hegkezelés

Újdonságok, új módszerek

Miről olvashat a menüpontban?

A legújabb modern technikán alapuló eljárásokat, például a saját zsírszövet hegek alá töltését tárgyaljuk közérthető módon, a külföldi és hazai kongresszusokon összegyűlt tapasztalatok alapján.

A hegek kezelésében alkalmazott új eljárások

A rosszul gyógyult sebek helyén kialakuló heg nemcsak esztétikai probléma, hanem sok pszichés probléma forrása is lehet egyúttal. Vannak, akik megtanulnak együtt élni ezzel a helyzettel, de nyilvánvalóan nem ez a megoldás.

A megoldásra számos új kezelési mód létezik, amelyek mind a régi, mind az új hegek látványát javítják. Dr. Pataki Gergely plasztikai sebészt a hegkezelésről, illetve a heges területeket helyrehozó legújabb módszerekről faggattuk.

„A külföldi és hazai kongresszusokon összegyűlt tapasztalatok alapján az egyik legkecsegtetőbb modern technikán alapuló eljárás a saját zsír hegek alá töltése” – tudjuk meg Pataki doktortól, aki amerikai és német plasztikai sebészeti klinikákon szerzett tapasztalatokat az új eljárással kapcsolatban.

„Ma már részletes kutatási adatok, elemzések, illetve magas fokú orvosi bizonyítékok támasztják alá, hogy a sajátzsír-átültetéssel végzett hegkezelés hatékony eljárás” – ismerteti a plasztikai sebész.

A módszer nemcsak kisebb hegeknél, hanem akár megégett pácienseknél is alkalmazható, sőt emlődaganatok utáni sugárkezelés hatására hegesedett szöveteken szintén kiváló eredményeket lehet vele elérni. Ez azért lehetséges, mert az eljárás ilyenkor is megemeli a hegek besüppedt területeit, és javítja a hegek a kontúrjait.

„A saját zsír hegek alá injekciózása azért hatásos, mert ez az anyag olyan faktorokat tartalmaz, amelyek regenerálják, rejuvenálják, azaz megújítják a szöveteket. A már Magyarországon is alkalmazott módszer a legkülönbözőbb hegek és arcdeformitások kezelésére egyaránt alkalmazható, sőt ajakfeltöltésre, arcfiatalításra, a testtájak (például az emlők) kontúrjavítására, méretének növelésére is használható. A zsírt egyébként általában a köldök körüli zsírszövetekből vagy a tompor tájékáról nyerjük, előkészítjük, majd fecskendővel juttatjuk be a heg alá” – árulja el az eljárás részleteit a plasztikai sebész, majd hozzáteszi, hogy hála ennek a módszernek, a kemény és vaskos hegek ma már rövid idő alatt teljesen felpuhulhatnak, és a környező bőrhöz hasonulnak.

Bizonyítottan biztonságos a saját zsírszövet átültetésével történő mellnagyobbítás

„Mintegy 12 éven át amerikai, japán és európai klinikákon folytak kísérletek, amelyek során leszívással nyert saját zsírszövettel, és az abból származó saját kötőszöveti őssejtekkel növelték az emlőket” – magyarázza Pataki doktor.

„A kutatás további kísérleteket igényelt. 2009-re történt meg a kellő számú képalkotó és utóvizsgálat, hogy a sajátzsír-átültetést mellnagyobbításra is alkalmazhassuk. A tavalyi amerikai kongresszuson számoltak be több vizsgálat kedvező eredményéről, ami lendületet adott a mellnagyobbítás eme alternatívájának” – teszi hozzá orvosunk.

A sajátzsír-átültetéssel végzett kebelnövelés nem hordoz nagyobb kockázatot, mint más mellplasztikai eljárás. Ezt ma már elemzések, részletes kutatási adatok, illetve magas szintű orvosi bizonyítékok támasztják alá. Az a feltevés sem igazolódott, hogy az átültetett zsírban lévő növekedési faktorok és őssejtek szerepet játszhatnának a melldaganat kialakulásában. A gyakorlott radiológusokat a zsírszövet elmeszesedése okán bizonyos radiológiai vizsgálatok kapcsán észlelt jelek sem zavarják.

Sorry, you need to install flash to see this content.

Igen, további információt szeretnék!

Bőrelváltozás, heg, anyajegy

Ezen az oldalon bővebben tájékozódhat a bőrelváltozásokról, az anyajegyek kezeléséről és a hegek különböző műtéteiről. Kérjük, válassza ki az Önt érdeklő beavatkozást az alábbi képekre kattintva!