Az orvos válaszol

Kérdezzen dr. Pataki Gergely plasztikai sebésztől.

Kérdéseit itt teheti fel >>>

# 55 / 95  
csü., 2012/01/12 - 09:30

T. Doktor úr!

2 éve mellnagyobbító műtéten estem át, P.I.P. implantátumot kaptam.
Az utolsó kontroll vizsgálaton 1 éve, némi tokosodást állapítottak meg, azt mondta az orvos, hogy masszírozzam, nincs vele más gond. Kisebb fájdalmakat érzek időnként, arra is azt mondta, hogy normális jelenség.
Változást azóta sem érzek, sem külsőleg, sem tapintásban. A kérdésem, hogy ha kiszakad az implantátum, pontosan milyen tünetekkel jár? Mennyire vagyok veszélyben?
A kb 3 hónapja kezdődött szédüléses panaszaimnak lehet-e bármilyen köze a P.I.P implantátumokhoz?
Jelenleg Magyarországon mi a pontos állásfoglalás ezekkel a hibás implantátumokkal kapcsolatban?
Jelenleg anyagilag teljesen képtelen vagyok egy újabb műtétet felvállalni, hitel felvétele sem jöhet szóba, ha mégis gond van, mik a lehetőségek egy sokgyermekes édesanya számára?

Köszönettel: Szilvia

# 54 / 95  
szo., 2012/01/07 - 11:53

Tisztelt Doktor Úr!

20 éves vagyok, egészen kicsi csőmelleim vannak, viszont legalább egyformák. Egyáltalán nem szeretném nagyobbítani. Csak az lenne a nagy álmom, hogy egy kicsit kerekebbek legyenek. Egy egész kicsi imlantátum behelyezésével, lehet-e segíteni a csőmellek formáján?
Hallottam arról, hogy a csőmelleknél korrekciós műtétekre is szűkség van (mellfelvarrás, mellbimbó kissebítés)az imlantátum behelyezése mellet. Megmondom őszintén anyagilag még az imlantátum behelyezést kibírnám, de több műtétet már nem. Lehetséges-e, hogy csak imlantátum beültetéssel megúszhatnám, és egy kicsit kerekebb melleim lehetnének?

Megtisztelő válaszát előre is nagyon köszönöm!

# 53 / 95  
vas., 2011/12/18 - 21:28

Kedves Doktor Úr!Milyen hátulütője van a teljes izom alatti módnak mellnagyobbításkor?Mert ha az olyan jó akkor miért nem oda teszik miért a duál az elterjedt?
Mindig csak arról olvasni miért rossz a mirigy alatti. De a teljesen izom alatti hátrányairól nem hallani. És mi a véleménye a melltartóviselés fontosságáról?
Tisztelettel Beus

# 52 / 95  
vas., 2011/12/18 - 10:41

Tisztelt Doktor Ur !

10 evvel ezelott mellrakkal operaltak. Sajnos az egesz mellet el kellett tavolitani. Betettek egy toltheto implantatumot az izom ala, ami sajnos az evek soran meggyurodott. Mivel engem is elert a valtozo kor es a sulyom cseppet meggyarapodott igy a kulombseg a ket mellem kozott jelentos lett.
Melltartoimat allandoan betetekkel kell kitomnom, hogy legalabb valamennyire egyformanak tunjenek a melleim.

Nagy varakozassal varom valaszat, amit elore is koszonok !

Tisztelettel

Erika

# 51 / 95  
szo., 2011/12/10 - 20:10

Tisztelt Doktor Ur! Az egyik hegem 4 a masik 5 cm mellnagyobbitas utan.ez nagyon zavar.ez vajon miert lehet? A melleim egyformak voltak ugyanakkora implant van mindegyikbe.Lehet hogy nem egy orvos csinalta hanem ketto csak nekem nem mondtak meg?
Koszonettel: Livi