Férfi intimplasztika, pénisznagyobbítás

Egyre gyakrabban fordul elő, hogy pácienseink nemi szerveikkel kapcsolatos sérüléseik, esetleg fejlődési vagy esztétikai rendellenességeik miatt keresnek fel bennünket. A nőihez hasonlóan a férfi intimplasztika területén is számos beavatkozás áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy megoldhassuk a hozzánk fordulók önértékelési problémáit, valamint visszaadhassuk önbizalmukat.

Körülmetélés (a fityma alakítása vagy eltávolítása)

A körülmetélésnek orvosi, vallási vagy pusztán esztétikai okai is lehetnek. Gyakran előforduló probléma a fityma veleszületett letapadása vagy szűkülete, melyet az esetek többségében gyermekkorban korrigálnak. Előfordul azonban, hogy mindez csak a szexuális élet megkezdésekor jelentkezik, illetve válik nyilvánvalóvá – bizonyos esetekben azonban felnőttkorban is kialakulhatnak ilyen elváltozások. Az ilyen problémák a fityma (előbőr, preputium) formájának korrekciójával, annak teljes vagy részleges eltávolításával orvosolhatók.

Az egyszerű műtét rutin eljárásnak számít, ami akár ambulánsan, helyi érzéstelenítésben is elvégezhető. Többnyire felszívódó varratot használunk a beavatkozásnál, így nem kell számolni még a varratszedés kellemetlenségével sem.

Pénisz vastagítás

A pénisz vastagságának növelésére számos eljárás létezik.

Ezek közül a saját zsír átültetése a legcsekélyebb kockázattal járó, s egyben a leggyakrabban alkalmazott beavatkozás. Ilyenkor a test bizonyos területéről zsírleszívással távolítunk el zsírszövetet, és a pénisz bőre alá ezt ültetjük át. 

Péniszvastagítás esetén eddigi tapasztalatok szerint a helyes technikával átültetett zsír kb. 50-70%-a hosszú távon (10-15 év), vagy akár örökre is megmarad az adott területen.

Szövetkímélő technikával, precíz leszívással, szűréssel és feldolgozással, majd finom, vékony, szövetkímélő injektáló kanülök segítségével biztosítható és érhető el, hogy az átültetett mikrostrukturális sajátzsírszövet minél nagyobb százaléka véglegesen megmaradjon a péniszben.

Emellett fontos, hogy a sejtek pontosan a megfelelő rétegekbe kerüljenek. Az átültetett és beereződött sejtek nem szívódnak fel. Méretük változhat zsírégető folyamatok, fogyás hatására, mely befolyásolja az eredményt. 

A péniszvastagító eljárásokat sokszor hasplasztikával kombinálva végezzük, így a bőr (pl. szeméremdomb) megfeszítésére is mód nyílik – optikai és akár valódi javulást is elérhetünk a pénisz külső megjelenésében. A feltöltéshez használt saját zsírt leszívhatjuk a has, a derék, a comb vagy a fenék területéről, alakformálást is elérve ezzel.

A pénisz görbületének korrekciója

Veleszületett vagy sérülés miatt felmerülő probléma lehet a pénisz görbülete. Kis mértékű eltérésnél nincs szükség műtéti beavatkozásra. A legalább 30 fokos irányeltérés azonban egyéb kellemetlenségeket is okozhat az esztétikai problémákon felül – ez esetben szükséges a korrekció. Esetenként előfordul, hogy a pénisz bőnyéjének zsugorodását Peyronie-betegség kapcsán kell korrigálnunk.

Pénisz hosszabbítás

Erről bővebb információkat a személyes konzultáció során tudhat meg.

Hereprotézis beültetése

Sajnos a férfiaknál nem ritka betegség a hererák, amelynek sikeres gyógyításához szükségessé válhat a here eltávolítása. Az egyik vagy mindkét here hiánya ilyen és egyéb csonkoló műtétek eredményeként, esetenként pedig fejlődési rendellenesség miatt állhat fenn. Hasonlóan a női mell rekonstrukciójához, a probléma esztétikailag könnyen korrigálható modern szilikon protézis(ek) beültetésével. 

Igen, további információt szeretnék!