Bőrfiatalítás, feszesítés lézerrel

Bőrfiatalítás, feszesítés lézerrel

Bőrfiatalítás, feszesítés lézerrel

A stresszes, rohanó életvitel nyomot hagy bőrünkön, kiváltképp az arcunkon. A kor előrehaladtával egyre csökken a bőr feszessége és rugalmassága, egyre kevesebb kollagént és elasztint termel.

E folyamat részeként az arcon már a harmincas éveinkben megjelennek az első finom ráncok. Nincs ok azonban aggodalomra, e problémák gyakran műtét nélkül is, kiváló eredménnyel kezelhetők.

A hialuronsavas feltöltés és a radiofrekvenciás bőrfiatalítás mellett a lézeres bőrfiatalítás is megoldást jelenthet erre. Bőrfeszesítés, ránctalanítás céljából arcon, nyakon és dekoltázson egyaránt alkalmazható az eljárás.

Kiknek ajánlható a lézeres arcfiatalítás?

Elsősorban azoknak ajánljuk a kezelést, akik bőre és kötőszövete még nem nyúlt meg nagymértékben, csupán a kisebb, finom ráncokat kívánják eltüntetni a bőr feszesítésével. A lézeres bőrfiatalítással korrigálhatók, sőt bizonyos esetekben el is tüntethetők a káros sugárzás miatt, vagy a kor előrehaladtával megjelenő bőrelszíneződések, valamint a kisebb hegek és felületi bőrhibák.

Hogyan történik a kezelés?

A kezelés frakcionált szén-dioxid (CO2) lézer használatával, altatásban történik. A kezelendő területre irányítjuk a lézert, hogy elpárologtassa a felületi hámsejt rétegeket, miközben az egészséges, mélyebben elhelyezkedő rétegeket sértetlenül hagyja. A beavatkozás hatására megrövidülnek a bőr mélyén található kollagénrostok, így rugalmasabbá, feszesebbé válik a bőr. Az eltávolított hámréteg helyére új alakul ki, mellyel szép, látványos eredmény érhető el.

Az arcfiatalítás után

A bőr bepirosodik, majd rózsaszínné válik a lézeres kezelést követően, valamint esetenként pörkképződés is megfigyelhető. A beavatkozás után a kezelt terület speciális ápolására 10-14 napig kiemelt figyelmet kell fordítani, így ez idő alatt ajánlott otthon pihenni. Kb. két hónap alatt fejeződik be a teljes gyógyulási folyamat, addig nem érheti direkt napfény a területet.

Optimális esetben műtéti beavatkozás és az arc vonásainak megváltoztatása nélkül feszes, megújult bőrt érünk el a lézeres bőrfiatalítás eredményeképp. A lézeres arcfiatalítást alkalmazhatjuk kiegészítő kezelésként is az arcplasztikai megoldások mellett.

Igen, további információt szeretnék!