A botox és a hialuronsav együtt még hatékonyabb

csütörtök, 2016, március 24 - 11:46

A kombinációval minden eddiginél tartósabb eredményt lehet elérni egy friss kutatás szerint.

botox hialuronsavA hialuronsavas kezelés rendkívül népszerű módszer a ráncok finomítására, ám hátránya, hogy a felszívódási folyamat révén fokozatosan „eltűnik”, így a legmodernebb anyagok használata mellett is átlagosan másfél évente meg kell ismételni.

A Plastic and Reconstructive Surgery című szakfolyóiratban megjelent beszámoló szerint azonban a botulinum neurotoxin-A, azaz a botox az adott helyen lévő arcizmok aktivitásának csökkentésével hozzájárul, hogy a hialuronsav hatása minél tovább látható maradjon.

Dr. İsmail Küçüker, a törökországi Ondokuz Mayıs Egytem szakértője tehát kimutatta, hogy botox egyidejű beadásával jelentősen lassítható a hialuronsav felszívódása.

Ehhez egy kísérlet során önként jelentkezők arcának egyik felét csak hialuronsavval töltötte fel, a másiknál pedig kombinált módszert alkalmazott. Az MRI-vizsgálat szerint az utóbbi oldalon három hónap elteltével 42%-kal kevesebb hialuronsav szívódott fel, ami 50%-kal nagyobb térfogatpótló hatékonyságot jelentett.

„Sikerült bebizonyítani, hogy a botox lényegesen lassítja a hialuronsav felszívódását, így még az izmok bénultságának helyreállása után is látványos a volumenpótló hatás” – fogalmazott a kutatás vezetője.

„Ezt az összefüggést mi is megfigyeltük pácienseinken, akiknek egy ideje már egymással kombinálva ajánljuk a kétféle kezelést a személyes konzultáció alkalmával” – tette hozzá dr. Pataki Gergely, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa.

(Fotó: visage.ie)

Kapcsolódó hírek:

Kapcsolódó beavatkozások: