mellnagyobbítás

Mellplasztika előtt és után

Itt megtudhatja a mellplasztikájához szükséges legfontosabb információkat, amelyek segítik alapos tájékozódását, felkészülését a beavatkozást megelőzően, és azt követően is – az Ön tökéletes gyógyulásának érdekében.

A mellnagyobbítás a test és a lélek harmóniáját is erősíti

kedd, 2012, szeptember 11 - 16:03

Angol pszichológusok szerint a plasztikai műtét következményeként javul az énkép, nő az önbizalom.
A pszichológusok szerint jót tesz a léleknek a plasztika. Laurence Kirwan plasztikai sebész és egyetemi oktató állítása szerint a plasztikai műtéten átesett embereknek drámaian javul az énképe - írta a Female First. A Plasztikai Sebészeti Képző és Kutató Alapítvány (ASERF) azt vizsgálta, milyen hatása van a plasztikai beavatkozásnak a negatív énképre a társadalmi érintkezésekben.

Implantátum mérete

ked., 2011/11/01 - 16:53
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Kedves Doktorúr!
Mi volt a legnagyobb méretű implantátum mell amit ön berakott valakinek? És a hölgy kb hany kgos volt. Köszönettel: timi

Kedves Timi!

Utánanéztem, 850 cc -s implantátum volt, 86kg volt a hölgy.
Ez a beavatkozás két lépcsőben történt, mivel általában nem lehet egyszerre ekkora implantátumot behelyezni. A szöveteket ki kell tágítani előtte. Tehát a hölgynek 500 cc-s implantátumát cseréltük nagyobbra.
Brazíliában és az USA-ban részt vettem 1000 ml- feletti implantátumbeültetésen is.
Egy ilyen műtét speciális veszélyekkel járhat, egy ilyen méretű implantátum különleges gondoskodást igényel műtét után is. (Speciális éjjel-nappal viselendő melltartó )

Testünk anatómiai tulajdonságai, testmagasság, mellkasszélesség mellett sok egyéb tényező határozza meg azt, hogy mekkora maximális implantátumméretet lehet behelyezni. Pl: a bőr elaszticitása, vastagsága, az alatta elhelyezkedő zsírszövet vastagsága és sok más tényező, pl. a páciesn kora is.

Ha nagy implantátumban gondolkodik, jöjjön el egy konzultációra és kimérjük, hogy mekkora fér be, mekkora az, ami esztétikailag kielégítő az Ön számára, ill. elfogadható plasztikai sebészeti mércével is.
Természetesen más és más mindenki számára a "szép" megítélése is.

Minden jót !

dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész
www.drpataki.hu

Mellméret

ked., 2011/11/15 - 16:51
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Kedves Doktorur!
Én az orvostol nagy mellet kértem aztán kaptam egy átlagost. Ön mit szokott tenni ilyen esetben volt már ilyen hogy valaki ezért reklamált? És ujra mütötte? Becsapva érzem magamat. Tisztelettel Kata

Kedves Kata !

A méret eldöntése nehéz feladat. A páciens igényeit legrészletesebben, akár több konzultáció során kell felmérni. Én erre sok időt szánok, kifejezetten motivál, hogy pácienseimmel mindíg az ideális méretet találhatjuk meg. Ehhez komoly összehangolódás szükséges orvos és páciens között. Nincs annál nagyobb öröm egy orvos (plasztika sebész) számára, mint az elégedett páciens. Hozzám a legtöbb páciens ajánlás útján jön, ilyenkor mindig egy elégedett páciens van a háttérben.
Nem szabad azonban elfeledkezni az anatómia által nyújtott lehetőségekről sem, nem lehet bármekkora implantátumot beültetni akárkinek. A szövetek is határt szabnak.
Végül pedig az orvos esztétikai érzéke is határt szabhat bizonyos teljesíthetetlen vágyaknak.
Nehéz önnek bármit is tanácsolnom, mielőtt nem beszélte át operatőrével igényei (vágyai) és a realitás közötti ellentétet. Hátha így magyarázatot kaphat problémájára.

Tisztelettel, üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész

www.drpataki.hu
www.facebook.com/plasztikaisebesz

Mellnagyobbítás

szo., 2011/11/12 - 16:50
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Tisztelt Doktor Úr!

Közel négy hónapja átestem egy mellnagyobbító műtéten. Az implantátum behelyezése után a mellkasomon egy kissé elállt a bőr. Az orvosom azt mondta, ha szépen kinyúlik a bőr és felveszi az új mellem a formáját az majd szépen visszamegy. Nekem azonban nem tapadt vissza középen a bőr. Bármikor felveszek egy melltartót, vagy csak kicsit előre hajolok, oldalra fekszem, vagyis valamilyen szinten megemelkedik a mellem, a bőr is elemelkedik és nincs meg az a szép kontúr "vonal" a két cici között, hanem olyan mintha egybefolynának a melleim. Az orvosom azt mondta még van remény a letapadásra, várjuk meg amíg egy éves lesz, de szeretném más orvos véleményét is kikérni, mert még nem találkoztam másnál ilyen problémával, hogy négy hónap után sem tapadt le középen a bőr. A kérdésem az, hogyan tudnám segíteni ezt a folyamatot ha egyáltalán még lehet? Illetve ha nem tapad vissza milyen eljárással lehet ezen változtatni?

(Néhány adat rólam ha ez segíti a válaszában: 26éves vagyok, még nem szültem, mirigy alá kaptam a közepes magasságú kerek implantátumot.)
Előre is köszönöm a válaszát!
Üdvözlettel,
T. Andrea

Kedves Andrea !

A leírtak alapján a szimmasztia esete állhat fent, tehát a mellek ( a szegycsont feletti terület ) közötti terület elválása az alapjától, ennek következtében a két mell kontúrbeli részleges "egybeolvadása". A korai szakban taping (ragasztás speciális ragasztócsíkkal), vagy a terület nyomás alá helyezése is segíthet. Mindenképpen érdemes még pár hónapot várni, a végleges eredmény eléréséhez. Ez követően beszélje meg választott plasztikai sebészével a teendőket.

Minden jót!

dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész

Mellnagyobbítás saját zsírszövettel

hét., 2011/09/05 - 16:43
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Kedves Doktor Úr!
Jelenleg egy gyermek édesanyja vagyok és tervezzük a kistestvért.
A terhesség megviselte a testem. Toxiémiás voltam, 30 kg-ot híztam, amiből 34 kg le is ment a szoptatás alatt (1 évig szoptattam, császárral szültem). A melleim puhákká váltak picit meg is ereszkedtek, a hasam is elég csúnya és ott maradt is zsír.
Létezik olyan eljárás, hogy a hasból kivett zsírt esetleg szövetet a mellbe tegyék, ezzel a hasat laposabbá, a melleket keményebbé tegyék?
Szeretném "rendbe tenni magam" persze a második baba után, viszont irtózom az "idegen" anyagoktól, mint a szilikonos implantátum.
Köszönöm válaszát!
Andrea

Kedves Andrea !

Ha csak picit ereszkedtek meg mellei, akkor elképzelhető, hogy saját zsírszövet átültetésével lehet javítani azok feszességén és teltségén.
A hasi zsírszövet leszívásával is nyerhető beültethető zsírszövet !

Erről az alábbi linken talál hasznos információkat:

http://www.drpataki.hu/mellnagyobbitas-sajat-zsirszovet-atultetesevel

Remélem segíthettem !

Pataki Gergely dr.

Mellműtét

ked., 2011/11/29 - 16:15
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Tisztelt Doktor Úr,

15 napja volt mellnagyobbitó mütétem teljesen izom alá kaptam az implantátumot. Most már elég jól érzem magam, az orvosom szerint a mütét is remekül zajlott, draint sem kaptam és már a hegem is szépen gyógyul, a melleimről is megy le a duzzanat ahogy látom. Az orvosom szerint a tapintása is nagyon jó, puha. Ennek mind örülnék is, de egy dolog aggaszt.

Még mindig hőemelkedésem van. Az első héten 37,3-37,2 volt. Most 37 fok , vagy annál kevesebb. Nagyon változó, hol van , hol nincs. Igaz napjában 1x-2x szedek be panadolt és iszom 2 liter vizet legalább, fenntartva a hidratáltságot. Pihenek is sokat.

Ön szerint normális hogy van még hőemelkedésem? Meddig fog ez tartani és mi okozza? A legtöbb hölgynek már ilyenkor nincs úgy tudom. Nagyon félek nehogy mégis valami gyulladás vagy fertőzés lappangása legyen.
Szeretnék megnyugodni.

Tisztelettel

egy mellmütött

Kedves Hölgyem !

Választott plasztikai sebészét megkérdezte már állapotáról ?

Tisztelettel,

Pataki Gergely dr.
plasztikai sebész

Mellnagyobbítás

pén., 2010/09/10 - 15:04
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Tisztelt Doktor Úr!

Azt szeretném kérdezni, hogy pszihiáteri szakvéleménnyel, javallatra se támogathatja a TB a mellnagyobbítást?????

Kedves Holgyem ! Uram ?

Ne haragudjon, mivel nem derul ki levelebol a neme, a pontossag kedveert a valaszban minden eshetosegre kiternek.

1. Abbol indulok ki, hogy On holgy, es sajnos el kell, hogy keseritsem> sajnos tamogato pszichiatriai szakvelemennyel sem erheto el TB tamogatas mellnagyobbitas eseteben. Kivetelt kepez nehany fejlodesi rendellenesseg (pl. Poland szindroma), de ezek rendkivul ritkak. Kerem vegye szamitasba, hogy ma mar lehetseges esztetikai mutetekre hitelt is felvenni es keressen fel egy plasztikai sebeszt, hogy az arakrol es lehetosegekrol tajekoztatast kapjon.

2. Amennyiben On ferfi es azon ritka es igazolt korismevel diagnosztizaltak, hogy tranzszexualis > nos ez esetben elvileg megkaphatja a TB tamogatast.



dr. Pataki Gergely, plasztikai sebesz

Implantátum probléma

csü., 2010/06/17 - 13:35
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Tisztelt Doktor Úr!

Azt szeretném Öntől kérdezni,hogy öt éve mellnagyobbítást végeztek nekem.
Kifizettem félmillió forintot.Az orvost próbáltam hívni,de nem nagyon érem el.Az lenne a kérdésem,hogy kb egy éve elég csúnyán megereszkedtek a melleim,és így már nem igazán tetszik.Ön szerint az árban benne van a korrekció????
Mert az orvos még az elején azt mondta,hogy ismét annyit kellene fizetnem mint az elején.Pedig mikor műtött Ő mondta,hogy nem kell belőle felvarrni én már akkor is láttam,hogy nem lesz valami jó.
Nekem annyi pénzem ismételten nem lesz,,,,így meg nagyon nem szeretnék maradni.
Várom válaszát:
Tisztelettel:Vanda

Kedves Vanda !

Kérem, próbálja elérni a Kollégát, aki műtötte és Vele beszélje meg ezt a komoly problémát. Mérlegeljenek együtt! Biztosan segíteni fog!

Ha minden próbálkozása ellenére elakad, keressen meg másik kollégát -akár engem- és segíteni próbálunk !

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

Mellnagyobbítás saját zsírszövet átültetésével

pén., 2010/03/19 - 13:30
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

T. Dr-úr !

Azt szeretném megtudni, hogy valóban csinálnak-e olyan jellegű mellnagyobbítást, amikor a saját /leszívott / zsírral töltik fel a melleket??? Ha pedig igen az körülbelül mennyibe kerülne és biztonságosabb-e mint a szilikon????

Köszönöm.

AZ ALÁBBI VÁLASZ A 2010-es ISMERETEINKEN ALAPULT ! Ma már a saját zsírszövet átültetésével végzett mellnagyobbítás tudományosan és nemzetközi szinten szakmailag elfogadott eljárás, mely korábban  az eredmenyesseg es a szövődmény kockázatának pontos ismerete hianyaban még kérdéses eljárás volt. 

--------

Kedves Hölgyem !

A saját zsírszövet és a zsírban található felnőttkori őssejtek átültetésével végzett mellnagyobbítás létezik, de a szövődmény kockázatának pontos ismerete miatt egyelőre rendkívül kérdéses. (lásd alább)
A szilikon mellimplantátum volumennövelő hatásának ilyen formában nincs alternatívája. A szilikontól és a megnagyobbításra használt kiváló minőségű implantátumoktól egyébként nem kell félni, ezt sok évtizedes orvosi tapasztalat és elégedett páciensek milliói tanúsíthatják.
Több ilyen irányú kérdés miatt néhány mondat a zsírszövetről és az őssejtekről, ill. terápiás alkalmazásukról:
Testünk zsírszövete rendkívül gazdag felnőttkori őssejtekben. A zsírból nyert őssejtekből származó sejtek szaporítását, felhasználását zsírszövetként vagy más szövetként történő továbbdifferenciáltatását és felhasználását kísérleti stádiumban lévő módszernek lehet tekinteni.
A már Magyarországon is több plasztikai sebészeten alkalmazott saját zsír átültetések
valószínűleg nem csak a zsír volumenpótló hatásán, hanem a benne lévő kötőszöveti (mesenchymalis) őssejtek és különböző növekedési faktorok regenerációs (esetleg rejuvenációs) hatásán alapulnak : hegek kezelése (alá injektált zsírszövettel), arc deformitások (kiegészítésnek egyéb műtétet mellé: hemiatrophia faciei, Romberg deformitás stb.), ajak feltöltés, arc fiatalítás, szilikon implantátumok, expanderek lefedése saját zsírral, nagyajak feltöltés, pénisz vastagítás. Ezeknél a eseteknél jó eredményekről számolnak be a kollégák a nemzetközi szakirodalomban is.
Más kérdés az emlővolumen növelés a fenti módszerrel !
Japán és európai klinikákról is tudok kutatási és etikai bizottságok által jóváhagyott klinikai „kísérleti” eljárásról, melynek során zsírleszívással nyert saját zsírszövetből származó „kötőszöveti” őssejtekkel növelik az emlőket. Az eredmények értékelése folyamatban van és nagyon kérdéses. Kongresszusokon számolnak be kedvező eredményekről, azonban a kollégák jelentős része szkeptikus a hatás mértékét, illetve az esetleges mellékhatásokat illetően. Tavalyi élményem, hogy egy, a német Plasztikai Sebészeti Társaság által Münchenben rendezett mellplasztikai kongresszuson a legtöbb előadó és a kerekasztal nyilatkozata is veszélyesnek minősítette az eljárást mondván, ha egy saját őssejtek átültetésével megnagyobbított mellben később daganat keletkezik, akkor jelenleg (tehát nincs részletes kutatási adat, elemzés ill. magas fokú orvosi bizonyíték) nem lehet kizárni, hogy annak kialakulásában az átültetett zsírban lévő őssejtek (növekedési faktorok) szerepet játszottak. Az orvosi felelősség miatt a technikát a mellben egyelőre a legtöbben elutasítják. Vajon lehet-e pácienseknek felkínálni olyan technikát melynek kidolgozása még nem teljes, és az eredmények nem lettek kellő számú és mélységű vizsgálattal, tanulmánnyal igazolva ?
Mindezektől függetlenül legyen szabad leszögeznem, hogy a jövőben (5-10 éves távlatban) teljesen reálisnak tartok olyan technikák kidolgozását, melyek majd megfelelően szelektált saját !!! őssejteken alapuló szilikon-mentes emlőnagyobbítást tesznek majd lehetővé biztonságos körülmények között.

Klinikai megfigyeléssel végeznek mellnagyobbítást hyaluronsav tartalmú injekcióval beadható feltöltő anyagokkal, de fontos tudni, hogy ez az anyag 2-3 év alatt felszívódik és drága. Az eredményeket illetően külföldi kongresszusokon nagy a skepticizmus.
Marad tehát a biztonságos és eredményes szilikon-implantátum.

Remélem kérdéseire választ kapott. Ha nem, kérem keressen emailben !

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely
sebész és plasztikai sebész szakorvos