Anyajegy-eltávolítás

A veleszületett vagy az idők folyamán kialakult festékes anyajegyek eltávolításának legbiztonságosabb, szakmailag lekorrektebb, legesztétikusabb eredményt nyújtó módja a sebészi eltávolítás.

Mi az a festékes anyajegy?

A festékes (pigmentált) anyajegy olyan sejtcsoportosulás, amely általában barna színű, és bárhol megjelenhet a testen. Többségük már 20 éves kor előtt kialakul, ám bizonyos környezeti tényezők hatására – pl. UV-sugárzás – bármilyen életkorban „kijöhetnek”. Általában jóindulatúak, ám figyelmet igényelnek, hogy változik-e a színük, a formájuk és a nagyságuk, mert ez rákos bőrelváltozásra utalhat. Rosszindulatú sejteket tartalmazó anyajegy (melanoma) gyanúja vagy diagnózisa esetén mielőbbi sebészi eltávolításra van szükség. Az eltávolítás természetesen jóindulatú anyajegyeknél, esztétikai vagy funkcionális okból is indikált lehet, ha például olyan helyen van, ahol irritálja a szőrtelenítés, a mozgás vagy a ruházat, vagy pedig zavarja a testi-lelki harmóniát.

Miért szükséges a szövettani vizsgálat?

Klinikánkon minden eltávolított anyajegy esetében szövettani vizsgálatot végzünk, ami azt jelenti, hogy a kimetszett szövetekből mintát veszünk laboratóriumi kiértékelésre. Ennek eredményétől függetlenül – a szakmai maximalizmus jegyében és a lehető legszebben gyógyuló végeredmény érdekében – mindig teljes anyajegy-eltávolítást végzünk szikével és plasztikai varrattal, nem pedig felszíni „leégetést” (kauterezést), „fagyasztást” vagy egyéb részleges (a bőrfelszín alatt festékes sejteket hagyó) technikát.

Hogyan zajlik a beavatkozás?

Az anyajegy-eltávolítás rövid ambuláns műtét keretein belül történik, helyi érzéstelenítésben. Vizsgálat után berajzoljuk a bőr erővonalaihoz illeszkedő metszést, ami optimális gyógyulás mellett cérnavékony vonalként bele fog simulni a környező területbe. A sebszéleket többszörösen tovafutó plasztikai varrattal zárjuk. Fontos megjegyezni, hogy heg nélküli anyajegy-eltávolítás nincs, ám a precíz szövetkímélő technika, a jelentős plasztikai sebészeti gyakorlat, illetve az orvosi utasításoknak megfelelő utógondozás akár szabad szemmel alig látható heget is eredményezhet. Ezért lényeges plasztikai sebészhez fordulni ilyen kéréssel.

A plasztikai sebész válaszol

Tisztelt Doktor úr! Érdeklődni szeretnék, hogy a pénisznagyobbítás sajátzsírral a hosszt is növeli-e, vagy csak a vastagságot? Köszönettel: Ádám

Tovább a válaszhoz 2016-10-01

Tisztelt Doktor úr! Intim problémával fordulnék Önökhöz. Az a helyzet, hogy a péniszem merev állapotban is alig 11 cm. Ez akadályoz az ismerkedésben, mert félek, hogy a partnerem mit fog hozzá szólni. Nem tudom elképzelni, hogy ilyen mérettel valaha is teljes életet éljek! Tudnak nekem segíteni? Köszönettel, Erik

Tovább a válaszhoz 2016-03-02

Tisztelt Doktor Úr! Évek óta küzdök a szemem alatti sötét karikákkal, pedig még 30 sem vagyok :( Hiába alszom ki magamat, és használok speciális szemkörnyékápolókat, egyszerűen nem tűnnek el. Van erre valami megoldás? Köszönettel: Anett

Tovább a válaszhoz 2016-02-05

Tisztelt Doktor Úr! Eddig még senkivel sem osztottam meg a problémámat. Nagyon nem vagyok kibékülve azzal, hogy "odalent" valami nincs rendben: hatalmas, aszimmetrikus kisajkaim vannak, amik kilógnak. Egészségügyi következményt eddig még nem tapasztaltam, a nőgyógyászom pedig azt mondta, hogy látott már több ilyet is, de ez engem nem nyugtat meg. Csúnyának érzem magam miatta. Hiába fogadták el az eddigi partnereim, minden együttlétnél gátlásos vagyok, amiért "furcsán" néz ki. Az intim plasztika tényleg segít? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm! Rita

Tovább a válaszhoz 2016-02-01

Kedves Doktor Úr! Lenne egy olyan kérdésem, hogy létezik-e heg nélküli anyajegy levétel, esetleg lézerrel? A szám fölött van egy, ami már nagyon régóta zavar, de félek, hogy a csúnya heg maradna utána. Válaszát előre is köszönöm! Éva

Tovább a válaszhoz 2016-01-20

Tisztelt Doktor Úr! Sajnos diétával és sporttal sem sikerült visszanyerni a szülés előtti alakomat, a hasam még egy év elteltével is lóg. A mellemen ráadásul nyomot hagyott a szoptatás, így nagyon nem vagyok megelégedve a tükörképemmel. Mit javasol, melyiket érdemes előbb korrigálni? Válaszát előre is megköszönve, Bernadett

Tovább a válaszhoz 2016-01-07

Kedves Doktor Úr! Sajnos nagyon vastag a lábszáram, szerintem egyáltalán nem illik az alkatomhoz. Mindig is szerettem volna formás lábakat, de a bokám és a térdem olyan "ormótlan" marad, hiába nem vagyok túlsúlyos. Az érdekelne, hogy létezik-e erre valamilyen megoldás, vagy próbáljak belenyugodni? Köszönöm, Éva

Tovább a válaszhoz 2015-11-26

Tisztelt Doktor Úr! Nagyon csúnyán gyógyult egy Crohn-betegség miatti műtét hege a hasamon. Kidudorodik, lila és nagyon feltűnő! Van erre valami speciális kezelés vagy krém? Köszönettel, János

Tovább a válaszhoz 2015-11-18

Tisztelt Doktor úr,miért általában a mell alatt vágnak pár centivel miért nem a redőben?Én azt szeretnem ha a kulcscsontomtól kezdődne a mellem jól fenn legyen ekkor lehet a redőben vágni?de azt szeretném hogy a redőben legyen nagyobbítás után is a vágás. Ha a kulcscsonttól akarom kezdeni a mellet nagy dekoltázs melcsi nélkül is a cél ehhez mi a célszerűbb izom v mirigy alá? üdv andrea

Tovább a válaszhoz 2012-03-04

Tisztelt Doktor Ur! Az egyik hegem 4 a masik 5 cm mellnagyobbitas utan.ez nagyon zavar.ez vajon miert lehet? A melleim egyformak voltak ugyanakkora implant van mindegyikbe.Lehet hogy nem egy orvos csinalta hanem ketto csak nekem nem mondtak meg? Koszonettel: Livi

Tovább a válaszhoz 2011-12-10

Kedves Doktor ur! Sajnos olyan alkatom van amivel nehéz mit tenni. Hiába fogyózom le is fogytam meg volt zsirszivásom is de a fenekem alatt log meg van ereszkedve a bőr.Egész testen elég laza a kötöszövetem. Járok tornázni de nem igazan segit csak a fogyasban. Ezért érdekelne a combplasztika. Tehát nekem log a fenekem ugy, mint valakinek a melle. Ha felhuzom a bört és kifeszitem normálisra vált. Ezt meg lehetne oldani műtétel?Mekkora heg lenne? Mennyire látszatos? Ennél nincs olyan mint a mellnél hogy belső felvarras ami nem nagyon látszik? köszönöm: Móni

Tovább a válaszhoz 2011-11-11

Tisztelt Doktor Úr! 21 éves vagyok és 95 kilóról 63 kilóra fogytam és ezt a súlyt már egy jó pár hónapja tartom. Sajnos a bőröm nem bírta és a hasamon valamint a melleimen striák jelentek meg. Érdeklődnék, hogy ezt sebészeti úton el lehet-e véglegesen tüntetni?

Tovább a válaszhoz 2011-10-24

Kedves Dr.Úr! 80kgal szültem, 47kg voltam a terhesség elején.Jelenleg 54kg vagyok.kb 159cm.A hosszanti hasizmok,meg a többi is kinyúlt,nagy maradt a hasam,sérvem nem tudom van e szerintem nincs.A tb támogatná a műtétet?És a has újra olyan lenne mint lány koromban?A maradék zsírt lelehetne vágni illetve a lógó bőrt?Enyhe kötényhasam van,császáros voltam.Jelenleg olyan mintha 5hónapos terhes lennék.1éve szültem, már a 6hetes ellenőrzésen mutattam a dr.-nak aki azt mondta levegő tölti ki a hasam,attól olyan nagy. Sajnos a melleim is megviselték a terhességeket, üres mell zacskók maradtak csupán. Köszönettel Emily

Tovább a válaszhoz 2011-10-17

Tisztelt Doktor Úr! Úgy öt évvel ezelőtt volt egy mellfelvarrásom,a műtétem után ,világos vonalas függőleges hegek maradtak.Érdeklődnék,hogy ezeket a hegeket teljesen el lehet tüntetni? Köszönöm: Iboly

Tovább a válaszhoz 2011-09-05

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni,hogy van-e rá esély TB támogatással korrekciós has-mell műtétet végezni rajtam? Szülés idején javasolta az ultrahangos orvos az alaki elváltozás miatt.30 kg súlyfeleslegem volt,megnyúlt a bőröm nagyon,melleim is alulfejlettek,nagyon önbizalom hiányos vagyok,férjem is elhagyott.Szeretnék még ismerkedni de ilyen testtel nem megy,minden orvosi vizsgálatnál is feszengek.Régen rajongtak értem,most esélyem nincs erre,én csak egy normális kapcsolatot szeretnék a kisfiam mellett és kellemes megjelenést.Jelenleg munkanélküli vagyok,mielőtt visszamennék az egészségügybe szeretnék túlesni a műtéten elfogadható áron.33 éves budapesti anyuka vagyok,örömmel venném ha valaki tájékoztatna a műtét elintézésének menetéről.Köszönöm válaszát!

Tovább a válaszhoz 2011-03-18

Tisztelt doktor Úr! 37 éves vagyok, 5 gyereket szültem. Sajnos mindegyikkel csak hiztam és már nem birok a tükörbe nézni. A melleim sajnos lassan a hasmig lógnak és a hasomról még nem is beszélek. Van e a társadalom biztosításommal valamilyen lehetőségem plasztikai műtétre? És arra, hogy betegyenek nekem pl gyomor szükitöt? A gyerekeim mondják "anya te vagy a legszebb", de ez a sok felesleg háj engem már lassan depissé tesz. Kérem segitsen ha tud! köszönöm! Melcsy

Tovább a válaszhoz 2011-02-21

Kedves Doktor Úr! Terhességem alatt a nyakamon és a mellkasomon egyre több bőrhiba, fibroma fejlődött ki. Van ennek köze a terhességhez? Mi okozza ezeket? Meg lehet állítani ezek elterjedését, elszaporodását? Nagyon zavarnak, néha fájnak is (pl. beleakad a hajam), és esztétikailag is visszataszító. A TB támogatja ezeknek az eltávolítását (kb. 100-150 db)? Szeretnék tőlük mielőbb megszabadulni, de sajnos ezt önerőből nem tudom finanszírozni. Várom válaszát! Köszönettel, K. Krisztina

Tovább a válaszhoz 2011-02-19

Tisztelt Doktor úr! Én egy eléggé fura kérdést szeretnék fel tenni.én egy 54 éves 4 gyermekes anya vagyok/5-ször szültem/ és a sok szülés erdményeképpen, a melleim nagyon megereszkedtek, a hasam is nagyn csúnya.Nagyon sok olyan esetet láttam tv.-ben,amikor is fiatal lányok csupán kedvtelésből "átszabatják" magukat.Én egyedül neveltem fel a gyermekeimet özvegyként és esélyem sincs arra,hogy hogy sok-sok pénzért,szebbnek érezhessem magam,ugyanakkor azt gondolom, megérdemelném ,hogy én is szebb lehessek.A kérdésem a következő:létezik -e olyan ma Magyarországon,hogy TB. támogat egy ilyen műtétet??üdvözlettel:KATI

Tovább a válaszhoz 2011-02-13

Tisztelt Doktor Úr! Sok gyermekem van,és párszor változott a súlyom is az életem folyamán. Így melleim,bár nem "lógnak" vészesen ,de azért már nem olyan szépek. Ha én nem akarok bele implantátumot,csak "felvarratni" ,az mekkora műtét,mekkora heget hagy,és mennyibe kerül? Sajnos csúnya "kötényhasam is van. Erről azt hallottam ,hogy tb támogatással is korrigálható. Igaz ez? Lehet egyszerre a kettőt? Üdv. Róza

Tovább a válaszhoz 2010-03-27

T. Dr-úr ! Azt szeretném megtudni, hogy valóban csinálnak-e olyan jellegű mellnagyobbítást, amikor a saját /leszívott / zsírral töltik fel a melleket??? Ha pedig igen az körülbelül mennyibe kerülne és biztonságosabb-e mint a szilikon???? Köszönöm.

Tovább a válaszhoz 2010-03-19