vissza az előző oldalra

A sajátzsír-feltöltés mellrekonstrukcióhoz is kiváló

Cikkek
2016. március 17.

A lipofilling szép eredményt ad, ráadásul nem növeli a daganat újbóli kialakulásának kockázatát sem.

A sajátzsír-visszatöltés (vagy zsírátültetés) egyre elterjedtebb technika a plasztikai sebészetben, amelynek során előbb zsírleszívással zsírszöveteket távolítanak el az arra alkalmas testtájról, például a hasról, a combokról vagy a fenékről, majd speciális feldolgozási eljárást követően térfogatnövelés céljából apró cseppek formájában a fogadó terület élő szövetei közé injekciózzák.

saját zsírral végzett mellnagyobbítás ma már megszokottnak számít – akár önmagában; akár implantátummalegyütt, a beágyazódás elősegítésére.

Plastic and Reconstructive Surgery című szaklap 2016 februári számából pedig már az is kiderül, hogy a módszer mellrákos betegek emlőhelyreállításához is veszélytelenül alkalmazható, hiszen nem növeli a daganat kiújulásának veszélyét.

Ennek megállapításához több mint 1 000 részleges vagy teljes maszektómián, azaz mellszövet-eltávolításon átesett pácienst vettek górcső alá, akiknél genetikai tényezők miatt eleve magas a mellrák kialakulásának kockázata.

Végül világossá vált, hogy a sajátzsír-visszatöltéses rekonstrukciót választóknál mindössze 1,3% volt az emlődaganat visszatérésének veszélye, míg a többieknél 2,4%. Ami pedig a máshol jelentkező rosszindulatú tumorokat illeti, a lipofillinges csoport 2,4%-ánál diagnosztizáltak később ilyet, a többieknél pedig 3,6%-os arányban.

Egy kérdőíves felmérés szerint az amerikai plasztikai sebészek háromötöde már 2013-ban is rendszeresen használta a sajátzsír-visszatöltést mellrekonstrukciós műtéteknél.

Ez a lehetőség nálunk, a Premium Plasztikai Sebészeten is elérhető.

(SAV)

(Fotó: huffpost.com)

Kapcsolódó hírek:

Kapcsolódó beavatkozások:Feliratkozás új bejegyzésekre

Thanks for subscribing!


Utolsó bejegyzés

Orvosunk, dr. Magyar Sarolta a Miss Fit 2018. zsűrijében

Az idén is megrendezésre került JutaVit MissFit verseny döntőjén ismét a zsűri tagjai közt szerepelhetett a Prémium Plasztikai Sebészet képviseletében dr. Magyar Sarolta. Idén sem volt könnyű dolga a zsűrinek. Végül örömmel...