anyajegy

Anyajegy eltávolítás arcról

sze., 2016/01/20 - 20:18
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Kedves Doktor Úr!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy létezik-e heg nélküli anyajegy levétel, esetleg lézerrel? A szám fölött van egy, ami már nagyon régóta zavar, de félek, hogy a csúnya heg maradna utána.

Válaszát előre is köszönöm!
Éva

Kedves Éva!

A heg nélküli anyajegy-eltávolítás egyelőre utópia - azért viszont nagyon sokat tehetünk, hogy a műtét helye a lehető legkisebb, legvékonyabb, legkevésbé látható heggel gyógyuljon.

A lézeres, elektromos kauterezéses, illetve "kikaparásos" módszert semmiképpen sem ajánljuk, hiszen ezek nem teszik lehetővé sem a pontos eltávolítást, sem pedig az utána esedékes szövettani vizsgálatot. (Bár általában jóindulatú elváltozásokról van szó, mégis jobb elvégeztetni elővigyázatosságból.)

Az arc erővonalaiba illeszkedő, megfelelő szaktudással, technikával és eszközökkel végzett metszés hege nagy valószínűséggel aprócska, enyhén hipopigmentált vonalkaként fog gyógyulni, ami sokkal kevésbé zavarhatja, mint egy bőrfelszínből kiemelkedő anyajegy.

Természetesen ehhez a megfelelő utókezelés (tapasz, krém, esetleg lézeres kezelés) is fontos.

Üdvözlettel:

Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
facebook.com/premiumplasztikaisebeszet

Veszélyes is lehet az anyajegy! Levetessem vagy mégse?

2011-08-19
Veszélyes is lehet az anyajegy

Az anyajegy eltávolításról kérdezte dr. Pataki Gergely plasztikai sebészt a Kiskegyed Fitt Magazin.

Az anyajegy szűrővizsgálatot ajánlatos ugyanúgy rendszeresen elvégeztetni, mint a nőgyógyászati rákszűrést, vagy a fogászati ellenőrzést.

Anyajegyek eltávolítása

Napjainkban igen elterjedt beavatkozás az anyajegyek eltávolítása, mivel a festékes anyajegyek egyre gyakrabban alakulnak át rosszindulatúvá a környezeti ártalmak és a fokozott UV-sugárzás hatására

Az anyajegyek eltávolításának legjobb módja a sebészeti úton, szikével történő, hagyományos kimetszés. A beavatkozást – amely körülbelül 20 percet vesz igénybe – rendelőnk kisműtőjében, helyi érzéstelenítéssel végezzük.

Igen, további információt szeretnék!

Bőrelváltozás, heg, anyajegy

Ezen az oldalon bővebben tájékozódhat a bőrelváltozásokról, az anyajegyek kezeléséről és a hegek különböző műtéteiről. Kérjük, válassza ki az Önt érdeklő beavatkozást az alábbi képekre kattintva!