Poliuretán felületű mellimplantátum

ked., 2016/05/10 - 00:37

Kedves Doktor Úr!

Érdeklődni szeretnék milyen márkájú mellimplantátumokkal dolgoznak, poliuretán felületű érdekelne. Mit lehet tudni, hogy mi az előnye egy ilyen implantátumnak? Szeptemberben szeretnék mellnagyobbítást, mennyire reális a várakozási időt figyelembe véve?

Köszönöm: Evelin

Kedves Evelin!

Jelenleg csak a német Polytech cég gyárt érvényes engedélyekkel rendelkező poliuretán (polyurethan) felületű mellimplantátumot magyarországi felhasználásra.

Jelenleg csak a német Polytech cég gyárt érvényes engedélyekkel rendelkező poliuretán (polyurethan) felületű mellimplantátumot magyarországi felhasználásra. Több száz változat érhető el kerek és anatómiai formával, illetve különböző méretekben. A poliuretán felületű mellimplantátumot, arra alkalmas egyénnek szabad beültetni. Indikációját csakis plasztikai sebészével együtt tudja meghatározni. Individuálisan kell mérlegelni, egyáltalán nem mondható ki, hogy ez a bevonat a legjobb, csak az, hogy adott szöveti állapotnál, rugalmasságnál, adott esetben ez az egyik legjobb választás lehet.

Az egyik legnagyobb előnye, hogy a poliuretán habbal bevont implantátumok hatékonyak a tokzsugorodás csökkentésére, ha összehasonlitják a sima felületűekkel és texturáltakkal (érdes felszínű). A habbal bevont poliuretán egy szoros kölcsönhatást vált ki az implantátum és a környékén levő szövetek közt. A poliuretán hab speciális felülete akadályozza a kötőszövetes tok egyirányú (lineáris) képződését, hozzájárulva a kollágénrostok többirányú képződéséhez. A poliuretán borítás körül kialakult kötőszövetes struktúra által az összehúzódási erő "sokirányú" lessz az egy irányú orientáció helyett, ezáltal csökkentve a tokzsugorodás valószínűségét, a "kapszuláris" összehúzodást. Másik előnye a PU habbal bevont implantátumnak, az implantátum tokja és a körülötte képződött szövetek közti stabil egység, mely az implantátum elmozdulását akadályozza.

 

A mellnagyobbításról még több információt talál ide kattintva.

Üdvözlettel:

Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
facebook.com/premiumplasztikaisebeszet