Női intimplasztika

Női intimplasztika

Női intimplasztika

Mi az a női intimplasztikai műtét?

Az egyik leggyakrabban végzett beavatkozás a kis szeméremajkak (kisajkak) kisebbítése az intimplasztika során. Azoknak a hölgyeknek javasolható, akiket a szexuális élet közben vagy a tisztálkodás alkalmával zavar kisajkainak mérete. Eredményesen kisebbíthető a zavaróan nagy kisajkak mérete, illetve alakítható a forma is. Egyoldali esetekben helyreállítjuk a szimmetriát.

Hogyan történik a szeméremajkak kisebbítése?

A beavatkozás előtt a pácienssel közösen egyeztetjük a kimetszésre kerülő részeket, illetve azok nagyságát. Így biztosíthatjuk az elképzeléséhez leginkább illeszkedő eredményt.

Két módszer létezik a kisajak kisebbítésére: a hosszirányú, illetve a harántmetszést alkalmazó technika, de használható egyéb speciális eljárás is. A haránt technika alkalmazásakor harántirányú metszést ejtünk, és a megfelelő kisajakrészeket így távolítjuk el. Ennek előnye, hogy az utána maradó hegvonal előnyösebb, illetve az érintett területen egyenletes, természetes bőrszín-átmenet biztosítható.

A kis szeméremajkak formázásakor kiemelt figyelmet fordítunk az érzékeny részek épségére. A pontos, precíz végrehajtás és a speciális jellegű beavatkozás miatt kb. egy órát vesz igénybe a műtét, mely helyi érzéstelenítésben vagy altatásban egyaránt végezhető.

Nem kell nagy fájdalomra számítani helyi érzéstelenítés esetén sem, mindössze az érzéstelenítő injekciók okozhatnak némi kellemetlenséget. A műtétet követő első 3-5 napban előfordulhat minimális, pontszerű vérzés, illetve kisebb feszülésérzet.

Mire számíthat a beavatkozás után?

Általában felszívódó varratot alkalmazunk a terület érzékenysége miatt, így a beavatkozást követően többnyire nem kell sort keríteni varratszedésre. Kb. 10-14 nap a gyógyulási idő, tisztálkodni már másnap lehet. Az esetlegesen fellépő duzzanat, illetve kisebb bevérzés is elmúlik ez idő alatt. Néhány hetet vesz igénybe a varratvonal teljes gyógyulása. Alig látható, szép heg marad utána.

A kisajak kisebbítése mellett intimplasztika során lehetséges a deformált, sérült kisajak helyreállítása, és a csiklót (klitoriszt) körülvevő csuklya formázása is.

Nagyajak- és szeméremdomb-plasztika

Lehetőség van a nagyajak vékonyítására (zsírszívással) és vastagításra (saját zsírral való feltöltéssel), illetve ugyanezen eljárásokkal a szeméremdomb különböző korrekcióira is. Sokszor ezeket hasplasztikával vagy combplasztikával kombinálva végezzük, így a bőr (pl. szeméremdomb) megfeszítésére is lehetőség nyílik. A feltöltéshez használt saját zsírt leszívhatjuk a has, a derék, a comb vagy a fenék területéről, alakformálást is elérve ezzel.

Hüvelyplasztika, hüvelyszűkítés

A hüvely tágulása természetes jelenség szülés után, azonban ez negatívan befolyásolhatja a páciens nemi életét. E problémára tartós megoldást jelent a hüvelyszűkítő eljárás. A műtét során amellett, hogy a hüvely falából eltávolítunk egy nyálkahártyacsíkot, annak izmos, hátsó részét is speciális varratokkal szűkítjük. Ezzel egyidejűleg a hüvelybemenet is szűkíthető.

Az esetlegesen rosszul gyógyult gátmetszés hegkorrekciója is elvégezhető a műtét alatt, valamint a szülés után, vagy váltkozókor idején előforduló vizeletcsepegés (inkontinencia) hüvelyplasztikával való megszüntetése is lehetséges.

A varratszedés kellemetlenségével nem kell számolni, mert a műtét során általában felszívódó varratokat használunk. A teljes gyógyulási idő többnyire 4-6 hét, ezután a páciens újra élhet szexuális életet.

Klinikánk nőgyógyászaival közösen végezzük az ilyen beavatkozást, amelyre gyakran az ún. „kismama helyreállító műtétek” (Mommy Makeover) keretein belül kerül sor.

Szűzhártya-helyreállítás

Családi, illetve vallási okokból egyes nők számára fontos lehet szűzhártyájuk eredeti állapotának visszaállítása (hymen plasztika), melyre különböző technikák léteznek. Segítségükkel a legkisebb szűzhártya maradvány felhasználásával is teljesen természetes eredmény érhető el.

Kapcsolódó hír:

Kapcsolódó beavatkozások:

 

Igen, további információt szeretnék!