Ajakfeltöltés, ajakplasztika

A formás, természetesen telt ajkak harmonikusabbá teszik az egész megjelenést. Klinikánkon többféle megoldás közül is lehet választani.

Kinek ajánlott az ajakfeltöltés vagy az ajakplasztika?

Mindenkinek, aki úgy érzi, hogy veleszületett adottságok vagy az idő múlásával (a kötőszöveti állomány sorvadása miatt) túl vékonyak az ajkai. Mivel ez a nőiesség egyik legfontosabb szimbóluma, a szép mosoly egyik záloga, ezért tökéletessége minden életterületre kiterjedő magabiztosságot ad.

Módszereinkkel a fejlődési rendellenesség vagy baleset miatt aszimmetrikussá vált ajkakat is tudjuk korrigálni.

Ajakfeltöltés hialuronsavval

Az ajkak volumennövelésének leggyorsabb és legegyszerűbb módja a tökéletesen szövetbarát hialuronsavas feltöltés, amelynek során természetazonos anyagot fecskendezünk az ajkakba.

A félórás beavatkozást bizonyos időközönként (a klinikánkon használt prémium minőségű töltőanyagok – Juvederm Voluma, Volift, Volbella, Ultra 3, Ultra Smile, Restylane, Esthelis, Forthélis – esetében általában 1,5 évente) meg kell ismételni, hiszen a hialuronsav ezalatt felszívódik. A kezelést követő 1-2 napban jegelés ajánlott az apró kellemetlenségek minimálisra csökkentésére, valamint érdemes kerülni a túlzott mimikát és az ajkak fokozott igénybevételét is.

Ami az eredményt illeti: a teltség fokozása mellett élénkebb színű ajkakra is lehet számítani.

Ajakfeltöltés saját zsírral

Az ajkak térfogata akár más testtájról leszívott, és speciális feldolgozási eljárást követően visszafecskendezett zsírszövettel is megnövelhető.

Az eredmény ilyenkor maradandónak tekinthető, hiszen a beültetett zsírmennyiség kis része felszívódik ugyan, de szövetkímélő technikáink alkalmazásával igen nagy a megmaradási ráta, melyre csak a jelentősebb fogyás lehet negatív hatással. A technika nemcsak ajakvastagításra használható, hanem akár ráncfeltöltésre vagy mellnagyobbításra is.

Implantátum (Permalip)

A Permalip egy különböző méretekben (hosszban és szélességben) kapható szilárd és flexibilis szilikon tömböcske, mellyel maradandó módon garantálható az ajkak teltsége. Azoknak szoktuk javasolni, akik végleges és biztonságos megoldásra vágynak.

Klinikánkon hazánkban az elsők között alkalmaztuk ezt a megoldást a teltebb ajkakra vágyó pácienseink körében, szintén ambuláns műtét kereteiben.

Az ajakfeltöltés előnyei

Az ajakfeltöltést általában felszívódó, leggyakrabban hialuronsav származékaiból gyártott töltőanyagokkal végezzük el, amelyek 1 – 1,5 év alatt szívódnak fel. Természetesen az olcsóbb készítmények rövidebb idő alatt teszik ezt meg. A változás önmagától az eredeti állapotra változik vissza, így biztonságos módszer, szövődmények pedig ritkán fordulnak elő.

A hölgyeknek az ajkaikkal szemben támasztott elvárásai a különböző életkorokban eltér, emiatt nem jó egy maradandó, örök életre változást végrehajtani fiatalon, mert lehet, hogy a következő évtizedekben már nem olyat szeretnénk. Ezért is jó megoldás a hialuronsav és az évenkénti korrekciók, utántöltések.

A nem felszívódó anyagok közül a szilikonolajat használták régebben a leggyakrabban, ma be van tiltva, de sajnos még elő. Nehezen visszafordítható gyulladáskeltő hatása van és kezelhetetlen hegesedést okozhat, mivel nem bomlik le idővel.

Miért válasszuk a PermaLip ajakimplantátumot?

PermaLip tartós ajakimplantátumnak számos előnye van. A PermaLip implantátum, amit ajakformáláshoz használunk, különböző méretekben kapható, melyekből az Önnek megfelelőt plasztikai sebészetünkön szakorvosa segít kiválasztani.

Az ajakfeltöltés biztonságos, és helyes méretválasztás és precíz beültetés esetén nagyon szép eredményt biztosít.

A PermaLip puha, tömör, elasztikus szilikonból formáznak egy különleges technikával. Olyan kontúros, sima, nem-porózus felületű szilikon implantátum, amelyik nem reped meg, és hosszú távon sem veszít térfogatából. Minimálisak a fellépő komplikációk esélyei, így ez az egyik legjobb megoldás, amit az ajakformázáshoz, ajaknagyobbításhoz alkalmazhatunk.

A tartós viselésre” készült  PermaLip ajakimplantátum bármikor eltávolítható az ajkakból. A behelyezési eljárást ambuláns módon, helyi érzéstelenítés alatt végzik. Akár plasztikai sebészeti rendelőben is elvégezhető. Az egész beavatkozás kevesebb, mint fél órát vesz igénybe a páciens hamar visszatérhet normál napi teendőihez.

Melyik a legjobb megoldás?

A személyes konzultáció biztosít lehetőséget a jelenlegi állapot és az igények felmérésére, ahol megszülethet a döntés az orvossal egyetértésben.

Orvosaink

A plasztikai sebész válaszol

Tisztelt Dr. Makó Ádám, Elérhetőségét Dr. Pataki Gergelytől kaptam meg, elálló fül problémámmal kapcsolatban keresem. Jövő év elején szeretnék egy plasztikai műtétet elvégeztetni magamon, és érdeklődni szeretnék, hogy milyen megoldás van problémámra és milyen árban van? Konzultációra is van esetleg lehetőség előtte? A másik kérdésem az ajak feltöltéssel kapcsolatban lenne, erre is jövő év elején szeretnék sort keríteni, és ennek is az ára érdekelne. (Itt lehet, hogy elég lenne csak a felső ajkamra a beavatkozás, de természetesen érdekel az Ön véleménye is konzultáció keretein belül esetleg.) Ezekről szeretnék most elsősorban érdeklődni, és bízom benne, hogy a jövőben lesz lehetőség ezen beavatkozásokra Önnél. Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel, F. Kinga

Tovább a válaszhoz 2020-04-10


error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.