informálódjon itt is: http://www.plasztikai.hu/mellnagyobbitas

2. A mellméreteket magának is kimérheti hozzávetőlegesen egy egyszerű otthoni eljárással. Töltsön meg száraz rizzsel lazán egy kis szövetzsákot, vagy zacskót. Helyezze egy sportmelltaróba.
minden köbcenti rízs = kb. 1 milliliter (ml)
250 ml = 1 méretváltozás (75- 80-85 méreteknél pl. B ből C)
500 ml = 2 méret (B ből D)
Ahhoz, hogy a melltartóban látható méretet a valóságban elérjük a 10-15%-al több rizst tegyen a zsákocskába, főleg, ha izom alá fogjuk helyezni az implantátumot. Például ha 300 cc (köbcenti) rizs szép látványt ad, akkor pl. 330 -345cc implantátumra lesz szükség. A projekció (bimbó magassága a mellkas szintjétől) is kisebb a valóságban, mint a kiméréskor. Az implantátumok valamivel kerekebbek és teltebbnek hatnak, főleg izom alatti pozícióban. Az anatómiai implantátumoknak magasabb a projekciója, mint a kerekeknek.

Bízom benne, hogy megfelelően válaszolhattam kérdéseire, felvetéseire.

Minden jót!

dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész
www.facebook.com/plasztikaisebesz

Mell implantátum

sze., 2011/11/23 - 00:32
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Tisztet Doktorur!
Eddig akiknél voltam konzin vagy mirigy alá vagy dual plane technikával akarták betenni. Amikor rákérdeztem, hogy miért;az egyik azt mondta, mert van elég mirigyállományom, másik pedig azt, hogy a legtermészetesebb és nekem meglehet úgy csinálni, a harmadik; mert különben nyakban lenne. Na most nem tudom mit higgyek.
Ha ön mirigy alá teszi valakinek azt milyen okból teszi?
Az egyik doki még azt is mondta hogy nekem mirigy alá és dualban is ellehet végezni de a mirigyes természetesebb lenne.
De én ebben a 3 orvosban nem bizom. Ingyenes volt mindegyiknél a konzultáció, de mégsem tudtam váasztani közülük. Igy ugy döntöttem inkább kifizetem a konzidijakat olyan orvosoknál akik izom alatti pártiak. Önt is szeretném felkeresni január folyamán.
Addig is az lenne a kérdésem: Ha ön mirigy alá v. dualban teszi valakinek annak mik lehetnek az okai? Van e hátránya a teljesen izom alattinak amit én szeretnék?
Tényleg a mirigy alatti a természetesebb? Mert pl Rubint Réka mirigyese nem természetes. MÍg VVdya izom alattja természetes. Számomra.
Nem értem mi lehet velem amiért mindenki mirigy alá tenné. És a mirigy alattiak miért olyanok mintha a nagy semmiből jönnének ki? Az izom alattiak meg felül iveltebbek nem a semmiből jönnek ki vagy ez az alaptól függ és én pont olyanokat láttam?Most 75b-c mellem van. És 330-360 cc körül gondolkodom.
Tisztelettel: Noémi

Kedves Noémi!

Természetesen várom januárban !

Sok kérdés felmerül. A plasztikai sebészek többsége igyekszik izom alá behelyezni az implantátumot. Ennek számos előnye van.
Ez egyébként azt jelenti, hogy az implantátum felső része 2/3 részig izom alatt, 1/3 részben (alsó pólus) mírígy alá kerül, hiszen a széles mellizom anatómiaiailag általában eddig terjed.

Nekem az a tapasztalatom, hogy a természetesebb formát leggyakrabban úgy lehet elérni, hogy az implantátum izom alatt van (lásd fent) és az implantátum anatómiás/csepp alakú. Az anatómiai implantátumot adott eseteben magasabbra lehet feltolni az izom alá, így a dekoltázs is szebb formájú lehet ! (itt is érvényes, hogy adott esetben: ez az izom és egyéb anatómiai viszonyítási pontok egymáshoz mért arányaitól függ elsősorban). Minél kisebb a szöveti vastagság, általában annál inkább a cseppalakú a jó megoldás.
Fontos: természetesen van olyan helyzet (nem is ritkán) amikor kerek implantátumot választunk izom alá behelyezve, mivel ez ad szebb eredményt. És van olyan helyzet, amikor mírígy alá javasoljuk behelyezni, mert ez adja a legszebb eredményt. Az implantátumok alapformájának és projekciójának helyes megválasztásával is tökéletesebbé lehet tenni az eredményt.
Nehéz tehát fotó és vizsgálat nélkül meghatározni a helyzetet, alakot és méretet, több támpontra lenne szükség.

Nagyon fontos, hogy választott plasztikai sebészével részletesen legyen átbeszélve az Ön által elvárt forma és méret.

Testünk anatómiai tulajdonságai, testmagasság, mellkasszélesség mellett sok egyéb tényező határozza meg azt, hogy milyen síkba lehet behelyezni az implantátumot, mekkora a maximális implantátumméret stb. Pl: a bőr elaszticitása, vastagsága, az alatta elhelyezkedő zsírszövet vastagsága és sok más tényező.

Kérem, tekintse még meg honlapom alábbi aloldalát is :

http://www.drpataki.hu/mellnagyobbitas

Minden jót !

Dr. Pataki Gergely

Mellnagyobbítás

vas., 2011/12/18 - 21:28
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Kedves Doktor Úr!Milyen hátulütője van a teljes izom alatti módnak mellnagyobbításkor?Mert ha az olyan jó akkor miért nem oda teszik miért a duál az elterjedt?
Mindig csak arról olvasni miért rossz a mirigy alatti. De a teljesen izom alatti hátrányairól nem hallani. És mi a véleménye a melltartóviselés fontosságáról?
Tisztelettel Beus

Kedves Hölgyem !

Az "izom alá" kifejezés azt jelenti, hogy az implantátum felső része kb. 2/3-ad részig izom alatt, 1/3 részben (alsó pólus) mírígy alá kerül, hiszen a széles mellizom anatómiailag általában eddig terjed. Ez tulajdonképpen a dual-plane módszer: "kettős síkba" kerül az implantátum. Felül (fej felőli része) izom alá, alsó (láb felőli része) a mírígy alá. Az izom lefutása, mérete elhelyezkedése egyénenként (sőt egy egyénen oldalanként is) változó, így a takarás mértéke is.

Egyes egyéneknél, lehetséges "teljesen izom" alá is helyezni az implantátumot. Itt vastag izomrétegre, mélyen tapadó széles mellizomra és a has- illetve egyéb törzsizmokra lehet alapozni, illetve (emennyiben anatómiailag és technikailag kivitelezhető) alájuk betenni az implantátumot. Személyes véleményem, hogy így természetellenes hatást érhetünk el, ezt a technikát csak emlődaganat utáni helyreállítások során tartom jónak (ráadásul a legtöbb páciensnél technikailag nem is kivitelezhető).

A dual plane az ún. "izom alatti" technika, mely az elmúlt években világszerte elterjedt számos előnye miatt (pl. természetesebb hatás, késői szövődmények (tokzsugorodás) kockázatának csökkentése miatt)

Kérem tájékozódjon még honlapomról is:

http://www.drpataki.hu/mellnagyobbitas

"A műtét során az implantátumot a mell mirigyállománya mögött a mellizom elé vagy mögé helyezzük. A plasztikai sebészek többsége igyekszik izom alá behelyezni az implantátumot. Ennek számos előnye van. Klinikánkon is általában a mellizom mögé szoktuk helyezni. A beavatkozás kíméletes, általában altatásban végezzük és szép, természetes eredményt érünk el vele. Az implantátum nem okoz idegentest-érzést és tapintással sem lehet megkülönböztetni az eredeti mellmirigy-állománytól.

Az "izom alá" kifejezés egyébként azt jelenti, hogy az implantátum felső része 2/3-ad részig izom alatt, 1/3 részben (alsó pólus) mírígy alá kerül, hiszen a széles mellizom anatómiailag általában eddig terjed.

Az a tapasztalatom, hogy a természetesebb formát leggyakrabban úgy lehet elérni, hogy az implantátum izom alatt van (lásd fent) és az implantátum anatómiás/csepp alakú. Az anatómiai implantátumot adott esetben magasabbra lehet feltolni az izom alá, így a dekoltázs is szebb formájú lehet ! (itt is érvényes, hogy adott esetben: ez az izom és egyéb anatómiai viszonyítási pontok egymáshoz mért arányaitól függ elsősorban). Minél kisebb a szöveti vastagság, általában annál inkább a cseppalakú a jó megoldás.
Fontos: természetesen van olyan helyzet (nem is ritkán) amikor kerek implantátumot választunk izom alá behelyezve, mivel ez ad szebb eredményt. És van olyan helyzet, amikor mírígy alá javasoljuk behelyezni, mert ez adja a legszebb eredményt. Az implantátumok alapformájának és projekciójának helyes megválasztásával is tökéletesebbé lehet tenni az eredményt.
Testünk anatómiai tulajdonságai, testmagasság, mellkasszélesség mellett sok egyéb tényező határozza meg azt, hogy milyen síkba lehet behelyezni az implantátumot, mekkora a maximális implantátumméret stb. Pl: a bőr elaszticitása, vastagsága, az alatta elhelyezkedő zsírszövet vastagsága és sok más tényező.

Ahhoz, hogy az implantátumot a mellizom elé helyezhessük, elegendő mennyiségű mellmirigy-állomány megléte szükséges, mert csak így lehetséges, hogy az implantátumot teljes egészében befedje a mirigyállomány. Amennyiben ez a feltétel nem teljesül, úgy az implantátumot a mellizom mögé kell helyezni.

Ez az úgynevezett izom mögötti beavatkozás minden esetben altatásban történik. A műtét nyomai 2-3 nap elteltével alig láthatóvá válnak. A varratszedés garantáltan minimális fájdalommal (sem) jár, ill. nincs rá szükség, ha felszívódó varratokat használunk."


Buldog Új Évet kívánok !

Minden jót !

dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész
www.drpataki.hu

Mellnagyobbítás - emlőnagyobbítás

vas., 2012/02/19 - 23:58
nem járulok hozzá

Tisztelt Pataki Doktor Úr!

Egy mellnagyobbítással foglalkozó, internetes fórum oldalon találkoztam az Ön nevével, ahol csak jót olvastam Önről.
A problémám a következő: mindkét mellemben fibroadenoma található. Háziorvosom azt mondta, hogy ha nem okoz problémát: nem nő, nem fáj; akkor kár bolygatni. Igaz ez? Ha ez a két csomó el lenne távolítva a melleimből, akkor azok el is tűnnének. (Mellnagyobbítás nélkül)
A kérdésem az lenne, hogy a fent leírtak alapján lát e lehetőséget arra vonatkozóan, hogy a mellnagyobbításommal egyidőben történjen a csomók (fibroadenómák) eltávolítása?
Így Önnel szeretném megcsináltatni mellnagyobbításomat !

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel: Z. Anna Glória

Kedves Hölgyem !

Köszönöm megtisztelő érdeklődését!
Látok lehetőséget arra, hogy a mellnagyobbítással egyidőben megtörténjen a csomók eltávolítása, ideális esetben ez a mellnagyobbítás metszéséből is történhet. Nem ritka az ilyen műtét.
Háziorvosa által elmondottak igazak abban az esetben (megfelelő biztonságot adhatnak ) - ha évente (félévente adott esetben) tűaspirációs citológiának veti magát alá.
Bizonyos anatómiai, volumen és alaki változások esetén, amennyiben a csomók eltávolításra kerülnek, egy helyreállító műtét keretein belül elképzelhetőnek tartom a TB támogatást is.

Szeretettel várom egy konzultációra a rendelőben.

Tisztelettel,

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész

email: info@drpataki.hu
URL: www.drPataki.hu
http://www.facebook.com/plasztikaisebesz