Kar- és combplasztika

Kar- és combplasztika

Kar- és combplasztika

A karok és a combok bőre, illetve a bőr alatti zsír- és kötőszövet az egyéni genetikai adottságok miatt, a kor előrehaladtával, gyakori súlyingadozás vagy nagyobb súlyvesztés miatt szerkezetileg megváltozhat, megereszkedhet.

Ez a jelenség a kar belső-hátsó és alsó oldalán, valamint a comb belső felszínén szokott a leglátványosabban feltűnni. Az idősödő páciensek combjának bőre fokozatosan megereszkedik, veszít rugalmasságából, ráncossá és petyhüdtté válik, majd meggyűrődik és egyre inkább lelóg a lágyékhajlatból.

Öltözködésnél, testmozgásnál, tisztálkodásnál, esetleg szexuális együttlétnél különösen zavaró a combon lokálisan kialakult ráncos bőr, emellett pszichés problémákat is okozhat.

A beavatkozást gyakran zsírleszívással egybekötve, vagy zsírleszívás után végezzük el. A műtét során eltávolításra kerül a felesleges bőr- és zsírtöbblet, így a páciens megszabadul az ezzel kapcsolatos esztétikai és kényelmi problémáktól. Amennyiben szükséges, fenékplasztikával és más kontúrjavító beavatkozással is kombinálható.

Igen, további információt szeretnék!