mellfelvarrás

Mellfelvarrás és implantátum

hét., 2016/03/14 - 02:09
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Kedves Dr. Úr!

Januárban volt egy mellműtétem, felvarrással plusz implanttal. Az első kötözésnél szembesültem vele, hogy az alsó vágásom a kb. 15 cm, tehát teljesen a mellem alatt keresztül van vágva, ami persze mindkét oldalt kilóg. Az orvostól azt a választ kaptam, hogy rossz volt a szövetem, ezt kívánta, hogy így szétvágjon. De amíg a varratot nem láttam meg, senki nem közölte ezt velem hogy upsz, ezt muszáj volt. Én nem fogadom el tőle a vâlaszt, mert nincs olyan ismerősöm, akinek szintén volt mellműtéte, hogy ekkora vágás legyen. Próbálok választ kapni, de hárìtanak. Nem tudom túltenni magam ezen. Köszönöm és remélem problémámra választ kapok.

Mónika

Kedves Mónika!

Az implantátummal kombinált mellfelvarrás a plasztikai sebészet egyik legnagyobb kihívása, legnehezebb műtéte. Nagyon precíz kimérés és a páciens többszöri részletes felvilágosítása: berajzolás és együtt tervezés szükséges.

Egy ilyen operáció előtt klinikánkon fokozott figyelmet szentelünk pácienseinknek. Sajnáljuk a történteket, és hogy hiányosnak érzi orvosa felvilágosítását.

Mi sokszor horizontális metszés nélkül, ún. vertikális metszésből is meg tudjuk oldani a felvarrást, de ehhez szűkséges a szövetek alkalmassága. Hogy ez (vagy kisebb horizontális metszésből történő műtét) Önnél lehetséges lett volna-e, nem tudjuk.

A hegeket már teljesen eltüntetni nem lehet, de szóba jön hegkezelés szilikontapasszal, illetve lézerrel a hegek mielőbbi elhalványulása érdekében

Javasoljuk, hogy keresse meg kezelőorvosát, és tájékozódjon a hegek kezelésének lehetőségeiről!

Üdvözlettel:

Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
facebook.com/premiumplasztikaisebeszet

 

Ezek voltak a legnépszerűbb plasztikai beavatkozások 2015-ben

péntek, 2016, március 4 - 00:50

Még mindig vezet a mellnagyobbítás és a botox.

mellplasztika

Az Amerikai Plasztikai Sebész Társaság (ASPS) nemrég tette közzé a tavalyi év hivatalos statisztikáit, ami azért érdekes, mert a benne szereplő trendek gyakorlatilag az egész világra érvényesek.

A beavatkozásokról azok nevére kattintva talál nálunk bővebb információt.

Mellfelvarrás fogyás után

vas., 2015/12/13 - 13:27
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Kedves Doktor Úr!

Tavaly sikerült leadom 20 kg-ot. Sokkal jobban érzem így magam, csak egy nagy problémám van: a korábban szép, kerek mellem teljesen megváltozott. Szó szerint lóg, pedig még csak 25 éves vagyok! A mérete mintha alig lenne kisebb, viszont sokkal lejjebb helyezkedik el. A mellbimbóm is inkább lefelé néz, mint előre.

Létezik erre nem műtéti megoldás?

Köszönöm válaszát,
Tünde

Kedves Tünde!

Gratulálok a fogyáshoz, szép teljesítmény!

Mivel a mell szerkezetét és "állását" alapvetően a zsír- és kötőszövetek határozzák meg, ezért minden testsúlyváltozás nagy hatással lehet rá. Az ön esetében megereszkedésről, tehát a kötőszövetek megnyúlásáról beszélhetünk, amin csakis plasztikai műtéttel, mégpedig mellfelvarrással lehet változtatni.

Mellfelvarrásnál a mellbimbó áthelyezésére is lehetőség van, hogy az új, kerek formához viszonyítva optimálisan helyezkedjen el, továbbá szükség szerint a bimbóudvar kisebbítése is elvégezhető egyidejűleg.

A mellfelvarrás előnye, hogy a későbbi gyermekvállalás esetén már "jó irányban" fog nőni az emlő, újabb drasztikus fogyást követően azonban a beavatkozás megismétlése, esetleg kisebb korrekció válhat szükségessé.

Üdvözlettel:

Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
facebook.com/premiumplasztikaisebeszet

Csőmell

szo., 2016/01/02 - 11:18
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Tisztelt Doktor Úr!

Nagyon furcsák a melleim, egyáltalán nem hasonlítanak azokhoz, amiket a képeken látok. Eleve úgy nőttek, hogy petyhüdt zacskókra hasonlítanak inkább, olyan lelógó W-alakban. Az egyik nagyobb, mint a másik. A bimbóudvar ráadásul mindkettőn hatalmas, igazából a felét eltakarja. Reménykedtem benne, hogy ez változni fog, de már 22 éves vagyok...

Emiatt állandóan hatalmas szivacsbetétes melltartót hordok, nem nagyon járok strandra, és még párkapcsolatom sem volt.

Az implantátum ilyenkor segít?

Köszönettel: Viki

Kedves Viki!

A leírás alapján úgynevezett csőmellről, vagy tubuláris mellről van szó, melyet kizárólag plasztikai műtéttel lehet korrigálni - azzal viszont szépen és hatékonyan!

A megfelelő méretű és formájú mell többféle plasztikai sebészeti megoldással is kialakítható. A szilikon implantátum beültetését többnyire mellfelvarrással kombináljuk egy műtét keretein belül ilyenkor, de ezek kiegészítéseképpen, vagy a térfogat minimális növelésére sajátzsír-visszatöltésről is lehet szó.

Üdvözlettel:

Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
facebook.com/premiumplasztikaisebeszet

5 fajta plasztikai sebészi segítség a magabiztos bikiniformáért

csütörtök, 2016, február 25 - 11:36

Azoknak is van segítség, akiknek egyelőre csak álom, hogy fürdőruhában tudjanak tündökölni.

bikiniforma

75 évesen kapott mellimplantátumot, azóta is boldog

csütörtök, 2016, január 7 - 12:15

 „Hogy miért? Azért, édesem, mert szeretnék olyan jól kinézni, amennyire csak lehet, és addig, ameddig csak lehet!” – felelte a riporternek.

Serri Cook plasztikai műtét mellnagyobbítás mellfelvarrás

Mellfelvarrás

hét., 2011/09/05 - 16:38
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Tisztelt Doktor Úr!

Úgy öt évvel ezelőtt volt egy mellfelvarrásom,a műtétem után ,világos vonalas függőleges hegek maradtak.Érdeklődnék,hogy ezeket a hegeket teljesen el lehet tüntetni?

Köszönöm:
Iboly

Kedves Ibolya !

A hegek jelen tudásunk szerint nem tüntethetőek el teljesen, de megjelenésükön (szín, kiemelkedés stb) jelentősen lehet optimális esetben javítani pl. kimetszéssel és kiegészítő technikákkal.
A mellfelvarrás utáni függőleges hegeken is sokat lehet javítani !

Látni kellene, hogy biztosabban lehessen ígérni !

Minden jót !

Pataki dr.

Megereszkedett mell

vas., 2011/02/13 - 15:43
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Tisztelt Doktor úr! Én egy eléggé fura kérdést szeretnék fel tenni.én egy 54 éves 4 gyermekes anya vagyok/5-ször szültem/ és a sok szülés erdményeképpen, a melleim nagyon megereszkedtek, a hasam is nagyn csúnya.Nagyon sok olyan esetet láttam tv.-ben,amikor is fiatal lányok csupán kedvtelésből "átszabatják" magukat.Én egyedül neveltem fel a gyermekeimet özvegyként és esélyem sincs arra,hogy hogy sok-sok pénzért,szebbnek érezhessem magam,ugyanakkor azt gondolom, megérdemelném ,hogy én is szebb lehessek.A kérdésem a következő:létezik -e olyan ma Magyarországon,hogy TB. támogat egy ilyen műtétet??üdvözlettel:KATI

Kedves Hölgyem!

Ön minden bizonnyal megérdemelné, hogy szebb lehessen. 4 gyermek felnevelésével komoly szolgálatot tett a társadalomnak. Sajnos a TB jelenleg csak az emlőkisebbítő műtétet támogatja , azt is csak akkor, ha az oldalanként eltávolított szövetmennyiség a testsúly fél százalékát meghaladja. Tehát a mellfelvarrást nem finanszírozza.
A mellfelvarrást plasztikai sebész kollégák - köztük én is- magánfinanszírozásban végezzük elérhető árakon.

dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész
drpataki@hotmail.com

Pectus excavatum

pén., 2012/09/28 - 14:56
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Jó napot!

A kérdésem az lenne, hogy a TB olyan esetben sem támogat mellfelvarrást, ha nekem Nuss műtét után a fém behelyezése és kivétele miatt sérültek a mellizmok?

Köszönettel
K.V.

Kedves Hölgyem !

A Nuss műtét során a széles mellizom belső csipkéit felemelhetik, eltávolíthatják, de ez nem jelent közvetlen ok-okozati összefüggést a mell megereszkedésével. A kérdés rendkívül speciális és én legszívesebben egy erre szakosodott Bizottság döntésére bíznám az ügyet. Javaslom, hogy keressen fel plasztikai sebész kollégát (ez esetben állami kórházban) és amennyiben Ő lát valamilyen igazolható összefüggést a fenti műtét és a mellállomány megereszkedése között, az emlőbizottsághoz fordulhat.
Szívesen adunk tanácsot !

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész

Mellfelvarrás TB-re

hét., 2011/07/04 - 14:52
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Tisztelt Dr. Úr!
Először szeretném megköszönni a kérdésem megválaszolására szánt időt!
A kérdésem az lenne, hogy a 164 cm-hez képest 100 kg-mal kezdtem a fogyókúrát, jelenleg 75 kg vagyok. Tudom, hogy még fogynom kell és szeretnék is, kb. 65 kg-ra. Úgy már elvégezhető lesz a hasplasztika TB-támogatással?
13 évvel ezelőtt ikreket szültem császármetszéssel, 6 éve egy kislányt, szintén császármetszéssel. A kérdésem, hogy ugye ez nem akadály az ilyen hasplasztikának? és mi kell hozzá, mennyi idő a várakozási idő?
Még egy utolsó kérdés, hogy mellplasztikát lehet-e TB-támogatással kérvényezni? szerény véleményem szerint elég lenne a mellfelvarrás is, de persze ehhez szakemberi vélemény kell. A gyerekeket sokáig szoptattam és fejtem is nekik, így kissé megereszkedtek a melleim és engem ez már nagyon zavar.
Köszönöm a válaszait!

Kedves Hölgyem !

1. Igen. A TB támogatás kritériumainak megfelel.
BMI számítás : http://www.orvosnet.hu/?c=view&type=news&id=511

2. Elvileg nem akadály, a műtét tervezéséhez a heg lefutását ismerni kellene. Császármetszés után legalább másfél év várakozást javaslok. (időt kell adni a szervezetnek, hogy regenerálódjon és a has amennyire lehet visszahúzódjon.)

3. A mellnagyobbítás és a mellfelvarrást nem támogatja a TB, a mellkisebbítést ritka esetekben.

Javaslom, hogy keressen fel egy plasztikai sebészt és közösen mérlegeljenek a műtéteket illetően.

Minden jót !

dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész