Implantátum szakadás

2015-09-17

Tisztelt Doktor úr! 9 éve kaptam mellimplantátumot. Nagyon elégedett voltam a műtét eredményével, csakhogy megduzzadt nyirokcsomók és enyhe fájdalom miatt most kivizsgáltattam magam. Az MR leletemen az szerepel, hogy a bal mellemben "intracapsularis ruptura" található. Nagyon félek, azt sem tudom, mit tegyek így hirtelen. Kérem, segítsen! Nagyon köszönöm: Tímea


dr. Pataki Gergely

Kedves Tímea!

A ruptúrának, azaz implantátum szakadásnak rengeteg oka lehet.

Nem írta, hogy melyik gyártó milyen típusú termékéről van szó, de a klinikánkon használt Polytech fajtákra speciális élettartam-garancia van, ami azt jelenti, hogy ingyenesen biztosítják az új implantátumot, valamint a műtét költségeit is állják 1000 EUR-ig.

Javaslom, hogy először keresse fel a műtétet végző orvost – akiről fontos tudni, hogy nem feltétlenül hibás a történtekért (pláne ennyi idő után jelentkező problémánál), hiszen a beültetett implantátum akár gyári hibás is lehetett.

Állapotától függ, hogy mennyire sürgős az újabb operáció, de tény, hogy a sérült implantátumot mindenképpen ki kell venni. (Tünetmentesség esetén is 1-2 hónapon belül, de önnek a leírtak alapján már vannak tünetei!)

Ne essen kétségbe, hiszen megfelelő plasztikai sebészi segítséggel teljes mértékben elhárítható a veszély, és ismét elégedett lehet a kebleivel!

Üdvözlettel:

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa


Kapcsolódó műtét / beavatkozás

Kapcsolódó média tartalom

Mire kell figyelni egy implantátumcserénél?

Riportrészlet Konkoly Ágnessel és dr. Pataki Gergellyel a mellimplantátum cseréjénél legfontosabb körülményekről, tényezőkről.