Hialuronsavas kezelés

Arcfiatalításhoz, ráncfeltöltéshez, illetve kontúrdeformitások kezeléséhez az egyik legideálisabb hatóanyag a hialuronsav, amely kisimítja és feszesebbé varázsolja a bőrt, lágyítja a vonásokat.

Mire jó a hialuronsav?

A hialuronsav az úgynevezett statikus ráncok kezelésére a legalkalmasabb. Általában a nevetőráncot (az orrszárny-szájzug redőt), a szemöldökök közötti területet (a glabellát), a szem és a száj körüli ráncokat, a szem körüli karikákat (a könnyárkot), továbbá az ajkak egész területét szoktuk korrigálni vele.

Páciensre szabott megoldások

Fontos, hogy arcfiatalítás során sohasem egy-egy külön területben kell gondolkodni, hanem az arc egészét szemlélve szükséges megoldási stratégiát kialakítani. Ennek hatékony része lehet a mindössze félórás hialuronsavas kezelés, amely egy természetazonos felszívódó hatóanyag, és helyi érzéstelenítés mellett, injekció útján kerül beadásra.

Külön előny, hogy a precízen, tapasztalt szakorvos által beadott hialuronsav serkenti a bőr természetes kollagénképződését, így a pórusok méretének csökkenése mellett javul a hámréteg szerkezete is, és idővel egyre kevesebb hatóanyag beadására van szükség.

A klinikánkon használt prémium minőségű hialuronsav készítmények (Juvederm Voluma, Volift és Volbella) általában 1,5-2 év alatt szívódnak fel. Mivel nem állati eredetűek, ezért nem válthatnak ki allergiás reakciót, sterilen beadva nem vihetnek a kórokozókat a szervezetbe.

A hialuronsavas kezelést szükség esetén botoxszal is lehet kombinálni a dinamikus ráncok egyidejű kezelésére, mellyel harmonikus, szép és természetes eredmény érhető el, valamint folyamatosan ismételt, körültekintő adagolással jelentősen kitolódhat egy esetleges arcplasztikai műtét szükségessége.

Mikor ajánljuk tehát a hialuronsavas kezelést?

  • arc ránctalanításra,
  • ajakfeltöltésre,
  • szem alatti karikák, táskák kezelésére,
  • kontúrdeformitások kezelésére (akár az orr vagy az áll is formálható vele),
  • „besüppedő” hegek szépítésére

Orvosaink

A plasztikai sebész válaszol

Kedves Doktornő! 21 éves korom ellenére nagyon sötét karikásak a szemeim és mélyedés is megjelent pár éve, és nagyon szeretném hialuronsavas vagy sajátzsírral való feltöltéssel ezt orvosolni. A problémám az, hogy nagyon félek a tűktől, vérvételen is többször ájulás közeli állapotba kerültem. Azt szeretném kérdezni, hogy tud e bármilyen megoldást, van e tapasztalata vagy esetleg van e javaslata olyanoknak, akik olyan problémákkal küzdenek, mint én, vagy inkább nem javasolná a beavatkozást emiatt? Válaszát előre is köszönöm! Anikó

Tovább a válaszhoz 2020-06-25

Tisztelt Doktornő! Külföldön élek és 40 éves kétgyermekes anyuka vagyok. A következőhöz kérem a segítségét. Érdekelne a szemhéjplasztika, leginkább a felső szemhéjam van enyhén megereszkedve, alul inkább "csak" táskás. Mivel külföldön élek, érdeklődnék, hogy ha most kérnék első konzultációra időpontot, van-e várakozási idő? Maga a felső szemhéjplasztika mennyibe kerülne érzéstelenítéssel? Illetve a táskás alsó szemhéj esetében elegendő-e a hialuron savas/vagy saját zsírral való feltöltés beavatkozás, vagy szükséges ebben az esetben műtét? Ezen beavatkozások mennyibe kerülnek? Mivel vitiligo bőrbetegségem (és pajzsmirigy alulműködés) is van, így felmerül a kérdés bennem, hogy magát a műtétet el lehet-e végezni, illetve utána nem-e lesz maradandó a hegesedés? Mivel nehéz összeegyeztetnem a hazautazást, ezeket az előzetes információkat szükséges tudnom, mielőtt első konzultációra bejelentkezem. Köszönöm szépen szíves válaszát. Tisztelettel: Izabella

Tovább a válaszhoz 2017-01-11

Tisztelt Doktor Úr! Évek óta küzdök a szemem alatti sötét karikákkal, pedig még 30 sem vagyok :( Hiába alszom ki magamat, és használok speciális szemkörnyékápolókat, egyszerűen nem tűnnek el. Van erre valami megoldás? Köszönettel: Anett

Tovább a válaszhoz 2016-02-05

Tisztelt Doktor Úr, december végén volt a szemem környékén ráncfeltöltésem Restylane injekciókkal. Sajnos a töltőanyag nem oszlott el egyenletesen a szemem alatt, hanem kis csomócskákban kidudorodik, ettől az összhatás rosszabb lett, az egyenetlen bőrfelszíntől táskás kinézetű a szemem. Abban reménykedtem, hogy hamar felszívódik az anyag, vagy legalább a csomók eltűnnek, de egyelőre nem látom, hogy bármi változás lenne. Azt szeretném megkérdezni, van-e olyan módszer vagy akár hatóanyag, amivel elő lehet segíteni a felszívódását a hialuronsavnak, vagy legalább el lehet érni azt, hogy a csomócskák eltűnjenek. Előre is köszönöm a válaszát, üdvözlettel, Jolánka

Tovább a válaszhoz 2013-06-01


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.