Ajakfeltöltés, ajakplasztika

A formás, természetesen telt ajkak harmonikusabbá teszik az egész megjelenést. Klinikánkon többféle megoldás közül is lehet választani.

Kinek ajánlott az ajakfeltöltés vagy az ajakplasztika?

Mindenkinek, aki úgy érzi, hogy veleszületett adottságok vagy az idő múlásával (a kötőszöveti állomány sorvadása miatt) túl vékonyak az ajkai. Mivel ez a nőiesség egyik legfontosabb szimbóluma, a szép mosoly egyik záloga, ezért tökéletessége minden életterületre kiterjedő magabiztosságot ad.

Módszereinkkel a fejlődési rendellenesség vagy baleset miatt aszimmetrikussá vált ajkakat is tudjuk korrigálni.

Ajakfeltöltés hialuronsavval

Az ajkak volumennövelésének leggyorsabb és legegyszerűbb módja a tökéletesen szövetbarát hialuronsavas feltöltés, amelynek során természetazonos anyagot fecskendezünk az ajkakba.

A félórás beavatkozást bizonyos időközönként (a klinikánkon használt prémium minőségű töltőanyagok – Juvederm Voluma, Volift, Volbella, Ultra 3, Ultra Smile, Restylane, Esthelis, Forthélis – esetében általában 1,5 évente) meg kell ismételni, hiszen a hialuronsav ezalatt felszívódik. A kezelést követő 1-2 napban jegelés ajánlott az apró kellemetlenségek minimálisra csökkentésére, valamint érdemes kerülni a túlzott mimikát és az ajkak fokozott igénybevételét is.

Ami az eredményt illeti: a teltség fokozása mellett élénkebb színű ajkakra is lehet számítani.

Ajakfeltöltés saját zsírral

Az ajkak térfogata akár más testtájról leszívott, és speciális feldolgozási eljárást követően visszafecskendezett zsírszövettel is megnövelhető.

Az eredmény ilyenkor maradandónak tekinthető, hiszen a beültetett zsírmennyiség kis része felszívódik ugyan, de szövetkímélő technikáink alkalmazásával igen nagy a megmaradási ráta, melyre csak a jelentősebb fogyás lehet negatív hatással. A technika nemcsak ajakvastagításra használható, hanem akár ráncfeltöltésre vagy mellnagyobbításra is.

Implantátum (Permalip)

A Permalip egy különböző méretekben (hosszban és szélességben) kapható szilárd és flexibilis szilikon tömböcske, mellyel maradandó módon garantálható az ajkak teltsége. Azoknak szoktuk javasolni, akik végleges és biztonságos megoldásra vágynak.

Klinikánkon hazánkban az elsők között alkalmaztuk ezt a megoldást a teltebb ajkakra vágyó pácienseink körében, szintén ambuláns műtét kereteiben.

Melyik a legjobb megoldás?

A személyes konzultáció biztosít lehetőséget a jelenlegi állapot és az igények felmérésére, ahol megszülethet a döntés az orvossal egyetértésben.

A plasztikai sebész válaszol

Még nincs kérdés ebben a témában.