Bőrfiatalítás mezoterápiával

Bőrfiatalítás mezoterápiával

Bőrfiatalítás mezoterápiával

A rohanó, stresszes, „modern” életvitel először az arcunk bőrén látszik meg, ami elveszíti feszességét, rugalmasságát, valamint apró ráncok jelennek meg rajta.

A mezoterápia, mely fájdalommentes, gyors, nem műtéti (azaz non-invazív) eljárás, e problémákra nyújt megoldást. Alkalmas az arc, illetve többek között a dekoltázs és a nyak bőrének fiatalítására is.

A feszesítő hatású hialuronsavat és az egyéb hatóanyag-komplexumot mikroinjekciózással juttatjuk a bőr alá a kezelés során. Helyi érzéstelenítésben, különböző mélységben kezeljük az adott területet.

Általában 3-4 kezelés szükséges az optimális eredmény eléréséhez: a ráncok kisimulnak, a bőr feszesebbé, teltebbé és rugalmasabbá válik. Az eljárást gyakran alkalmazzuk műtétek kiegészítéseképpen. Adott esetben a Thermage-kezelés alternatívája is lehet, bőrtípustól függően.

Milyen elven működik az eljárás?

A kezelés során a bőr kötőszövetét regeneráljuk, visszaadjuk feszességét és rugalmasságát. A bőr különböző rétegeibe juttatott hatóanyag főként orvosi tisztaságú hialuronsav, ami természetes része a szervezetünknek, és egyedülálló vízmegkötő képességgel rendelkezik. Hatására a szervezet saját kollagént is termel.

A bőr megfelelő rétegébe juttatott hatóanyagok fokozzák a sejtek regenerációját, teltebbé varázsolják, kisimítják a bőrt.

Hogyan történik a beavatkozás?

A kezelésnél a hatóanyagokat egy steril, igen vékony mezoterápiás tű segítségével juttatjuk a bőr megfelelő rétegeibe. Az arc kezelésekor a beavatkozás végén speciális maszkot helyezünk az arcra, mely gyulladáscsökkentő hatású, és nyugtatja a bőrt.

Mire számíthatunk a kezelés után?

Mindössze kb. fél-egy órát vesz igénybe a kezelés, melyet követően előfordulhat enyhe bőrpír, vagy kis kellemetlenség – ezek azonban hamar elmúlnak. A mezoterápiás kezeléssorozat hatása hónapokig megmarad; ezután ajánlott évente ismételni, hogy a bőr számára szükséges hatóanyagokat folyamatosan pótoljuk.

Igen, további információt szeretnék!