Peeling (kémiai, mechanikus és lézeres)

Peeling, azaz hámlasztás (kémiai, mechanikus és lézeres)

Peeling (kémiai, mechanikus és lézeres)

Kémiai hámlasztás, peeling

Tudni kell, hogy a beavatkozás nem műtéti (azaz non-invazív); a bőr megújulását segíti elő. A kémiai hámlasztás (peeling) során a kezelendő területre speciális kémiai oldatot viszünk fel. Ennek hatására a bőr sérült külső rétege felhólyagosodik, majd lehámlik.

Helyén új, ráncmentesebb és simább bőr képződik. Több különböző bázisos és savas készítmény áll rendelkezésünkre, melyek eltérő mélységekben roncsolják a sérült bőrréteget, így szabályozható a kezelés mélysége, s ezáltal hatékonysága. Az arcon, nyakon, háton, mellkason, karokon és a lábakon végzett kezelésekkel igen szép eredmények érhetők el, de nincs akadálya a test többi részén való alkalmazásnak sem.

Mikrodermabrázió (mechanikus peeling)

Sokféle módszert ismerünk az arc fiatalítására és kezelésére. A kozmetikai beavatkozásoktól a Thermage-on át a plasztikai sebészeti műtétekig rendkívül széles a paletta.

A bőr felszínének mechanikai csiszolását értjük dermabrázió alatt. A mikrodermabráziós kezelés során egy gyémántfejjel a lehető legfinomabb, de mégis erős, mély hámlasztást és csiszolást alkalmazunk.

A kezelés ambuláns, a páciens azonnal visszatérhet utána eredeti tevékenységéhez, munkájához. A beavatkozás a test bármely területén végezhető – tekintve, hogy különböző méretű csiszolófejek léteznek.

Ügyelnünk kell azonban arra, hogy lehetőleg tavasszal vagy ősszel végezzük, mert a mechanikus peeling után a bőr nem tud kellőképpen védekezni az UV-sugarakkal szemben, emiatt pigmentálódhat. Már 1-2 alkalom is feltűnő változással jár, azonban a jól látható végeredményhez több, általában 5-6 kezelés szükséges.

Használható más kezelések kiegészítőjeként és önmagában is.

Lézeres dermabrázió (lézeres peeling)

E beavatkozás sokban hasonlít a kémiai peelinghez, itt azonban a speciális oldat helyett lézert használunk a bőr felső hámrétegének finom elpárologtatásához.

Igen, további információt szeretnék!