mellnagyobbítás saját zsírszövettel vagy szilikonnal

Mellnagyobbítás implantátum nélkül

ked., 2016/03/01 - 22:54
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Tisztelt Doktor úr! Érdeklődni szeretnék, hogy lehetséges-e mellnagyobbítás implantátum nélkül? Például hyaluronsavval? Ha igen, akkor milyen eredményre lehet számítani?

Várom a válaszát!
Zita

Kedves Zita!

Hialuronsavas mellnagyobbítást már csak akkor végzünk, ha minimális térfogatpótlást szeretnénk elérni, elsősorban kicsi aszimmetria korrekciójára. Sajnos drága az eljárás, és mindössze 1-2 évig tart a hatása.

A mikrostrukturális sajátzsír-átültetés viszont már tartós eredményt ígér, hiszen a beültetett és beereződött zsírszövet megmarad, nem "tűnik el". Ebben az esetben alakformáló hatásnak is örülhet, hiszen a szükséges zsírszöveteket a közösen kiválasztott területről, általában a hasról vagy a combról szívjuk le.

Amennyiben viszont nagyobb, látványosabb változást szeretne, javasoljuk, hogy fontolja meg az élettartam garanciás prémium minőségű implantátumokat. Klinikánkon márka, típus, forma és méret szerint több százfélével dolgozunk, ezek közül választjuk ki az alkatának megfelelőt a tökéletes eredmény értekében.

Üdvözlettel:

Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
facebook.com/premiumplasztikaisebeszet

Pataki doktor a sajátzsír-beültetésről és a plasztikai sebészetről a Hír TV Gyógyhír című műsorában

2015-11-29
Sorry, you need to install flash to see this content.

Dr. Pataki Gergely több, mint egy évtizede kezdett el foglalkozni a saját zsírszövet átültetésével. Saját eredményes technikát dolgozott ki, ennek alkalmazása már mindennapos a páciensek ellátásában. Ennek alkalmából készített riportot a Hír TV Gyógyhír című műsora.

Mellnagyobbítás saját zsírszövettel

ked., 2013/03/12 - 19:49
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Tisztelt Doktor Úr!
Mennyire "vakmerőség" belevágni egy zsírbetöltéssel végzett mellnagyobbításba? Mennyire biztonságos a szilikonos megoldás (úgy értem, hogy utána nem lépnek fel komplikációk, kellemetlenségek)?
A mellnagyobbítás zsírbetöltéssel több műtéttel történik, tehát több részletben adják be az anyagot? Hány éves múltja van Magyarországon ennek a technikának? Mennyi a felépülési idő egy esetleges beavatkozást követően?
Válaszát előre is köszönöm:
Liza

Kedves Hölgyem !

Sok hasonló kérdés miatt engedje meg a kissé részletes választ/elemzést:

A saját zsírszövet átültetésével végzett mellnagyobbítás tudományosan és nemzetközi szinten szakmailag elfogadott eljárás, mely korábban  az eredmenyesség és a szövődmény kockázatának pontos ismerete hianyaban még kérdéses eljárás volt. 

Néhány mondat a zsírszövetről ill. terápiás alkalmazásukról: Tudomanyosan bizonyított, hogy a szervezet egyik részéből származó zsír egy másik helyre beültetve megmaradhat.

A már Magyarországon is több plasztikai sebészeten alkalmazott saját zsír átültetések valószínűleg nem csak a zsír volumenpótló hatásán, hanem a benne lévő kötőszöveti (mesenchymalis) őssejtek és különböző növekedési faktorok regenerációs (esetleg rejuvenációs) hatásán alapulnak : hegek kezelése (alá injektált zsírszövettel), arc deformitások (kiegészítésnek egyéb műtétet mellé: Romberg deformitás stb.), ajak feltöltés, arc fiatalítás, szilikon implantátumok, expanderek lefedése saját zsírral, nagyajak feltöltés, pénisz vastagítás. Ezeknél a eseteknél egyre jobb eredményekről számolnak be a kollégák a nemzetközi szakirodalomban is.
Emlővolumen növelés is lehetséges a fenti módszerrel !
 

Mintegy 12 éven át amerikai, japán és európai klinikákon folytak kísérletek, melyek során leszívással nyert saját zsírszövettel és az ebből származó saját kötőszöveti őssejtekkel növelték az emlőket . A kutatás további kísérleteket igényelt. 2009-re történt meg a kellő számú képalkotó és utóvizsgálat, hogy a sajátzsír átültetést (beültetést) mellnagyobbításra is alkalmazhassuk. A 2010-es amerikai kongresszuson számoltak be több vizsgálat kedvező eredményéről, ami lendületet adott a mellnagyobbítás eme alternatívájának.”
Ma már részletes kutatási adatok, elemzések, illetve magas szintű orvosi bizonyítékok támasztják alá, hogy a mellnagyobbítás saját zsírral nem hordoz nagyobb kockázatot, mint más mellplasztikai eljárás. Nem igazolódott az a feltevés sem, hogy az átültetett zsírban lévő őssejtek és növekedési faktorok szerepet játszhatnak a melldaganat kialakulásában. A zsírszövet elmeszesedése okán bizonyos radiológiai vizsgálatok kapcsán észlelt jelek sem zavarják a gyakorlott radiológusokat. Ezek miatt a technikát a legtöbben már nem utasítják el.

Magyarorszagon is többéves multja van a zsirral torteno mellnagyobbitasnak. A felepules, ha nincs komplikacio viszonylag rovid.

Ha a paciensnek a riziko és az eredményesség feltarasaval sajat-zsirtoltessel kis (150-180 ml) terfogatnovekedest igerunk es a paciens ezt elfogadja, akkor a beavatkozas elvegezheto. Tudni kell, hogy adott esetben - a jelenlegi technikákkal - 2 vagy 3 beavatkozás is szükséges lehet a kívánt eredmény eléréséhez.

A zsírtöltéses technikák és műszerek szinte hetente fejlődnek és egyre jobb eredmények elérését teszik lehetővé.
A jövőben (5-10 éves távlatban) egyre jobb technikák kidolgozása valósul meg, melyek  megfelelően és egyre jobban  kontrollalhato modon zsirszoveten es szelektált saját őssejteken alapuló szilikon-mentes emlőnagyobbítást tesznek majd lehetővé .


Mindezek utan (es ellenere) ha On a jelenlegi legeredményesebb mellnagyobbito eljarast keresi > marad a szilikon-implantátum.

A szilikon mellimplantátum terfogatnövelő hatásának azonban a mai napig nincs alternatívája. A szilikontól és a megnagyobbításra használt kiváló minőségű implantátumoktól egyébként nem kell félni, ezt sok évtizedes orvosi tapasztalat és elégedett páciensek milliói tanúsíthatják.

Remélem kérdéseire választ kapott. Ha nem, kérem keressen további információkat a honlapon (http://www.drpataki.hu/ujdonsagok-uj-modszerek ) oldalon vagy egyeztessen idopontot, hogy szemelyesen kaphasson valaszt tovabbi kerdeseire !

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely
sebész és plasztikai sebész szakorvos

 

www.plasztikai.hu

Újdonságok, új módszerek

Miről olvashat a menüpontban?

A legújabb modern technikán alapuló eljárásokat, például a saját zsírszövet hegek alá töltését tárgyaljuk közérthető módon, a külföldi és hazai kongresszusokon összegyűlt tapasztalatok alapján.

A hegek kezelésében alkalmazott új eljárások

A rosszul gyógyult sebek helyén kialakuló heg nemcsak esztétikai probléma, hanem sok pszichés probléma forrása is lehet egyúttal. Vannak, akik megtanulnak együtt élni ezzel a helyzettel, de nyilvánvalóan nem ez a megoldás.

A megoldásra számos új kezelési mód létezik, amelyek mind a régi, mind az új hegek látványát javítják. Dr. Pataki Gergely plasztikai sebészt a hegkezelésről, illetve a heges területeket helyrehozó legújabb módszerekről faggattuk.

„A külföldi és hazai kongresszusokon összegyűlt tapasztalatok alapján az egyik legkecsegtetőbb modern technikán alapuló eljárás a saját zsír hegek alá töltése” – tudjuk meg Pataki doktortól, aki amerikai és német plasztikai sebészeti klinikákon szerzett tapasztalatokat az új eljárással kapcsolatban.

„Ma már részletes kutatási adatok, elemzések, illetve magas fokú orvosi bizonyítékok támasztják alá, hogy a sajátzsír-átültetéssel végzett hegkezelés hatékony eljárás” – ismerteti a plasztikai sebész.

A módszer nemcsak kisebb hegeknél, hanem akár megégett pácienseknél is alkalmazható, sőt emlődaganatok utáni sugárkezelés hatására hegesedett szöveteken szintén kiváló eredményeket lehet vele elérni. Ez azért lehetséges, mert az eljárás ilyenkor is megemeli a hegek besüppedt területeit, és javítja a hegek a kontúrjait.

„A saját zsír hegek alá injekciózása azért hatásos, mert ez az anyag olyan faktorokat tartalmaz, amelyek regenerálják, rejuvenálják, azaz megújítják a szöveteket. A már Magyarországon is alkalmazott módszer a legkülönbözőbb hegek és arcdeformitások kezelésére egyaránt alkalmazható, sőt ajakfeltöltésre, arcfiatalításra, a testtájak (például az emlők) kontúrjavítására, méretének növelésére is használható. A zsírt egyébként általában a köldök körüli zsírszövetekből vagy a tompor tájékáról nyerjük, előkészítjük, majd fecskendővel juttatjuk be a heg alá” – árulja el az eljárás részleteit a plasztikai sebész, majd hozzáteszi, hogy hála ennek a módszernek, a kemény és vaskos hegek ma már rövid idő alatt teljesen felpuhulhatnak, és a környező bőrhöz hasonulnak.

Bizonyítottan biztonságos a saját zsírszövet átültetésével történő mellnagyobbítás

„Mintegy 12 éven át amerikai, japán és európai klinikákon folytak kísérletek, amelyek során leszívással nyert saját zsírszövettel, és az abból származó saját kötőszöveti őssejtekkel növelték az emlőket” – magyarázza Pataki doktor.

„A kutatás további kísérleteket igényelt. 2009-re történt meg a kellő számú képalkotó és utóvizsgálat, hogy a sajátzsír-átültetést mellnagyobbításra is alkalmazhassuk. A tavalyi amerikai kongresszuson számoltak be több vizsgálat kedvező eredményéről, ami lendületet adott a mellnagyobbítás eme alternatívájának” – teszi hozzá orvosunk.

A sajátzsír-átültetéssel végzett kebelnövelés nem hordoz nagyobb kockázatot, mint más mellplasztikai eljárás. Ezt ma már elemzések, részletes kutatási adatok, illetve magas szintű orvosi bizonyítékok támasztják alá. Az a feltevés sem igazolódott, hogy az átültetett zsírban lévő növekedési faktorok és őssejtek szerepet játszhatnának a melldaganat kialakulásában. A gyakorlott radiológusokat a zsírszövet elmeszesedése okán bizonyos radiológiai vizsgálatok kapcsán észlelt jelek sem zavarják.

Sorry, you need to install flash to see this content.

Igen, további információt szeretnék!