hasplasztika

Az olcsó távol-keleti plasztika újabb halálos áldozata

szerda, 2016, május 4 - 12:10

„Mindenhol lyukak tátongtak és öltések sorakoztak rajta” – emlékszik vissza a szövődményekben elhunyt 31 éves férfi édesanyja.

olcsó plasztika

Ezek voltak a legnépszerűbb plasztikai beavatkozások 2015-ben

péntek, 2016, március 4 - 00:50

Még mindig vezet a mellnagyobbítás és a botox.

mellplasztika

Az Amerikai Plasztikai Sebész Társaság (ASPS) nemrég tette közzé a tavalyi év hivatalos statisztikáit, ami azért érdekes, mert a benne szereplő trendek gyakorlatilag az egész világra érvényesek.

A beavatkozásokról azok nevére kattintva talál nálunk bővebb információt.

Hasplasztika és mellplasztika szülés után

csü., 2016/01/07 - 23:29
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Tisztelt Doktor Úr!

Sajnos diétával és sporttal sem sikerült visszanyerni a szülés előtti alakomat, a hasam még egy év elteltével is lóg. A mellemen ráadásul nyomot hagyott a szoptatás, így nagyon nem vagyok megelégedve a tükörképemmel. Mit javasol, melyiket érdemes előbb korrigálni?

Válaszát előre is megköszönve,
Bernadett

Kedves Bernadett!

Rengeteg kismama fordul hozzánk hasonló gondokkal. Nekik ajánljuk komplex plasztikai sebészeti beavatkozáscsomagunkat, a Mommy Makeover-t, amely minden esetben egyénre szabott műtéteket és kezeléseket jelent. 

A várandósság valóban megváltoztathatja a hasfal szerkezetét az izmok szintjén úgy, hogy azt csak műtéttel lehet korrigálni - fogyókúrával és mozgással sajnos nem. Hasplasztika során azonban mindezt helyre tudjuk hozni, sőt az esetleg időközben kialakult köldöksérvet is.

A mellplasztika történhet egy műtéti időpontban a hasplasztikával. A keblek állapotától függően mellnagyobbítást, mellfelvarrást vagy mellkisebbítést végzünk. A nagyobbítás lehetséges sajátzsír-átültetéssel, amihez más testtájról zsírleszívással (általában hasról vagy combról) nyerjük a szöveteket.

(A Mommy Makeover része igény szerint még comb- és karplasztika, fenékplasztika, intim plasztika, illetve arcfiatalítás is lehet.)

Várjuk a konzultációra!

Üdvözlettel:

Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
facebook.com/premiumplasztikaisebeszet

5 fajta plasztikai sebészi segítség a magabiztos bikiniformáért

csütörtök, 2016, február 25 - 11:36

Azoknak is van segítség, akiknek egyelőre csak álom, hogy fürdőruhában tudjanak tündökölni.

bikiniforma

Mommy Makeover

A terhesség, a szülés és a szoptatás jelentette fizikai megpróbáltatások után is lehetséges a korábbi forma visszanyerése – mégpedig a modern plasztikai sebészet hatékony eszközeivel.

Szerencsére ma már nem kell úgy gondolni a gyermekvállalásra, mint a női testet végérvényesen – és főleg negatív irányban – megváltoztató folyamatra. A Mommy Makeover ugyanis egy komplex esztétikai és helyreállító „beavatkozáscsomag”, amely képes az olyan összetettebb problémák megoldására is, mint a túlzottan megnőtt vagy összement (és megereszkedett) mell, a lógó has, vagy a nem kívánt helyeken felhalmozódott zsírfelesleg.

A Mommy Makeover műtéteit egyszerre vagy akár több részre bontva is el lehet végezni a páciens állapotától, igényeitől és kívánságától függően. A nagyobb beavatkozások leghamarabb a szoptatási időszak lezárulta után hat hónappal ajánlottak, illetve akkor, ha már nincs tervben több csemete. Addig inkább csak kisebb korrekciókat érdemes elvégeztetni.

A Mommy Makeover mindig egyénre szabott, ám többnyire a következő plasztikai műtéteket és kezeléseket foglalja magában (további információk a beavatkozások nevére kattintva):

  • Mellplasztika: mellnagyobbítás és/vagy mellfelvarrás, ha a szoptatás után „összeesett” keblekről van szó, illetve mellkisebbítés, amennyiben túlságosan megnőttek a keblek.
  • Zsírleszívás: a zsírszaporulat eltávolítása a testkontúr javítására (a hasról, fenékről, combról, néha karról).
  • Hasplasztika: a hasizmok helyreállítása, a szövetek feszesítése, az esetlegesen kialakult köldöksérv korrigálása.
  • Intim plasztika, hüvelyszűkítés: ennek segítségével a szexuális élet is olyan lehet, mint „régen”.
  • Sajátzsír-visszatöltés: igény szerint mellnagyobbítás, ráncfeltöltés vagy a szem alatti sötét karikák eltüntetésének céljából.
  • Ránctalanító arckezelés: hialuronsavval vagy lézerrel.

Igen, további információt szeretnék!

Hasplasztika és mell

hét., 2011/10/17 - 15:57
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Kedves Dr.Úr!
80kgal szültem, 47kg voltam a terhesség elején.Jelenleg 54kg vagyok.kb 159cm.A hosszanti hasizmok,meg a többi is kinyúlt,nagy maradt a hasam,sérvem nem tudom van e szerintem nincs.A tb támogatná a műtétet?És a has újra olyan lenne mint lány koromban?A maradék zsírt lelehetne vágni illetve a lógó bőrt?Enyhe kötényhasam van,császáros voltam.Jelenleg olyan mintha 5hónapos terhes lennék.1éve szültem, már a 6hetes ellenőrzésen mutattam a dr.-nak aki azt mondta levegő tölti ki a hasam,attól olyan nagy. Sajnos a melleim is megviselték a terhességeket, üres mell zacskók maradtak csupán.
Köszönettel Emily

Kedves Hölgyem !

A jelen adatok alapján véleményem szerint nem támogatható hasplasztikája és mellkorrekciója. A sérvet ki kellene zárni (köldöksérv lehet esetleg).
Amennyiben gondolja, kérem informálódjon a műtétről honlapomon, illetve vegye meg a Kiskegyed Fitt e havi számát, ebben "Kismama helyreállító műtétek" témakörben talál egy velem készített részletes interjút.

Szívesen adok személyesen is tanácsot !

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész

www.facebook.com/plasztikaisebesz
(lájk!)

Body contouring: teljes testformálás

A nagymértékű fogyás, a szülés, illetve az idő múlása olyan nyomokat hagyhatnak a testen, amelyeknek orvoslása csak komplex plasztikai sebészeti beavatkozással lehetséges.

Ennek során eltávolítjuk a feleslegessé vált bőrt – az alatta fekvő esetlegesen megmaradt zsírral együtt –, valamint a kötő- és támasztószövetek helyreigazításával az arc és a test kontúrját is feszesítjük.

Igen, további információt szeretnék!

Hasplasztika

Mire számíthatunk a műtét után?

  • A műtétet követően általában 24-48 órát kell a klinikán tölteni
  • Segítünk az otthoni ápolás megszervezésében
  • Nagyon fontos az orvosi utasítások betartása
  • 6 hétig speciális "hasplasztika-ruha" vagy haskötő viselése javasolt

A nagymértékű vagy hirtelen fogyás, az elhízás, a hormonális problémák, a terhesség, a szülés, a korábbi műtéti beavatkozások mind a hasfal különböző elváltozásaihoz vezethetnek, amelyek a bőrt, a bőr alatti zsírszövetet és a hasfalat is érintik.

A bőrön striák, terhességi csíkok jelennek meg. Az esztétikai problémán kívül ezek a deformitások az összefekvő bőrterületeknél kialakuló bőrbetegségeket, funkcionális panaszokat, gerincbántalmakat, valamint pszichés zavarokat is okozhatnak.

A hasplasztika fogalma magában foglalja a hasfal összes rétegén (bőr, zsírszövet, izom) végzett különféle beavatkozásokat, amelyek célja a hasfalon különböző okokból keletkezett elváltozások megszüntetése, és az eredetit megközelítő állapot helyreállítása.

Mikor válhat szükségessé a hasplasztikai műtét?

Ha nagyfokú fogyás vagy terhesség után a kitágult, megnyúlt bőr nem képes visszahúzódni eredeti állapotára, petyhüdt, esetenként kötényszerűen lógó marad. Ilyenkor a beavatkozás csak a fogyás befejezése, vagy a szülés után egy évvel végezhető el, mert addig még lehetséges spontán javulás.

A bőr feszessége a kor előrehaladtával is csökkenhet. Ehhez a hasfal meglazulása társulhat. Gyakran következik be a hasfal izomrostjainak szétcsúszása, és nem ritkán köldöksérv is kialakul.

Esetenként a bőr megnyúlásán kívül jelentősebb zsírszövet-mennyiség is felszaporodik, aminek nagy része véglegesen eltávolítható a beavatkozás során. Szintén indokolt lehet a hasplasztika, ha egy erős fogyókúra után nem húzódik össze a bőr.

E problémákat a mai modern orvoslásban már célzottan tudja kezelni a plasztikai sebész. A cél a hasfal megfeszítése, valamint a has, alhas eredeti alakjának helyreállítása. Az itt lévő striák, terhességi csíkok csak ezzel a módszerrel szüntethetők meg.

Hogyan zajlik a beavatkozás?

A beavatkozás során eltávolításra kerül a felesleges bõr és zsírréteg. Ilyenkor szükség szerint a meggyengült hasfali izomzat megerõsítésére is lehetőség nyílik.

A műtétet altatásban végezzük, nagyjából másfél órát vesz igénybe.

Az alhason a bikinivonalban ejtjük a metszést, meghosszabbítva a két csípõtövis irányába, illetve általában a köldököt is körbemetsszük. A hasfal bõrét az alkalmazott technikától függően magasan a bordaívekig felpreparáljuk.

Klinikánkon minél kisebb sebfelületet hagyva, csak a középső (egyenes hasizmok feletti) sávban visszük magasra a preparációt, a széleken (ferde hasizmok vetületében) szövetkímélő technikával a kötőszöveti rostokon lazítunk. Megfeszítjük az ilyen módon felemelt szöveteket, a felesleget pedig eltávolítjuk. Új helyén hozzuk ki és rögzítjük a köldököt. Eltávolítjuk a bőrfelesleget, és ha kell, a hasfalat középen összevarrjuk, feszesítjük, majd a megfeszített bőrt az alhasra lehúzva odavarrjuk.

Ha körbemetszésre került a köldök is, úgy azt új helyére kivarrjuk. A heget úgy tervezzük, hogy eltakarja a füdőruha, illetve a fehérnemű. Hasplasztika után egy vagy két ún. drain-re, azaz szívócsőre mindig szükség van, ezzel vezetjük ki a bőr alatt összegyűlő savót, esetleg vért. Általában egy-két nap után lehet eltávolítani őket.

A hasplasztikai beavatkozás végén nyomókötést, illetve haskötőt helyezünk fel. Ideális esetben a varratvonal puha, cérnavékonyságú, fehér hegként marad vissza. A varratkivétel 2 hét múlva történik, de a végleges sebgyógyulás fél-egy évet vesz igénybe.

Milyen vizsgálatok szükségesek a műtét előtt?

Néhány vizsgálat szükséges a has esztétikai műtéte előtt: vérvizsgálat, mellkas röntgen, EKG, és néha hasi ultrahang. A beavatkozás ezen eredmények birtokában végezhető el biztonsággal.

Mire számíthatunk a hasplasztika után?

A műtétet követően általában 24-48 órát a klinikán kell tölteni. Segítünk az otthoni ápolás megszervezésében, nagyon fontos az orvosi utasítások betartása. Speciális „hasplasztika-ruha” vagy haskötő, illetve hasi szorító öv vagy nadrág viselete kb. 4-6 hétig javasolt. Ez különösen fontos a hasfal összevarrása után, mert a varratot ez tehermentesíti, amíg át nem veszi a szerepét a belső hegesedés.

A beavatkozás viszonylag nagy területére való tekintettel rövid ideig antibiotikumot, valamint szükség szerint fájdalomcsillapítót kell szedni. Többnyire 24-48 óra elteltével távolítjuk el a draincsöveket, ezután a pácienst kísérővel hazabocsátjuk. A bőrvarratot általában két hét után távolítjuk el.

Azonnal látható a végeredmény, de a végleges esztétikai eredmény csak a műtét után pár hónappal alakul ki, amely után a heg éppúgy nem látszik ki a kétrészes fürdőruhából, mint a fehérneműből. Feltétlenül ügyelni kell azonban arra, hogy a plasztikai sebészeti műtéttől számított kb. egy évig se szolárium fénye, se napfény ne érje a heget, mert a metszés helyének napoztatása a heg külalakjának romlását vonhatja maga után.

A jelentősebb fizikai megterhelést és a sportot legalább 8 hétig érdemes kerülni.

Lehetséges szövődmények

Szövõdményként más műtétekhez hasonlóan savóképződés, gyulladás vagy bevérzés fordulhat elõ. Igen ritkán, fõleg nagyon zsíros szöveteknél felléphet sebgyógyulási zavar is. Átmeneti érzészavar alakulhat ki a felületes bőridegek sérülése miatt. A megvastagodott (hipertrófiás) vagy keloidos heg késői szövődményként fordulhat elő.

 

Igen, további információt szeretnék!