Implantátum szakadás

csü., 2015/09/17 - 14:09

Tisztelt Doktor úr!

9 éve kaptam mellimplantátumot. Nagyon elégedett voltam a műtét eredményével, csakhogy megduzzadt nyirokcsomók és enyhe fájdalom miatt most kivizsgáltattam magam. Az MR leletemen az szerepel, hogy a bal mellemben "intracapsularis ruptura" található. Nagyon félek, azt sem tudom, mit tegyek így hirtelen. Kérem, segítsen!

Nagyon köszönöm:
Tímea

Kedves Tímea!

A ruptúrának, azaz implantátum szakadásnak rengeteg oka lehet.

Nem írta, hogy melyik gyártó milyen típusú termékéről van szó, de a klinikánkon használt Polytech fajtákra speciális élettartam-garancia van, ami azt jelenti, hogy ingyenesen biztosítják az új implantátumot, valamint a műtét költségeit is állják 1000 EUR-ig.

Javaslom, hogy először keresse fel a műtétet végző orvost - akiről fontos tudni, hogy nem feltétlenül hibás a történtekért (pláne ennyi idő után jelentkező problémánál), hiszen a beültetett implantátum akár gyári hibás is lehetett.

Állapotától függ, hogy mennyire sürgős az újabb operáció, de tény, hogy a sérült implantátumot mindenképpen ki kell venni. (Tünetmentesség esetén is 1-2 hónapon belül, de önnek a leírtak alapján már vannak tünetei!)

Ne essen kétségbe, hiszen megfelelő plasztikai sebészi segítséggel teljes mértékben elhárítható a veszély, és ismét elégedett lehet a kebleivel!

Üdvözlettel:

Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
facebook.com/premiumplasztikaisebeszet