Arc ránctalanítás hialuronsavval

Arc ránctalanítás hialuronsavval

Arc ránctalanítás hialuronsavval

Ráncfeltöltés

A ráncfeltöltés egy injekciós technika, melynek során nagyon vékony tű segítségével természetes hialuronsavat juttatunk a bőrbe. A hialuronsavtól a vonások lágyabbá, az ajkak teltebbé válnak, illetve kisimulnak a ráncok.

A hialuronsav az emberi test természetes alkotórésze, mely hidratál, megköti a vizet és feltölti a bőrt. A leggyakrabban feltöltött területek: szem és száj körüli ráncok, a szemöldök közötti ráncok (glabella), szájzug, valamint az orrtól az ajakig futó ránc (nasolabiális redő).

A felszívódó természetazonos töltőanyaggal (fillerrel) való feltöltés a lehető legegyszerűbb, szép eredményt biztosító eljárás.

Kinek ajánljuk a ráncfeltöltést?

  • Annak, aki a homlokon, arcon, nyakon illetve a száj körül található ráncoktól szeretne megszabadulni,
  • aki kifejezettebb kontúrral rendelkező, teltebb ajakra vágyik,
  • akinek karika és mély árok látható a szeme körül,
  • aki mély orr-szájzug ránccal, azaz nasolabialis redővel rendelkezik,
  • aki korrigáltatni szeretne egy (vagy több) bemélyedt heget az arcán.

Milyen eredményre számíthat a kezelés után?

A hialuronsav...

  • csökkenti, kisimítja, feltölti a ráncok mélységét,
  • észrevétlenné válik a szem alatti árok, illetve karika,
  • megnagyobbítja az ajkakat, határozottabbá teszi azok kontúrját,
  • csökkenti az orr-szájzug redő mélységét és feltölti azt,
  • a pattanások által okozott hegeket feltölti.

A ráncfeltöltés többnyire nem tart tovább 30 percnél, és helyi érzéstelenítésben történik (az ajakfeltöltés kivételével). Igény szerint átlagosan 1,5 évente ismételhető a beavatkozás.

Újabb kutatások szerint a hialuronsavas injekció kollagénképződéssel is jár, ezért többnyire kevesebb feltöltőanyag szükséges az ismétléseknél.  

Mennyi ideig tart az ajakfeltöltés hatása?

Ez egyénenként változó. Több tényezőtől függ, például a a kortól, az életmódtól, a bőr szerkezetétől és természetesen attól, hogy a kezelt személy mekkora hatást vár a kezeléstől.

Előfordul, hogy a kellő hatás eléréséhez az első feltöltést követően egy második kezelésre is szükség van. A második kezelés az első után 2 hónappal végezhető el.

Miért hialuronsav-alapú anyagokat használunk az ajakfeltöltéshez?

Röviden összefoglalva azért, hogy a páciensnek megmaradjon a döntési lehetősége – tekintve, hogy ezek az anyagok Idővel felszívódnak.

A
hialuronsav
egyedülálló vízmegkötő képességgel rendelkezik; vízzé alakul a lebomlás során, és nyom nélkül ürül ki az emberi testből. A hialuronsav alapú feltöltőanyagok esetén a tartós implantátumokkal szemben megmarad a további döntés lehetősége, amikor elmúlik a kezelés hatása. Sosem tudhatjuk, hogy évek múlva mi lesz a szépségideál.

Ezen felül az arc folyamatosan változik, így akkor tartható fenn a legjobban a szépség, ha a további kezelés igényének felmérése időszakosan történik.

A hialuronsav biztonságos?

A szervezetben természetesen előforduló hialuronsavval tökéletesen azonos a forgalomban lévő hialuronsav.

Ezek a készítmények nem állati eredetűek, ezért nem áll fenn annak a veszélye, hogy olyan allergiás reakciókat váltsanak ki, mint egyesekben például a tojás, vagy hogy kórokozókat vigyenek át az emberi szervezetbe.

A bőr kissé kipirulhat és megduzzadhat közvetlenül a kezelés után, de ez normális reakció, és rendszerint egy-két nap alatt meg is szűnik. (Az ajkak kezelése esetében kicsit lassabban múlik el.) Nagyon ritkán fordulnak elő más, nemkívánatos reakciók: a pirosság, a duzzanat és a nyomásérzékenység körülbelül minden kétezredik páciens esetében egy-két hétig is megmarad.

Indokolt esetben kalcium-hidroxilapatit tartalmú Radiesse-t is használunk az arcon ránc- és volumentöltés céljából, például mély ráncoknál, férfiaknál, illetve áll feletti ráncok kisimítására.

Videó

Frabato hialuronsavas arcfeltöltése az Édes Életben (TV2, 2013. december 16., 20:32)

Sorry, you need to install flash to see this content.

Igen, további információt szeretnék!