Szemhéjplasztika

Apró beavatkozás, amely hatalmas változást hoz: a kisimult szemkörnyék az egész arcot fiatalabbnak, üdébbnek láttatja.

A megereszkedett, lógó szemhéjak alaposan rányomják a bélyeget a megjelenésre, hiszen állandóan kimerültnek mutathatják az embert. A szemkörnyék az a terület, ahol először hagy nyomot „az idő vasfoga”. A különböző krémek és kozmetikai kezelések átmenetileg segíthetnek, de gyors, biztos és látványos megoldást csakis a szemhéjplasztika nyújthat.

Hogyan történik a műtét?

Az alig egyórás, kisműtőben elvégezhető, kíméletes és rövid ambuláns operáció során helyi érzéstelenítés mellett eltávolítjuk a felső szemhéj fölötti, valamint az alsó szemhéj alatti felesleges bőrt az esetleges „zsírzacskókkal” együtt. Az alsó szemhéj kötőszöveti rostjainak megereszkedése esetén külső szemzugrögzítést alkalmazunk.

Ehhez precíz és finom metszéseket kell ejtenünk a megfelelő helyeken, például az alsó szemhéjon a szempillák takarásában. Személyes konzultáció során dől el, hogy milyen mennyiségű bőrt szükséges eltávolítani a funkció és esztétikum tekintetében is legideálisabb végeredményhez.

Klinikánkon csakis prémium minőségű orvosi eszközöket használunk naprakész szakmai tudással és tapasztalattal.

Szemhéjplasztika után

A műtéti területet ajánlott 2 napig hűteni, jegelni. A gondosan ejtett kis metszések helye már 3-4 nap után alig látszik. Varratszedésre 5-7 nap elteltével kerül sor, vagy pedig eltávolítást nem igénylő felszívódó varratokat használunk.

A sminkelést (szempillafestést) 3 hét után lehet újrakezdeni, amikor már 90%-ban látszik az eredmény: a sokkal fiatalosabb, kipihentebb megjelenés. A végleges állapot kialakulása a műtéttől számított 2-3 hónap elteltével történik.

Más beavatkozásokkal is kombinálható

A szemhéjplasztikai műtét botox- vagy hialuronsav-kezeléssel, saját zsírral történő arcfeltöltéssel, kombinált arcfiatalítással, esetleg más arcplasztikai műtétekkel (pl. homlokplasztikával) egyidejűleg is elvégezhető.

Orvosaink

A plasztikai sebész válaszol

Tisztelt Doktornő! 25 éves férfi vagyok és fiatal koromtól fogva mindig is zavart a szemeim kinézete mely kihat pszichésen is mindennapjaimra. Olyan "szomorú" tekintetet adnak át. Olyan mintha lógna, vagy meg lenne ereszkedve az egész szem körülötti bőröm. A kérdésem a következő lenne. Mennyire lehetne el érni plasztikával egy úgymond mandula szem és takart szemhéj hatást? Sokat utána olvastam a témában és főképp külföldi oldalakon találtam rá ilyen jellegű beavatkozásokra melyek eredményei nagyon tetszetősek. Úgy értem, hogy a felső szemhéjaim ne lennének ennyire le ereszkedve / meg növekedve (ptosis) valamint szemhéjaim és szemöldökeim közötti részen, a "gödrös" részt fel tölteni saját zsírral? Erről sok helyen olvastam. Hogy rejtett szemhéjakat érhessünk el. Valamint alsó szemhéjaimat feszesebbé tenni, följebb húzni mert eléggé le lógnak. Szóval úgymond egy "kisebb szem" hatását elérni. Egy "morcosabb", férfiasabb hatást. Úgy vettem észre, hogy rajtam kívül még jó páran "szendvednek" ezzel a problémával. Esetleg szemöldökeimet lejjebb lehetne-e "hozni" ? Mennyire lennének ezek a beavatkozások tartósak? Hozzávetőlegesen mekkora összegbe kerülne a beavatkozás? Tudom, hogy komplex a kérdés és nehéz rá válaszolni de csak egy körülbelüli, maximális összeg? Csatolok fotókat és saját fotót is, hogy mire is gondolok pontosan. Önöknél lenne-e erre lehetőség és milyen mértékben? Köszönöm előre is válaszát! UI: Elnézésüket kérem, amiért e-mail címen és nem az oldalukon keresztül írok. Az oldalukon nem találtam fénykép csatolására lehetőséget. Remélem választ kapok a kérdésemre, mert pontosan nem tudtam kihez tudnék fordulni idehaza a problémámmal és önről csupa jót hallok Doktor úr. Üdvözlettel: Róbert

Tovább a válaszhoz 2019-04-20

Tisztelt Doktornő! Külföldön élek és 40 éves kétgyermekes anyuka vagyok. A következőhöz kérem a segítségét. Érdekelne a szemhéjplasztika, leginkább a felső szemhéjam van enyhén megereszkedve, alul inkább "csak" táskás. Mivel külföldön élek, érdeklődnék, hogy ha most kérnék első konzultációra időpontot, van-e várakozási idő? Maga a felső szemhéjplasztika mennyibe kerülne érzéstelenítéssel? Illetve a táskás alsó szemhéj esetében elegendő-e a hialuron savas/vagy saját zsírral való feltöltés beavatkozás, vagy szükséges ebben az esetben műtét? Ezen beavatkozások mennyibe kerülnek? Mivel vitiligo bőrbetegségem (és pajzsmirigy alulműködés) is van, így felmerül a kérdés bennem, hogy magát a műtétet el lehet-e végezni, illetve utána nem-e lesz maradandó a hegesedés? Mivel nehéz összeegyeztetnem a hazautazást, ezeket az előzetes információkat szükséges tudnom, mielőtt első konzultációra bejelentkezem. Köszönöm szépen szíves válaszát. Tisztelettel: Izabella

Tovább a válaszhoz 2017-01-11


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.