Mellnagyobbítás implantátummal

A szilikon mellimplantátum tökéletes megoldás a testalkathoz képest eleve, vagy valamilyen változás (pl. fogyás, szoptatás) után túlságosan kis méretű mellek korrekciójához.

Tökéletes biztonság

Azon túl, hogy az implantátumos mellnagyobbítás több mint fél évszázados múltra tekint vissza – hiszen az 1960-as évek elején végezték az első ilyen műtétet, méghozzá sikerrel –, a modern technológiának köszönhetően ma már olyan elképesztő szakítószilárdságú és stabil anyagú kohezív szilikongél implantátumok készülnek, amelyeknek a gyártása az űrtechnológiát is megszégyeníti: az elkészült daraboknak akár száz ellenőrzési ponton kell keresztülmenniük, mire bekerülnek a műtőben felbontandó steril csomagolásba.

Élettartam-garancia

Klinikánkon csakis prémium kategóriás implantátumokat használunk, mert az emberi testbe ültetett anyagok minőségében nem kötünk kompromisszumot.

Ez azt jelenti, hogy maga a beültetett anyag nem „öregszik”, nem „fárad el”, így pusztán emiatt nem lehet szükség cserére. Ismételt műtét akkor válhat indokolttá, amennyiben a páciens szövetei számottevő mértékben változnak az implantátum körül, ami például jelentős testsúlyingadozás vagy mellállományt megviselő terhesség és szoptatás esetén következhet be.

Fontos azonban megjegyeznünk, hogy olyan hölgy is járt nálunk 5 éves kontrollon, aki a műtét óta eltelt időszakban adott életet első két gyermekének, szoptatta is őket, és a keblei továbbra is tökéletesek. Az élettartam-garancia lényege, hogy a gyártó tulajdonképpen élethosszig tartó szavatosságot vállal az implantátumok minőségére, s probléma esetén új terméket biztosít, többnyire a műtéti költség fedezésével.

Mellnagyobbítás előtt

A mellnagyobbító plasztikai műtétet minden esetben személyes konzultáció előzi meg, amelynek során felmérjük a páciens egyedi anatómiai adottságait, illetve az eredménnyel kapcsolatos elvárásait.

A kitöltött anamnézis lap alapján átfogó képet kapunk az aktuális egészségi állapotról és az esetleges korábbi beavatkozásokról. Mindennek tudatában a hozzánk forduló hölggyel együtt, plasztikai sebészeti szaktudásunk és tapasztalataink legjavát nyújtva igyekszünk közösen kidolgozni a megoldási stratégiát, hiszen több mint ezerféle mellimplantátum közül kell kiválasztani a leginkább megfelelőt.

 

Formát illetően létezik anatómiai (csepp alakú) vagy kerek, méretben egészen apró (200 köbcentiméteres) vagy „oversize” – tehát extra nagy – is, emellett lényeges továbbá a projekció, mely meghatározza a mellkas síkjából való kiemelkedés mértékét, s a textúra vagy bevonat is, ami a szövetekhez való „kitapadást” befolyásolja. A konzultáción a legideálisabbnak tűnő típusok kerülnek felpróbálásra egy speciális melltartóba helyezett úgynevezett „sizer” implantátum segítségével, hogy látni, érezni és tapintani lehessen a megelőző állapothoz viszonyított különbséget.

 

A minél zökkenőmentesebb gyógyulás érdekében célszerű egészséges életmódra áttérni az operációt megelőző hetektől kezdve, ami vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálkozást jelent megfelelő folyadékbevitellel, valamint a dohányzás és az alkoholfogyasztás elkerülésével.

Hogyan zajlik a műtét?

Az implantátummal történő mellnagyobbítást altatásban végezzük 1,5-2 óra alatt, és többnyire egy éjszakás magánkórházi tartózkodást igényel prémium kategóriás ellátással. Általában 2,5-3,5 cm-es metszésből dolgozunk, amelyet a mell alatti redőben ejtünk. Az ebből optimálisan visszamaradó cérnavékony, a bőr árnyalatánál alig világosabb cérnavékony heg szabad szemmel csak nagyon közelről vehető észre.

A mellnagyobbítás összetettsége és időtartama függ az implantátum beültetésének pontos helyétől. Jellemzően ún. „dual plane” technikával dolgozunk, ami azt jelenti, hogy az implantátum nagyjából 2/3 részben izom alá kerül, 1/3 részben pedig a mirigyállomány alá. Ezzel szép, természetes és igen tartós eredmény érhető el. Az egyéni adottságoknak és igényeknek megfelelően az implantátum akár teljes egészében mirigyállomány alá, izom alá, esetleg izomhártya alá is kerülhet.

A műtét lehetőséget biztosít az aszimmetria kezelésére (különböző méretű, formájú implantátumok beültetésével), illetve egyéb formai problémák korrigálására is, pl. a „multiplane reshaping” technikával, amely több síkból történő újraformázást jelent. A műtét végén többszörösen tovafutó plasztikai varratokat alkalmazunk, majd kötést, speciális posztoperatív melltartót, továbbá a dekoltázson végigfutó szorítópántot helyezünk fel.

Mellnagyobbítás után

Az operációt követően minimális kellemetlenségre lehet számítani: feszülésérzet, fájdalom és duzzanat fordulhat elő, melyeknek az enyhítésére folyamatosan adagoljuk a fájdalomcsillapítót, emellett pedig hűtjük is az érintett területet. Kontrollra az előre egyeztetett időpontokban várjuk pácienseinket, ahol nem felszívódó varrat alkalmazása esetén megtörténik a varratszedés, a kötés eltávolítása, s a további teendőkről való tájékoztatás is.

Többnyire masszírozást szoktunk javasolni a hegkezelés megszokott lépései – hámosodást elősegítő gélek, krémek és szilikon tapasz használata – mellett. A szorítópánt viselése 1-2 hétig ajánlott, míg a speciális melltartóé 6 hétig. A sportolást ezt követően lehet fokozatosan újrakezdeni. Munkába állás (amennyiben az nem fizikai) már néhány nap után lehetséges. (A kockázatokról és a szövődményekről, az ezzel kapcsolatos tényekről és tévhitekről IDE kattintva olvashat részletesen.)

A mellnagyobbítás eredménye látványos és azonnali, ám a tartós állapot kialakulására az implantátum végleges elhelyezkedése miatt 6-12 hónapot kell várni.

Az implantátumos mellnagyobbítással egyidejűleg sajátzsír-visszatöltés is végezhető, amit kompozit mellnagyobbításnak hívunk. Közepes vagy nagymértékű megereszkedés esetén mellfelvarrás is történhet, amely így egy hosszabb kombinált műtétet jelent. Akár testkontúr javító vagy kismama-átalakító (Mommy Makeover) beavatkozással együtt is sor kerülhet rá, gyakran végezzük egyszerre például hasplasztikával.



A plasztikai sebész válaszol

Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődnék hogy az implantátum cseréjét Önök helyi érzéstelenítéssel is végzik vagy nem javasolt. 3 éve Motiva márkájú csepp implantom van érdeklődnék hogy az Önök által használt implantok jobb minőségűek ennél? Ami miatt újra felmerül bennem a műtét gondolata az, hogy legnagyobb vágyam volt hogy egyforma méretű legyen a két mell a beavatkozás után, de ez nem sikerült. Ennyi idő elteltével jobban kiszámítható milyen méretűre kellene cserélni hogy egyforma legyen végre? Köszönettel: Alicia

Tovább a válaszhoz 2016-05-13

Kedves Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék milyen márkájú mellimplantátumokkal dolgoznak, poliuretán felületű érdekelne. Mit lehet tudni, hogy mi az előnye egy ilyen implantátumnak? Szeptemberben szeretnék mellnagyobbítást, mennyire reális a várakozási időt figyelembe véve? Köszönöm: Evelin

Tovább a válaszhoz 2016-05-10

Tisztelt Doktor úr! Érdeklődni szeretnék, hogy lehetséges-e mellnagyobbítás implantátum nélkül? Például hyaluronsavval? Ha igen, akkor milyen eredményre lehet számítani? Várom a válaszát! Zita

Tovább a válaszhoz 2016-03-01

Tisztelt Doktor Úr! Sajnos diétával és sporttal sem sikerült visszanyerni a szülés előtti alakomat, a hasam még egy év elteltével is lóg. A mellemen ráadásul nyomot hagyott a szoptatás, így nagyon nem vagyok megelégedve a tükörképemmel. Mit javasol, melyiket érdemes előbb korrigálni? Válaszát előre is megköszönve, Bernadett

Tovább a válaszhoz 2016-01-07

Tisztelt Doktor Úr! Nagyon furcsák a melleim, egyáltalán nem hasonlítanak azokhoz, amiket a képeken látok. Eleve úgy nőttek, hogy petyhüdt zacskókra hasonlítanak inkább, olyan lelógó W-alakban. Az egyik nagyobb, mint a másik. A bimbóudvar ráadásul mindkettőn hatalmas, igazából a felét eltakarja. Reménykedtem benne, hogy ez változni fog, de már 22 éves vagyok... Emiatt állandóan hatalmas szivacsbetétes melltartót hordok, nem nagyon járok strandra, és még párkapcsolatom sem volt. Az implantátum ilyenkor segít? Köszönettel: Viki

Tovább a válaszhoz 2016-01-02

Tisztelt Doktor Úr! Tudna tanácsot adni, hogy melyik fajta mellimplantátum a legjobb? Hallottam, hogy van szilikonos és sóoldatos is. Melyik biztonságosabb? Üdvözlettel: Zsófi

Tovább a válaszhoz 2015-12-30

Tisztelt Doktor Úr! Lehet, hogy furcsa a kérdésem. De azt szeretném, hogy senki se tudjon a plasztikai műtétemről, mert kellemetlenül érezném magam, ha a tágabb környezetem megtudná, pl. a munkatársaim. Nem szégyellem, csak szeretném elkerülni a magyarázkodást. Mellplasztikáról (nagyobbításról) lenne szó. Megoldható a teljes diszkréció? Üdv, Gabi

Tovább a válaszhoz 2015-11-01

Kedves Doktor Úr! Világéletemben nagyon zavartak a kis melleim. Mindig szerettem volna nagyobbat, formásabbat. Most alakult úgy az életem, hogy vállalkoznék a műtétre, de már 29 éves vagyok, így valószínű, hogy néhány éven belül kisbabát szeretnénk a párommal. Muszáj megvárnom a szoptatási időszak végét a plasztikával, vagy elvégezhető akár most is anélkül, hogy később baj lenne belőle? Mindenképpen szeretnék majd szoptatni! Köszönettel: Claudia

Tovább a válaszhoz 2015-10-24

Egy playmatenek kb mekkora a melle? Hány cc van berakva?És azt 1 lépésből meg lehet csinálni? Lévai Adrienn tetszik a melle. Csak nem vagyok sajnos olyan vékony kb 10kgal több vagyok, de magasságra ugyanannyi, mint ő.Akkor nekem kb mekkora implantátum lenne jó körülbelül?

Tovább a válaszhoz 2013-08-28

Jó napot! A kérdésem az lenne, hogy a TB olyan esetben sem támogat mellfelvarrást, ha nekem Nuss műtét után a fém behelyezése és kivétele miatt sérültek a mellizmok? Köszönettel K.V.

Tovább a válaszhoz 2012-09-28

Tisztelt Doktor Úr! Nekem tavaly szeptemberben volt teljes jobboldali emlőeltávolításom rosszindulatú daganat miatt.A kezelések véget értek az első eredmények jók. Azt szeretném kérdezni , hogy mikor lehet és lehet-e egyáltalán új mellett csináltatni? 42 éves vagyok és nem tudom elfogadni, hogy egy mellel kell élnem. Tisztelettel várom válaszát.

Tovább a válaszhoz 2012-05-29

Tisztelt Doktor Úr! Nagyon el vagyok keseredve..2008-ban volt mell plasztikám. Tudom nem a műtétet végző plasztikai sebész tehet a rossz implantátumokról, de jelenleg ők 4500.-ért ultra hangoznának meg. Elváltam két kiskorú gyermeket nevelek..nem tudom kifizetni. A kórházakban csak beutalóval fogadnak..de hol végeznek olyan ultra hangot ahol az esetleges bajt meg tudják állapítani? (beutalóval) Nem futószalagként kezelik a dolgokat? És ha kiderül baj van...hova fordulhatok konkrétan egy fillér nélkül??? Vagy jelképes összegért ki vállalja, vagy melyik kórház foglalkozik ilyen esetekkel?? Válaszát megköszönve Üdvözlettel Barbara

Tovább a válaszhoz 2012-05-23

Tisztelt Dr. Úr! Nemsokára 1 éves lesz a mellplasztikai műtétem.Szeretném megkérdezni Öntől, hogy lehet-e már ilyenkor mammográfiai vizsgálat helyett, CT vizsgálattal megnézni a mellek állapotát.Úgy hallottam, hogy ez a vizsgálat fájdalom mentes és pontosabb eredményt is ad, mivel a protézis mögötti részt is látni lehet. Úgy mondják ezt a vizsgálatot hason fekve csinálják nem úgy mint a mammográfiát. Köszönöm megtisztelő válaszát Hóvirág

Tovább a válaszhoz 2012-05-09

Kedves Doktor Úr! Milyen az a subfasciális mellplasztika? Egy lánynak tetszett a plázában a melle. Szóba elegyedtem vele és mesélte, hogy nemrég műtötték és neki igy csinálták.Azt mondta ez valami különlegesebb technika mert nem kell szétszedni a szöveteit nagyon mégis tart.Ön alkalmazza ezt? Mik az élőnyei és a hátrányai? A lány kúlföldön csináltatta. Tisztelettel Evelyn

Tovább a válaszhoz 2012-03-05

Tisztelt Doktor úr,miért általában a mell alatt vágnak pár centivel miért nem a redőben?Én azt szeretnem ha a kulcscsontomtól kezdődne a mellem jól fenn legyen ekkor lehet a redőben vágni?de azt szeretném hogy a redőben legyen nagyobbítás után is a vágás. Ha a kulcscsonttól akarom kezdeni a mellet nagy dekoltázs melcsi nélkül is a cél ehhez mi a célszerűbb izom v mirigy alá? üdv andrea

Tovább a válaszhoz 2012-03-04

Kedves Doktor Úr! Mellnagyobbításom volt fél éve. Most azt látom hogy a bimbóm megnagyobbodott. Ez miért lehet? Mert ott is megnyulik a bőr? Kiknél fordul ez elő? Mondjuk eddig elég kicsi volt, igy nem bánom de mi lesz ha nagyobb lesz?Az már nem tetszene. VV Kingának miért maradt pici a bimbi ,pedig neki is akkora van betéve mint nekem?Csak nekem mirigy alá neki dualban.És elég kicsinek látom a cicim nagyobbat akarok berakatni majd az azzal jár hogy még nagyobb lesz a bimbó? Ha izom alá tetetem akkor is? 330ból 600 700 akarok. köszönöm Timi

Tovább a válaszhoz 2012-03-03

Tisztelt Pataki Doktor Úr! Egy mellnagyobbítással foglalkozó, internetes fórum oldalon találkoztam az Ön nevével, ahol csak jót olvastam Önről. A problémám a következő: mindkét mellemben fibroadenoma található. Háziorvosom azt mondta, hogy ha nem okoz problémát: nem nő, nem fáj; akkor kár bolygatni. Igaz ez? Ha ez a két csomó el lenne távolítva a melleimből, akkor azok el is tűnnének. (Mellnagyobbítás nélkül) A kérdésem az lenne, hogy a fent leírtak alapján lát e lehetőséget arra vonatkozóan, hogy a mellnagyobbításommal egyidőben történjen a csomók (fibroadenómák) eltávolítása? Így Önnel szeretném megcsináltatni mellnagyobbításomat ! Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Z. Anna Glória

Tovább a válaszhoz 2012-02-19

Kedves doktor úr! Ha a mellem alja alatt megmarad a ceruza akkor az azt jelenti hogy lóg? Pedig nemrég műtettem meg...ez gáz? Köszönettel Evelyn

Tovább a válaszhoz 2012-01-15

Egy olyan kérdésem lenne magához hogy, 17 éves vagyok egy két hónapon belül leszek 18, az lenne a kérdésem először is hogy rakathatnék-e a mellembe implantátumot kiskorúként édesanyám beleegyezésével természetesen, vagy ilyen korba még nem lehet mert növésben vagyok, már mint a mellem.Ha rakathatnék akkor egy olyan kérdésem lenne hogy pénzügyileg ez hogyan működik, halottam hogy (600.000-700.000 Ft között mozog ez a dolog)viszont halottam hogy van már olyan is, hogy az elején kellene a negyedét befizetni aztán minden hónapban egy kisebb összeget, megírná ezt nekem hogy mi szükséges ehhez és hogyan működik ez a dolog nagyon szépen meg köszönöm előre is a segítségét, nagyon fontos lenne ez nekem. Jázmin

Tovább a válaszhoz 2012-01-14

Tisztelt Doktor Úr! 20 éves vagyok, egészen kicsi csőmelleim vannak, viszont legalább egyformák. Egyáltalán nem szeretném nagyobbítani. Csak az lenne a nagy álmom, hogy egy kicsit kerekebbek legyenek. Egy egész kicsi imlantátum behelyezésével, lehet-e segíteni a csőmellek formáján? Hallottam arról, hogy a csőmelleknél korrekciós műtétekre is szűkség van (mellfelvarrás, mellbimbó kissebítés)az imlantátum behelyezése mellet. Megmondom őszintén anyagilag még az imlantátum behelyezést kibírnám, de több műtétet már nem. Lehetséges-e, hogy csak imlantátum beültetéssel megúszhatnám, és egy kicsit kerekebb melleim lehetnének? Megtisztelő válaszát előre is nagyon köszönöm!

Tovább a válaszhoz 2012-01-07

Kedves Doktor Úr!Milyen hátulütője van a teljes izom alatti módnak mellnagyobbításkor?Mert ha az olyan jó akkor miért nem oda teszik miért a duál az elterjedt? Mindig csak arról olvasni miért rossz a mirigy alatti. De a teljesen izom alatti hátrányairól nem hallani. És mi a véleménye a melltartóviselés fontosságáról? Tisztelettel Beus

Tovább a válaszhoz 2011-12-18

Tisztelt Doktor Ur! Az egyik hegem 4 a masik 5 cm mellnagyobbitas utan.ez nagyon zavar.ez vajon miert lehet? A melleim egyformak voltak ugyanakkora implant van mindegyikbe.Lehet hogy nem egy orvos csinalta hanem ketto csak nekem nem mondtak meg? Koszonettel: Livi

Tovább a válaszhoz 2011-12-10

Tisztelt Doktor Úr, 15 napja volt mellnagyobbitó mütétem teljesen izom alá kaptam az implantátumot. Most már elég jól érzem magam, az orvosom szerint a mütét is remekül zajlott, draint sem kaptam és már a hegem is szépen gyógyul, a melleimről is megy le a duzzanat ahogy látom. Az orvosom szerint a tapintása is nagyon jó, puha. Ennek mind örülnék is, de egy dolog aggaszt. Még mindig hőemelkedésem van. Az első héten 37,3-37,2 volt. Most 37 fok , vagy annál kevesebb. Nagyon változó, hol van , hol nincs. Igaz napjában 1x-2x szedek be panadolt és iszom 2 liter vizet legalább, fenntartva a hidratáltságot. Pihenek is sokat. Ön szerint normális hogy van még hőemelkedésem? Meddig fog ez tartani és mi okozza? A legtöbb hölgynek már ilyenkor nincs úgy tudom. Nagyon félek nehogy mégis valami gyulladás vagy fertőzés lappangása legyen. Szeretnék megnyugodni. Tisztelettel egy mellmütött

Tovább a válaszhoz 2011-11-29

Tisztet Doktorur! Eddig akiknél voltam konzin vagy mirigy alá vagy dual plane technikával akarták betenni. Amikor rákérdeztem, hogy miért;az egyik azt mondta, mert van elég mirigyállományom, másik pedig azt, hogy a legtermészetesebb és nekem meglehet úgy csinálni, a harmadik; mert különben nyakban lenne. Na most nem tudom mit higgyek. Ha ön mirigy alá teszi valakinek azt milyen okból teszi? Az egyik doki még azt is mondta hogy nekem mirigy alá és dualban is ellehet végezni de a mirigyes természetesebb lenne. De én ebben a 3 orvosban nem bizom. Ingyenes volt mindegyiknél a konzultáció, de mégsem tudtam váasztani közülük. Igy ugy döntöttem inkább kifizetem a konzidijakat olyan orvosoknál akik izom alatti pártiak. Önt is szeretném felkeresni január folyamán. Addig is az lenne a kérdésem: Ha ön mirigy alá v. dualban teszi valakinek annak mik lehetnek az okai? Van e hátránya a teljesen izom alattinak amit én szeretnék? Tényleg a mirigy alatti a természetesebb? Mert pl Rubint Réka mirigyese nem természetes. MÍg VVdya izom alattja természetes. Számomra. Nem értem mi lehet velem amiért mindenki mirigy alá tenné. És a mirigy alattiak miért olyanok mintha a nagy semmiből jönnének ki? Az izom alattiak meg felül iveltebbek nem a semmiből jönnek ki vagy ez az alaptól függ és én pont olyanokat láttam?Most 75b-c mellem van. És 330-360 cc körül gondolkodom. Tisztelettel: Noémi

Tovább a válaszhoz 2011-11-23

Tisztelt Dr.Úr! Olyan problémával fordulok Önhöz hogy karácsony előtt lesz egy mellnagyobbító műtétem!Jelenleg 75/B a melltartó méretem és az orvosom azt tanácsolta h 300cc implantátumot válasszam mert ezzel még természetes hatást lehet elérni!De attól félek hogy még ígyis kicsi lesz és eléggé elvagyok emiatt keseredve!Ön mit tanácsol?nem szeretnék ugy járni hogy az egész csak kidobott pénz legyen mert nem leszek megelégedve a mérettel!A 300cc mennyire számít nagynak?75/b-nél mennyivel lesz nagyobb? Válaszát előre is köszönöm Ildikó

Tovább a válaszhoz 2011-11-20

Tisztelt Doktor úr! Mellnagyobbításom volt. Csalódott vagyok és sírok állandóan. Van egy bemélyedés az egyik mellen. Az orvos mirigy alá tette pedig duálban beszéltük meg. Húz lefele a mellem. Utálom hogy állandóan melltartóban kell lennem. Képtelenség így aludni, élni. A mellem is csak akkora lett mint előtte pushupban, de az jobb volt mart hazajöttem levettem és kényelmes volt. Most meg fájnak feszítenek . A régi cicimet akarom. Vissza lehet ezt csinálni? Milyen lenne akkor a mell? Elrontottam az életem nem tudok így élni tovább. Az orvos is csak jövőre fogad engem biztos nincs kedve velem foglalkozni. 2 hónap elteltével ki lehet venni? És milyen lesz utána? 360 cc nagor után? És összenő a szövetekkel akkor a mellmirigyállományból is kivágnak? Vagy hogy veszik ki? Tisztelettel: N. Erika

Tovább a válaszhoz 2011-11-18

Tisztelt Doktor Úr! Közel négy hónapja átestem egy mellnagyobbító műtéten. Az implantátum behelyezése után a mellkasomon egy kissé elállt a bőr. Az orvosom azt mondta, ha szépen kinyúlik a bőr és felveszi az új mellem a formáját az majd szépen visszamegy. Nekem azonban nem tapadt vissza középen a bőr. Bármikor felveszek egy melltartót, vagy csak kicsit előre hajolok, oldalra fekszem, vagyis valamilyen szinten megemelkedik a mellem, a bőr is elemelkedik és nincs meg az a szép kontúr "vonal" a két cici között, hanem olyan mintha egybefolynának a melleim. Az orvosom azt mondta még van remény a letapadásra, várjuk meg amíg egy éves lesz, de szeretném más orvos véleményét is kikérni, mert még nem találkoztam másnál ilyen problémával, hogy négy hónap után sem tapadt le középen a bőr. A kérdésem az, hogyan tudnám segíteni ezt a folyamatot ha egyáltalán még lehet? Illetve ha nem tapad vissza milyen eljárással lehet ezen változtatni? (Néhány adat rólam ha ez segíti a válaszában: 26éves vagyok, még nem szültem, mirigy alá kaptam a közepes magasságú kerek implantátumot.) Előre is köszönöm a válaszát! Üdvözlettel, T. Andrea

Tovább a válaszhoz 2011-11-12

Tisztelt Doktorur! Ez mit jelent hogy a projekciotol függ? Ha extra magas lenne az növelné több cm.el? Mivel felül nincs mellem az anatomiai szeritem nem jol mert felül szeretném kerekiteni. Azt mondta valaki hogy az extra magas az nem szép mert olyan brazilos hosszukas melleket csinal. Ez mit jelent? Mi az hogy brazilos? Nem értem. Extra magasnál nincs magasabb ugye? de akkor annál nő a mellbőség jobban?Kimértem ahogy irta de kb 800cc vel lett 10 cmrel több az meg azért sok gondolom.De ezzel a grizzel nem tud csucsosodni lehet azért lett 800. Tisztelettel: Leila

Tovább a válaszhoz 2011-11-09

Kedves Doktor ur! Szeretném arányossá tenni a testem mellnagyobbitassal. Elég nagy a különbség. Mell 90 csípő 102 Egy kb 10 cmes nagyitashoz hany ccmes implantátum szükséges általában? Köszönettel: Leila

Tovább a válaszhoz 2011-11-08

Kedves Doktorúr! Mi volt a legnagyobb méretű implantátum mell amit ön berakott valakinek? És a hölgy kb hany kgos volt. Köszönettel: timi

Tovább a válaszhoz 2011-11-01

Kedves Doktor Úr! Igaz az, hogy mellnagyobbitasos műtét után fürdésnél minél kevesebb viz éri a heget annál jobban gyógyul? Nem lesz attól bajom ha csak 2 hetente tusolok le? Tényleg hamarabb gyógyul? Köszönöm Dia

Tovább a válaszhoz 2011-11-01

Kedves Dr.Úr! 80kgal szültem, 47kg voltam a terhesség elején.Jelenleg 54kg vagyok.kb 159cm.A hosszanti hasizmok,meg a többi is kinyúlt,nagy maradt a hasam,sérvem nem tudom van e szerintem nincs.A tb támogatná a műtétet?És a has újra olyan lenne mint lány koromban?A maradék zsírt lelehetne vágni illetve a lógó bőrt?Enyhe kötényhasam van,császáros voltam.Jelenleg olyan mintha 5hónapos terhes lennék.1éve szültem, már a 6hetes ellenőrzésen mutattam a dr.-nak aki azt mondta levegő tölti ki a hasam,attól olyan nagy. Sajnos a melleim is megviselték a terhességeket, üres mell zacskók maradtak csupán. Köszönettel Emily

Tovább a válaszhoz 2011-10-17

Kedves Doktorur! Nem tudok megbarátkozni a szilikonmellemmel. Barátom unszolására 3 hónapja megcsináltattam, akivel vége a kapcsolatunknak.Megbántam,zavar hogy benn van. Előtte 75b melleim voltak. Ha kivetetem mire kell számítanom? Visszakaphatom a régit? Mirigy alá tettem 280 cc-t. Ön elvállalná a műtétet? Csúnya lesz? Reni

Tovább a válaszhoz 2011-10-03

Kedves Doktorúr! Mellplasztikán estem át. A hátam nagyon fáj. Elmentem a reumára másnap izomlazítót íratni a reuma orvos meg irt még hozzá BEMER mágnesterápia kezelést. 4 napja műtöttek. Holnap már mehetek mágnesterápiára? Vagy árt valamit? A reumaorvosnak nem mondtam a mellműtétet. 395 cc helyeztek be mell alatti vágással dualplane nagor. Tisztelettel: Noémi

Tovább a válaszhoz 2011-09-25

Tisztelt Doktor Úr! Mellnagyobbításra készülök. Sokat olvasok erről, és most megijedtem, mert több lány is írta, hogy "lecsúszott az implantátumuk" és akár 1. 2. 3. korrekciójuk volt, ráadásul egy sztársebésznél. Mitől alakul ez ki az, hogy valakinek lecsúszik a melle? Mért nem marad a helyén? Aki alapvetően mellfájós menzesz környékén, azon ronthat az implantátum? (Negativ mell uh, tehát csak a hormonok miatt fáj állítólag ovulációtól menzesz megjövéséig. Tisztelettel: Klementina

Tovább a válaszhoz 2011-09-12

Tisztelt Doktor Úr! 8 hete volt egy mellműtétem - daganat utáni helyreállító műtét, implantátummal. A bal mellem, még mindig feljebb van kb 1,5 -2 cm-el a másiktól, a bőre is látványosan, sokkal fényesebb, és kerekebb a formája is. (Ezen az oldalon nem volt mirigyállományom, mert el kellett távolítani, csak a mellbimbóm maradt meg) Mindezek változhatnak-e még 2 hónappal a műtét után, közelíteni fog-e a 2 mellem látványa egymáshoz? Nagyon köszönöm, tisztelettel: valéria

Tovább a válaszhoz 2011-09-05

Tisztelt Doktor Úr!Két pici gyermek édesanya vagyok akik 3,5 és 1,5 évesek.Sajnos a terhességeim az átlagnál jobban megviselték a testemet. A szülés óta lefogytam 30kg, ami még tovább súlyosbította a helyzetet. Képtelen vagyok önmagamat elfogadni. A legrosszabbul a melleim érintenek. Teljesen ellaposodtak ...a kérdésem az lenne, hogy ilyen esetekben milyen lehetőségek vannak? Csak privát klinikán tudom megműttetni magam vagy vannak olyan esetek amikor lehet tb finanszírozás igénybe venni? Köszönettel,Krisztina

Tovább a válaszhoz 2011-08-21

Tisztelt Doktor Úr! Nekem az lenne a problémám,hogy 3 gyermeket szoptattam és mára teljesen el tűnt a mellem!Igaz előtte se volt nagy.Gyűlölöm a testem és melltartó nélkül nem tudok létezni!Bele teszek abba is vagy 4 szivacsot,hogy úgy látszódjon mintha lenne mellem! Azt halottam,hogy ha pszihiáter megállapítja ,hogy e miatt az ember lelkileg beteg akkor az állam támogatja a mell nagyobbító műtétet!Kérem ha tud segíteni ebben akkor írja meg mik a lehetőségeim!Köszönettel Esztella

Tovább a válaszhoz 2011-08-03

Tisztelt Dr.Úr!Nekem 3 hónapja volt mellnagyobbításom.2 hete kb. a jobb mellem fáj ha tovább fekszem félig ülő vagy fekvő helyzetben,ha oldalra fordulok mindegy melyik felemre,ha felkelek akkor is.utána ha jövök megyek teszem a dolgom elmúlik.ha masszirzom akkor jobb.a külső fele is érzékeny.amugy semmi elváltozás nem látható rajta,szép a formája.mi lehet a baj?válaszát előre is köszönöm.

Tovább a válaszhoz 2011-07-28

TISZTELT DR.ÚR! 3 hete egy erős rossz mozdulattól a bal mellembe külső-alsó negyedben egy 4*4 cm-es folyadéktartalmú terület található. Hematoma bal oldalon,kóros képlet nem látható. Az axillákban pathológiás képlet nem mutatható ki. Mindét mellemben impalantátum van (izom alatti) A bal mellem mgnagyobodott. Az implantátum nem sérült. A kérdésem az lenne,h mennyi idő múlva szívódik fel a hematoma?,és a duzzanat visszamegy-e. Köszönöm válaszát.

Tovább a válaszhoz 2011-06-24

Tisztelt Doktor Ur 27 eves vagyok es az lenne a gondom, hogy nagyon kicsik a melleim, viszont felek is egy mellnagyobbitastol, mert nem lehet tudni a kovetkezmenyeket! A velemenyere lennek kivancsi, hogy mennyire merjek belevagni es majd ha gyereket szeretnek gondot okoz-e majd a szoptatas? Elore is koszonom! Tisztelettel Marcsi

Tovább a válaszhoz 2011-03-30

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni,hogy van-e rá esély TB támogatással korrekciós has-mell műtétet végezni rajtam? Szülés idején javasolta az ultrahangos orvos az alaki elváltozás miatt.30 kg súlyfeleslegem volt,megnyúlt a bőröm nagyon,melleim is alulfejlettek,nagyon önbizalom hiányos vagyok,férjem is elhagyott.Szeretnék még ismerkedni de ilyen testtel nem megy,minden orvosi vizsgálatnál is feszengek.Régen rajongtak értem,most esélyem nincs erre,én csak egy normális kapcsolatot szeretnék a kisfiam mellett és kellemes megjelenést.Jelenleg munkanélküli vagyok,mielőtt visszamennék az egészségügybe szeretnék túlesni a műtéten elfogadható áron.33 éves budapesti anyuka vagyok,örömmel venném ha valaki tájékoztatna a műtét elintézésének menetéről.Köszönöm válaszát!

Tovább a válaszhoz 2011-03-18

Üdvözlöm Dr.Úr ! Én egy 20 éves lány vagyok elégedett vagyok a mellem alakjával , de a teltségével nem :( érdeklődnék , hogy mondjuk egy D-kosarú méret nekem most 75/B köbcentiben nem tudom ez mennyinek felel meg, körülbelül mennyibe kerül szilikonnal-műtéttel-gyógyszerekkel mindennel együtt? Illetve ilyen fiatalon lehet valamilyen veszélye? Esetleg gyermeknél a szoptatást befolyásolhatja, mert olyan 10 múlva szeretnék majd gyereket. Válaszát köszönöm Üdv Timi

Tovább a válaszhoz 2011-02-07

T. Dr. Úr! Most töltöttem be a 8. hónapot, hogy mellplasztikai műtéten estem át. Egy hete voltam UH. vizsgálaton, ahol mindent rendben találtak. Különösebb panaszom nincs, az időjárás az oka/ gondolom én / annak, hogy néha-néha kisebb, nagyobb szurkálások előfordulnak. Nappal, és sokszor éjszaka is, a sport melltartót viselem, mert nekem ez úgy érzem jól esik. A kérdésem az lenne: ha nincsen különösebb panaszom, kell-e még járni az orvosomhoz,ha igen, meddig? mennyi időnként ajánlatos?. Köszönöm megtisztelő válaszát.

Tovább a válaszhoz 2011-01-30

Tisztelt Doktor Úr! 11 éve mellnagyobbítást végeztettem. Most cserére szorul, de már nem tudom finanszírozni. A műtétet végző orvost felkerestem (állami intézetben), de csak az implantátum kivételt lehet OEP finanszírozással elvégezni. Újabb implantátumot beültetni, illetve a mellett felvarrni csak súlyos összegért lehetne. Ön szerint van-e valamilyen lehetőség arra, hogy a kivett implantátum után a mellem egy kicsit "emberi" formát mutasson? Mi a megoldás, van-e egyáltalán??? Köszönettel: egy elkeseredett ember

Tovább a válaszhoz 2010-09-14

Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném kérdezni, hogy pszihiáteri szakvéleménnyel, javallatra se támogathatja a TB a mellnagyobbítást?????

Tovább a válaszhoz 2010-09-10

Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném Öntől kérdezni,hogy öt éve mellnagyobbítást végeztek nekem. Kifizettem félmillió forintot.Az orvost próbáltam hívni,de nem nagyon érem el.Az lenne a kérdésem,hogy kb egy éve elég csúnyán megereszkedtek a melleim,és így már nem igazán tetszik.Ön szerint az árban benne van a korrekció???? Mert az orvos még az elején azt mondta,hogy ismét annyit kellene fizetnem mint az elején.Pedig mikor műtött Ő mondta,hogy nem kell belőle felvarrni én már akkor is láttam,hogy nem lesz valami jó. Nekem annyi pénzem ismételten nem lesz,,,,így meg nagyon nem szeretnék maradni. Várom válaszát: Tisztelettel:Vanda

Tovább a válaszhoz 2010-06-17

Kedves Doktor Úr! A felől szeretnék érdeklődni,hogy mell nagyobbítás esetén,ha a legkisebb méretű szilikont szeretném igénybe venni akkor mennyibe kerül mindent bele számolva a beavatkozás?És ha (2 gyermek hosszadalmas szoptatása után) megigazítás illetve feljebb varrás-korrigálást is szeretnék mire számíthatok az árral kapcsolatban?Gondolom Ön is végez tb által nem támogatott műtétet.Hálásan köszönöm válaszát! Tisztelettel:Ani

Tovább a válaszhoz 2010-03-25