implantátum csere

Mellimplantátum csere

pén., 2016/05/13 - 18:02
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Tisztelt Doktor Úr!

Érdeklődnék hogy az implantátum cseréjét Önök helyi érzéstelenítéssel is végzik vagy nem javasolt. 3 éve Motiva márkájú csepp implantom van érdeklődnék hogy az Önök által használt implantok jobb minőségűek ennél? Ami miatt újra felmerül bennem a műtét gondolata az, hogy legnagyobb vágyam volt hogy egyforma méretű legyen a két mell a beavatkozás után, de ez nem sikerült.

Ennyi idő elteltével jobban kiszámítható milyen méretűre kellene cserélni hogy egyforma legyen végre?

Köszönettel: Alicia

Kedves Alicia!

Egy implantátum cseréjét – főleg, ha az hasonló „zsebbe” kerül – el lehet végezni helyi érzéstelenítésben is, ám a szakmai maximalizmus nem ezt követeli meg. Ahhoz szükséges a páciens teljesen inaktív állapota, az izmok relaxáltsága, és a teljes fájdalommentesség.

A helyi érzéstelenítést egy meglévő implantátumnál nehéz megoldani az implantátum teljes megóvása mellett, pláne olyan helyzetben, amikor zsebváltásra van szükség, pl. mirigy alatti helyzetből izom alatti helyzetbe helyezzük át, vagy nagyobb méretre váltunk. Ma az altatásos műtetek biztonságosak és rendkívül kis kock‎ázattal járnak.

Klinikánkon csakis prémium kategóriás, élettartam-garanciás implantátumokat használunk.

Teljesen egyforma kebleket nyilván nem lehet „varázsolni” senkinek sem, mert a mellek anatómiailag és pozíció szempontjából is különbözőek, de nagyfokú szimmetriát és közel azonosságot jó tervezéssel, és mérési eredményeink a gyakorlatba való átültetésével el lehet, el kell érni.

Hogy a második műtét során kivitelezhető-e a nagyobb méretbeli és helyzetbeli szimmetr‎ia, az a fentiektől – tehát sebésze mérései és tervezési eredményeinek a valóságban történő megvalósításától függ, ami a térlátáson, a szemmértéken, a méretbecslő képességen, a művészi vénán, az elvonatkoztató képességen, az eredmények különböző paraméterek alapján történő megjósolásának képességán, és még sok egyéb tényezőn múlik.

Amennyiben nem talál jobb megoldást, és az előző kollégával sem kívánja elvégeztetni a műtétet, úgy szívesen segítünk.

Üdvözlettel:

Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
facebook.com/premiumplasztikaisebeszet

Implantátum szakadás

csü., 2015/09/17 - 14:09
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Tisztelt Doktor úr!

9 éve kaptam mellimplantátumot. Nagyon elégedett voltam a műtét eredményével, csakhogy megduzzadt nyirokcsomók és enyhe fájdalom miatt most kivizsgáltattam magam. Az MR leletemen az szerepel, hogy a bal mellemben "intracapsularis ruptura" található. Nagyon félek, azt sem tudom, mit tegyek így hirtelen. Kérem, segítsen!

Nagyon köszönöm:
Tímea

Kedves Tímea!

A ruptúrának, azaz implantátum szakadásnak rengeteg oka lehet.

Nem írta, hogy melyik gyártó milyen típusú termékéről van szó, de a klinikánkon használt Polytech fajtákra speciális élettartam-garancia van, ami azt jelenti, hogy ingyenesen biztosítják az új implantátumot, valamint a műtét költségeit is állják 1000 EUR-ig.

Javaslom, hogy először keresse fel a műtétet végző orvost - akiről fontos tudni, hogy nem feltétlenül hibás a történtekért (pláne ennyi idő után jelentkező problémánál), hiszen a beültetett implantátum akár gyári hibás is lehetett.

Állapotától függ, hogy mennyire sürgős az újabb operáció, de tény, hogy a sérült implantátumot mindenképpen ki kell venni. (Tünetmentesség esetén is 1-2 hónapon belül, de önnek a leírtak alapján már vannak tünetei!)

Ne essen kétségbe, hiszen megfelelő plasztikai sebészi segítséggel teljes mértékben elhárítható a veszély, és ismét elégedett lehet a kebleivel!

Üdvözlettel:

Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
facebook.com/premiumplasztikaisebeszet

Mellimplantátum: kivetessem vagy ne?

2015-03-29
A mellimplantátumok használatával kapcsolatban számos félrevezető hír és tévhit terjedt el. Legutóbb az implantátum körüli tokban keletkező nyirokrendszer daganattal hozták összefüggésbe. Nagyszámú pácienscsoporton végzett vizsgálatok és a bizonyítékokon alapuló orvoslás módszerei cáfolták az implantátumokról terjesztett rákkeltő és egyéb betegségkeltő hatásokat.
Tovább...

Pár szóban erről Pataki doktor is nyilatkozik a Borsnak. 

még több hír

Mire kell figyelni egy implantátumcserénél?

2014-06-14
Konkoly Ági implantátum cseréje
Sorry, you need to install flash to see this content.

Riportrészlet Konkoly Ágnessel és dr. Pataki Gergellyel

Ági implantátumcseréje és karitatív missziók – TV2 Aktív 2013. november 6. 20:13

2014-06-14
Konkoly Ági implantátum cseréje
Sorry, you need to install flash to see this content.

Kés alá feküdt a Miss Universe szépségkirálynő, Konkoly Ági, aki ezzel jótékonykodott is, hiszen a beavatkozást végző plasztikai sebész az egyik legszegényebb országban, Bangladesben segít a betegeken. A doktor Ági műtétének árát a missziójára fordítja, ugyanis szegényeket gyógyít majd a beavatkozás árából.

Implantátum csere

ked., 2010/09/14 - 15:49
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Tisztelt Doktor Úr!

11 éve mellnagyobbítást végeztettem. Most cserére szorul, de már nem tudom finanszírozni. A műtétet végző orvost felkerestem (állami intézetben), de csak az implantátum kivételt lehet OEP finanszírozással elvégezni. Újabb implantátumot beültetni, illetve a mellett felvarrni csak súlyos összegért lehetne.
Ön szerint van-e valamilyen lehetőség arra, hogy a kivett implantátum után a mellem egy kicsit "emberi" formát mutasson? Mi a megoldás,
van-e egyáltalán???

Köszönettel: egy elkeseredett ember

Kedves Hölgyem !

A kérdésre csak orvosi vizsgálat után lehet megfelelő választ adni. Elvileg kérése nem lehetetlen, de nem biztos, hogy korrekten kivitelezhető.
Kérdés az is, hogy miért kell cserélni ? Mekkora a mell mírígyállománya, mennyire ereszkedett meg stb. ?

Javaslom, hogy keressen fel plasztikai sebészt és konzultáljon a lehetőségekről.

Dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész