mellimplantátum

Poliuretán felületű mellimplantátum

ked., 2016/05/10 - 00:37
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Kedves Doktor Úr!

Érdeklődni szeretnék milyen márkájú mellimplantátumokkal dolgoznak, poliuretán felületű érdekelne. Mit lehet tudni, hogy mi az előnye egy ilyen implantátumnak? Szeptemberben szeretnék mellnagyobbítást, mennyire reális a várakozási időt figyelembe véve?

Köszönöm: Evelin

Kedves Evelin!

Jelenleg csak a német Polytech cég gyárt érvényes engedélyekkel rendelkező poliuretán (polyurethan) felületű mellimplantátumot magyarországi felhasználásra.

Jelenleg csak a német Polytech cég gyárt érvényes engedélyekkel rendelkező poliuretán (polyurethan) felületű mellimplantátumot magyarországi felhasználásra. Több száz változat érhető el kerek és anatómiai formával, illetve különböző méretekben. A poliuretán felületű mellimplantátumot, arra alkalmas egyénnek szabad beültetni. Indikációját csakis plasztikai sebészével együtt tudja meghatározni. Individuálisan kell mérlegelni, egyáltalán nem mondható ki, hogy ez a bevonat a legjobb, csak az, hogy adott szöveti állapotnál, rugalmasságnál, adott esetben ez az egyik legjobb választás lehet.

Az egyik legnagyobb előnye, hogy a poliuretán habbal bevont implantátumok hatékonyak a tokzsugorodás csökkentésére, ha összehasonlitják a sima felületűekkel és texturáltakkal (érdes felszínű). A habbal bevont poliuretán egy szoros kölcsönhatást vált ki az implantátum és a környékén levő szövetek közt. A poliuretán hab speciális felülete akadályozza a kötőszövetes tok egyirányú (lineáris) képződését, hozzájárulva a kollágénrostok többirányú képződéséhez. A poliuretán borítás körül kialakult kötőszövetes struktúra által az összehúzódási erő "sokirányú" lessz az egy irányú orientáció helyett, ezáltal csökkentve a tokzsugorodás valószínűségét, a "kapszuláris" összehúzodást. Másik előnye a PU habbal bevont implantátumnak, az implantátum tokja és a körülötte képződött szövetek közti stabil egység, mely az implantátum elmozdulását akadályozza.

 

A mellnagyobbításról még több információt talál ide kattintva.

Üdvözlettel:

Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
facebook.com/premiumplasztikaisebeszet

Angelina Jolie miatt többen tudnak a helyreállító mellplasztikáról

kedd, 2015, november 24 - 19:50

Mindenkit foglalkoztat, hogyan maradhatott gyönyörű a színésznő dekoltázsa.

Ezért szeret a mellnagyobbításáról beszélni Iggy Azalea

szerda, 2015, november 11 - 13:59

„Annyira imádom őket, hogy muszáj beszélnem róluk!” – áradozott új kebleiről az E! magazin munkatársának a 2015-ös iHeartRadio Music Awards díjátadón.

Iggy Azalea mellműtét

Az emlőimplantátum fogta fel a hölgybe szúrt kést, megmentve ezzel életét

kedd, 2012, szeptember 11 - 16:33

Egy negyvenes hölgyet  többször is mellkason szúrt exének aktuális barátnője. Szerencsére a penge megakadt az áldozat sóoldatos mellimplantátumában, ezért úgy érzi, hogy a hatezer dolláros befektetés igenis megérte. Plasztikai sebésze, Dr. Frank Filiberto plasztikai sebész szerint érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy mindenkinek ültessenek be az életmentő eszközből. Vicces, de részéről valahol érthető álláspont.