implantátum

Poliuretán felületű mellimplantátum

ked., 2016/05/10 - 00:37
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Kedves Doktor Úr!

Érdeklődni szeretnék milyen márkájú mellimplantátumokkal dolgoznak, poliuretán felületű érdekelne. Mit lehet tudni, hogy mi az előnye egy ilyen implantátumnak? Szeptemberben szeretnék mellnagyobbítást, mennyire reális a várakozási időt figyelembe véve?

Köszönöm: Evelin

Kedves Evelin!

Jelenleg csak a német Polytech cég gyárt érvényes engedélyekkel rendelkező poliuretán (polyurethan) felületű mellimplantátumot magyarországi felhasználásra.

Jelenleg csak a német Polytech cég gyárt érvényes engedélyekkel rendelkező poliuretán (polyurethan) felületű mellimplantátumot magyarországi felhasználásra. Több száz változat érhető el kerek és anatómiai formával, illetve különböző méretekben. A poliuretán felületű mellimplantátumot, arra alkalmas egyénnek szabad beültetni. Indikációját csakis plasztikai sebészével együtt tudja meghatározni. Individuálisan kell mérlegelni, egyáltalán nem mondható ki, hogy ez a bevonat a legjobb, csak az, hogy adott szöveti állapotnál, rugalmasságnál, adott esetben ez az egyik legjobb választás lehet.

Az egyik legnagyobb előnye, hogy a poliuretán habbal bevont implantátumok hatékonyak a tokzsugorodás csökkentésére, ha összehasonlitják a sima felületűekkel és texturáltakkal (érdes felszínű). A habbal bevont poliuretán egy szoros kölcsönhatást vált ki az implantátum és a környékén levő szövetek közt. A poliuretán hab speciális felülete akadályozza a kötőszövetes tok egyirányú (lineáris) képződését, hozzájárulva a kollágénrostok többirányú képződéséhez. A poliuretán borítás körül kialakult kötőszövetes struktúra által az összehúzódási erő "sokirányú" lessz az egy irányú orientáció helyett, ezáltal csökkentve a tokzsugorodás valószínűségét, a "kapszuláris" összehúzodást. Másik előnye a PU habbal bevont implantátumnak, az implantátum tokja és a körülötte képződött szövetek közti stabil egység, mely az implantátum elmozdulását akadályozza.

 

A mellnagyobbításról még több információt talál ide kattintva.

Üdvözlettel:

Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
facebook.com/premiumplasztikaisebeszet

Szilikon vagy sóoldatos implantátum?

sze., 2015/12/30 - 09:43
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Tisztelt Doktor Úr!

Tudna tanácsot adni, hogy melyik fajta mellimplantátum a legjobb? Hallottam, hogy van szilikonos és sóoldatos is. Melyik biztonságosabb?

Üdvözlettel: Zsófi

Kedves Zsófi!

Klinikánkon prémium minőségű, élettartam-garanciás kohezív szilikongél implantátumokat használunk. Világszerte körülbelül 30 millió nő visel ilyet. 

Ezeket űrtechnológiával vetekedő tesztelésnek vetik alá (több mint száz minőségellenőrzési ponton mennek keresztül), s ma már tényleg elenyésző kockázatúak. 

Általában az anatómiai, csepp forma nyújtja a legtermészetesebb eredményt, de az anatómiai adottságok és az igények szerint akár a kerek is optimális lehet. Ezeket a személyes konzultáció során mérjük fel.

A sóoldatos implantátum nagy hátránya, hogy a folyadék évente több százalékot veszíthet térfogatából, mert a tokon keresztül kidiffundálhat. Emiatt nem használjuk.

Üdvözlettel,

Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
facebook.com/premiumplasztikaisebeszet

Ezért szeret a mellnagyobbításáról beszélni Iggy Azalea

szerda, 2015, november 11 - 13:59

„Annyira imádom őket, hogy muszáj beszélnem róluk!” – áradozott új kebleiről az E! magazin munkatársának a 2015-ös iHeartRadio Music Awards díjátadón.

Iggy Azalea mellműtét

Mellimplantátum: kivetessem vagy ne?

2015-03-29
A mellimplantátumok használatával kapcsolatban számos félrevezető hír és tévhit terjedt el. Legutóbb az implantátum körüli tokban keletkező nyirokrendszer daganattal hozták összefüggésbe. Nagyszámú pácienscsoporton végzett vizsgálatok és a bizonyítékokon alapuló orvoslás módszerei cáfolták az implantátumokról terjesztett rákkeltő és egyéb betegségkeltő hatásokat.
Tovább...

Pár szóban erről Pataki doktor is nyilatkozik a Borsnak. 

még több hír

Pisztolygolyót nem, de a kést elterelhetik az új generációs mellimplantátumok

kedd, 2012, szeptember 11 - 16:41

Ha valakinek új, ötödik generációs mellimplantátuma van, akkor nem kell aggódnia amiatt, hogy sérülés esetén a testébe szivárog az idegen anyag, sőt, lehet, hogy még egy késes támadás után is elég egy, csak a biztonság kedvéért elvégzett csere. Így járt az az orosz nő is, akit férje szíven akart szúrni, de szerencséjére pár évvel ezelőtt pont az ő kérésére nagyobbíttatta meg mellét.

Implantátum mérete

ked., 2011/11/01 - 16:53
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Kedves Doktorúr!
Mi volt a legnagyobb méretű implantátum mell amit ön berakott valakinek? És a hölgy kb hany kgos volt. Köszönettel: timi

Kedves Timi!

Utánanéztem, 850 cc -s implantátum volt, 86kg volt a hölgy.
Ez a beavatkozás két lépcsőben történt, mivel általában nem lehet egyszerre ekkora implantátumot behelyezni. A szöveteket ki kell tágítani előtte. Tehát a hölgynek 500 cc-s implantátumát cseréltük nagyobbra.
Brazíliában és az USA-ban részt vettem 1000 ml- feletti implantátumbeültetésen is.
Egy ilyen műtét speciális veszélyekkel járhat, egy ilyen méretű implantátum különleges gondoskodást igényel műtét után is. (Speciális éjjel-nappal viselendő melltartó )

Testünk anatómiai tulajdonságai, testmagasság, mellkasszélesség mellett sok egyéb tényező határozza meg azt, hogy mekkora maximális implantátumméretet lehet behelyezni. Pl: a bőr elaszticitása, vastagsága, az alatta elhelyezkedő zsírszövet vastagsága és sok más tényező, pl. a páciesn kora is.

Ha nagy implantátumban gondolkodik, jöjjön el egy konzultációra és kimérjük, hogy mekkora fér be, mekkora az, ami esztétikailag kielégítő az Ön számára, ill. elfogadható plasztikai sebészeti mércével is.
Természetesen más és más mindenki számára a "szép" megítélése is.

Minden jót !

dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész
www.drpataki.hu

Implantátum probléma

csü., 2010/06/17 - 13:35
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Tisztelt Doktor Úr!

Azt szeretném Öntől kérdezni,hogy öt éve mellnagyobbítást végeztek nekem.
Kifizettem félmillió forintot.Az orvost próbáltam hívni,de nem nagyon érem el.Az lenne a kérdésem,hogy kb egy éve elég csúnyán megereszkedtek a melleim,és így már nem igazán tetszik.Ön szerint az árban benne van a korrekció????
Mert az orvos még az elején azt mondta,hogy ismét annyit kellene fizetnem mint az elején.Pedig mikor műtött Ő mondta,hogy nem kell belőle felvarrni én már akkor is láttam,hogy nem lesz valami jó.
Nekem annyi pénzem ismételten nem lesz,,,,így meg nagyon nem szeretnék maradni.
Várom válaszát:
Tisztelettel:Vanda

Kedves Vanda !

Kérem, próbálja elérni a Kollégát, aki műtötte és Vele beszélje meg ezt a komoly problémát. Mérlegeljenek együtt! Biztosan segíteni fog!

Ha minden próbálkozása ellenére elakad, keressen meg másik kollégát -akár engem- és segíteni próbálunk !

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

Fenékformálás

A kor előrehaladtával, illetve genetikai adottságok vagy gyakori súlyingadozás miatt a fenék bőr- és zsírrétege is megereszkedhet.

A fenékplasztika célja, hogy korrigáljuk a fenék megereszkedett bőr- és zsírrétegét, így esztétikailag és formailag vonzóvá, feszessé tegyük azt.

Igen, további információt szeretnék!