Orvosi tetoválás, hegtetoválás

Orvosi tetoválás, hegtetoválás

Orvosi tetoválás, hegtetoválás

Az orvosi mikropigmentálás színre lépésével a tetoválás új értelmet kap, hiszen számos megoldhatatlannak tűnő problémán segít, és jelentősen javítja az életminőséget.

Egyes betegségek és műtétek maradandó nyomokat, hegeket hagynak a bőrön. Ezek esztétikai problémát okoznak, megkeserítve a mindennapi életet. Ilyenkor válik indokolttá a tetoválás orvosi alkalmazása, vagy ahogy a szakirodalom nevezi: az orvosi mikropigmentáció.

Mivel a tetoválandó bőrfelület és a szövetek sűrűsége az egészséges bőrfelülettől az ilyen esetekben eltér, ezért csak a speciálisan erre a célra kifejlesztett gépek alkalmasak az orvosi tetoválásra.

Klinikánk Bartus Márta orvosi és smink mikropigmentáló mestert ajánlja

Bartus MártaBartus Márta kizárólag smink- és orvosi tetoválással foglalkozó gyakorlott szakember, aki 2001-ben Hollandiában, majd Magyarországon sajátította el a spaciális sminktetoválást.

Sminktetováló mesterként a kozmetikusi képesítést is megszerezte. Az orvosi tetoválást választotta szakiránynak, hogy ezzel az eljárással megoldást nyújtson a látható vagy láthatatlan problémákra, amik akár pszichés zavarokat is okozhatnak.

– 2012 februárjában megkapta a nemzetközi oktató mester oklevelet Hollandiában.
– 2013 januárjában a Beauty Slovakia színpadán mutatta be a sminktetoválást.
– 2013 áprilisában előadóként vett részt a Swiss Color Akadémia hivatalos sminktetováló konferenciáján.
– 2013 nyarától a Nouveau Contour oktatója.

Az orvosi pigmentáció a következő hiányosságokra, problémákra nyújt megoldást:

 • Műtéti hegek, sebhelyek bőrszínűre tetoválása.
 • Pigment rendellenességek, festékhiányos területek (vitiligo, leukoderma).
 • Plasztikai beavatkozást követő rendellenesség esetén.
 • Bőrsérülések.
 • Égési sérülések.
 • Mellbimbóvesztés esetén (mellrekonstrukciós műtétet követően) bimbóudvar-tetoválás.
 • Betegség okozta szőrzetvesztés.
 • Hajhullás.
 • Ajakhasadék, nyúlszáj.
 • Szem alatti karikák elfedése.

Vitiligo tetoválás

Bartus MártaA vitiligo olyan festékhiánnyal járó betegség, amelynek során a bőr foltokban veszíti el eredeti színét, és ezeken a helyeken teljesen pigmentmentes, fehérnek tűnő bőr marad. E fehér foltok bármely életkorban kialakulhatnak, de előfordul, hogy valaki ilyennekkel születik.

A leggyakrabban érintett testrészek az arc, a kézfej, a hónalj, a köldök, az anogenitális rész és a sípcsont feletti bőr.

A vitiligo oka ismeretlen. A betegség jelenleg nem gyógyítható, csak kezelési módszerek léteznek, amelyek segíthetnek csökkenteni vagy megszüntetni a pigmenthiányt. Egyes esetekben azonban semmilyen kezelési módszer nem eredményes.
Erre kínálhat megoldást az orvosi tetoválás, mely során eredeti bőrszínhez leghasonlóbb színnel kerül megpigmentálásra a kezelendő terület.

Tartóssága néhány évre nyújt megoldást, utána bőrszíntől függően újra meg kell ismételni, mivel fokozatosan elhalványodik a tetoválás.

Vitiligo tetoválás ára: a terület, testrész elhelyezkedésétől, nagyságától függ, illetve attól, hogy hány alkalommal kell megismételni. Minden esetben előzetes konzultáció szükséges.

Mellbimbóudvar (areola) tetoválás

Az orvosi rekonstrukciós műtétet követően ma már szinte minden nő kaphat melleltávolítás után implantátumot. A végeredmény bár majdnem tökéletes, bizonyos esetekben azonban bimbó és bimbóudvar nélküli mell lesz. Itt kapcsolódhat be az orvosi tetováló mester.

Areola pigmentáció során a mellbimbóudvar-festés és 3D technikával mellbimbó imitálás történik. A látvány abszolút élethű, kidomborodik a sima felületből úgy, hogy ezzel az álcázási technikával az eredetihez hasonló lesz az eredmény.

Minden egyes páciensnek saját, egyénre szabott, az eredeti vagy másik oldali mellbimbóudvar színével megegyező, gammasterilizált szín kerül kikeverésre, így a gyógyulást követően a mellbimbimbóudvar színe, formája, nagysága a megmaradthoz legjobban hasonlít majd.

Az areola tetoválással a páciensek visszakapják önbizalmukat, újra megélhetik nőiességüket, és teljes értékű életet élhetnek.

Az eljárás 30-40 perc oldalanként, általában fájdalommentes. Kellemetlenség érzése esetén helyi érzéstelenítést alkalmazható.

Areola tetoválás ára: mellenként 50 000 Ft körül van, ami függ a terület nagyságától, valamint attól, hogy hány alkalommal kell megismételni. Az összeg az elkészült bőrfelület teljes árát tartalmazza, nem egyszeri alkalommal értendő. Minden esetben előzetes konzultáció szükséges.

Hajtetoválás, kopaszodás elleni fejbőrtetoválás

A mikro hajpigmentációs kezelés napjainkban egyre népszerűbb. Akár teljes, akár részleges a kopaszság, akár csak foltokban jelentkezik, ezzel a különleges módszerrel optikailag dúsabbnak tűnik a haj.

Amikor már minden csodaszert kipróbáltak, és ennek ellenére sem nőtt vissza az áhított hajmennyiség, akkor érdemes elgondolkodni a hajtetováláson. Teljesen észrevétlen, diszkrét módszer.

Azon a területen, ahol a haj kihullott, optikailag pótolják a fejbőrön. Olyan hatást kelt, mint amikor valakinek van haja, de leborotválja, és éppen kezd visszanőni. Azoknak kínál tehát ez biztonságos megoldást, akiknek tüsi hajuk volt, és géppel nyírták.

A kezelés a közösen megbeszélt és a kopasz fejbőrön előre berajzolt területen történik, bőrfelület érzéstelenítéssel, Lidokain folyadékkal vagy géllel, de lehetőség van egyéni érzékenység szerint helyi érzéstelenítő injekciót is kérni.

A hajtetoválás során pigmenteket injektálunk a felületre, mely időigényes ugyan, de nem fájdalmas! Az eljárás a terület nagyságától függően 1-4 órás.

Hajtetoválást követően megnő a páciensek önbizalma, megjelenésük férfiasabb lesz, de női pácienseknek is hasonló eredményt nyújt.

Hajtetoválás ára: 75 000 - 300 000 Ft között van, ami függ a terület nagyságától, valamint attól, hogy hány alkalommal kell megismételni. Az összeg az elkészült bőrfelület teljes árát tartalmazza, nem egyszeri alkalommal értendő. Minden esetben előzetes konzultáció szükséges.

Amit tudni kell a hajtetoválással kapcsolatban:

 • Hajtetoválás után néhány napig nem lehet sportolni, a hajas fejbőrt vízzel áztatni, hajat mosni, valamint nem szabad uszodába, szaunába, szoláriumba menni.
 • A hajtetoválást követően pár napig csak a speciális utóápoló krémmel szabad kezelni, valamint ügyelni kell a sterilitásra!
 • Nem praktikus a kánikulai időszakban végeztetni, mivel utána nem érheti napfény a tetovált felületet, viszont a sapka viselete sem javasolt. Nyáron ráadásul izzad a fejbőr, ami szintén nem segíti elő a jó végerdményt! Tehát a tavaszi és az őszi időszak a legalkalmasabb erre a kezelésre.
 • A fejbőr a kezelés alatt bepirosodhat, kicsit megduzzad, így a teljes gyógyulás (azaz néhány hét) után lehet látni a végleges állapotot.
 • Tartósságát pontos években meghatározni nem lehet, de befolyásolja a színe, a sűrűsége, valamint az UV-hatás. Egyéntől függően 2-4 év a tartóssága, és lassan elhalványodva tűnik el.
 • A hagyományos tetoválás egy végleges módszer, ezért a haj hiányának eltüntetésére semmiféleképpen ne tetováló szalont keressen fel, hiszen az évek múlásával az ott kapott árnyalat eltérhet az őszülő hajszálaktól.

Ajakhasadék, nyúlszáj tetoválás

A nyúlszáj (cheiloschisis) a felsőajak hasadékával együtt járó születési rendellenesség. A betegség érintheti csak az ajkakat, vagy akár az egész szájüreget is. Ennek helyreállítása minden esetben műtéti eljárással történik. Legfontosabb a szájfunkciók teljes rekonstrukciója, de az esztétikai tényezők sem elhanyagolhatók a páciens további életét tekintve.

Szerencsére a mai modern terápiás módszerek segítségével a betegség funkcionális tünetei sikerrel és teljes mértékben megszüntethetők. A műtétek utáni gyógyulás befejeződésével a végleges megoldás a szájformát kialakító sminktetoválás orvosi alkalmazása lehet.

Ezzel a módszerrel teljesen kialakítható a száj formája, színe. Széleit egy természetes pigment színnel kiválasztva, gyönyörű és telt ajkakat lehet sminktetoválni. A lágy besatírozás természetes, egészséges hatást kölcsönöz az ajkaknak.

A kezelés során a Nouveau Contour orvosi és sminktetoválógép a bőr megvastagodott szöveteit is érzékeli, így megfelelően injektálja az ép és a sérült bőrfelületet is.

Ajakhasadék tetoválás ára: 75 000 - 95 000 Ft között van, ami függ a terület nagyságától, valamint attól, hogy hány alkalommal kell megismételni. Az összeg az elkészült bőrfelület teljes árát tartalmazza, nem egyszeri alkalommal értendő. Minden esetben előzetes konzultáció szükséges.

 Bartus Márta

Igen, további információt szeretnék!