Anti-aging tanácsadás

Anti-aging tanácsadás

Anti-aging tanácsadás

A plasztikai sebészeti anti-aging kezelések célja a természetesnek ható, harmonikus eredmények elérése.

Ehhez mára a legkorszerűbb anyagok és eljárások állnak rendelkezésünkre – nemcsak Amerikában, hanem már itthon is. Az esztétikai kezelések és fiatalító műtétek terén a legmagasabb szintű, személyre szabott ellátást kell biztosítanunk pácienseink számára. A legjobb eredmény elérésre törekszünk a lehető legrövidebb idő alatt. Emellett a test és a lélek harmóniájának megteremtésével érhető el az életminőség javulása. 

Anti-Aging tanácsadásunk során mindenre részletre kiterjedő beszélgetést folytatunk Önnel, hogy aztán életminősége és megjelenése javulása szempontjából a leginkább javasolható döntést közösen hozhassuk meg. Amennyiben szükséges, hormonszint-mérést is végzünk, így még precízebben jósolhatjuk meg a hatékony öregedésgátló (-optimalizáló) terápiákat. 

A leggyakoribb plasztikai sebészeti anti-aging eljárásokról

Ránctöltő anyagok

A ráncfeltöltés fájdalommentes, megbízható és gyors, non-invazív (azaz nem műtéti) eljárás, amellyel az életkor előrehaladtával megjelenő ráncok korrigálhatóak, valamint az arckontúr is megváltoztatható. Ráncfeltöltés a szemöldök közti, valamint a homlokráncokon, illetve az felső vagy alsó ajkak körül megjelenő apró ráncokon végezhető, továbbá alkalmazhatjuk az orrszárny-szájzug közötti redőn és számos más területen is. Az arckarakter formázására a bőr megfelelő mélységeibe juttatott töltőanyagok adnak lehetőséget, amelyek segítségével célzottan emelhetőek ki az arc előnyös vonásai.

A piacon a hialuronsav alapú ajak- és ránctöltőanyagok továbbfejlesztett változatai jelentek meg, amelyek még tartósabbak. A nem felszívódó (permanens) töltőanyagok közül egyre nagyobb teret hódítanak a szilikon ajakimplantátumok is.

A folyékony szilikonhoz hasonló egyéb korszerűtlen feltöltőanyagok viszont szerencsére teljes mértékben visszaszorulóban vannak.

Saját zsírszövet átültetése

A szervezet egyik részéből származó zsírszövet egy másik helyre való beültetése tudományos bizonyítékokkal alátámasztva is működik. Fontos tény továbbá, testünk zsírszövetei igen gazdagnak számítanak felnőttkori kötőszöveti őssejtekben.

A sajátzsír-átültetési eljárás (amit mi is alkalmazunk) pozitív eredménye a zsír térfogatpótló hatásán kívül valószínűleg a benne lévő különböző növekedési faktorok és kötőszöveti őssejtek regenerációs – esetleg fiatalító – hatásának is köszönhető. Ezzel a módszerrel ajakfeltöltés, arcfiatalítás, arcdeformitások és hegek kezelése, szilikon implantátumok lefedése, péniszvastagítás és nagyajak-feltöltés is lehetséges. A saját zsírral történő mellnagyobbítás területén is igen népszerű.

Az ajakvastagítás új módszerei

Az ajakvastagítás leggyakoribb módja az egyre korszerűbb töltőanyagokkal való nagyobbítás. Ezen anyagok előnye, hogy tökéletesen szövetbarátok (hiszen a kötőszövet alkotóelemeit tartalmazzák), jól alakíthatóak – és tekintve, hogy nagy részük felszívódó, maradandó változás nélkül ki is próbálhatók. Utóbbi tulajdonság hátránya, hogy hosszú távon ismételni kell a beadásukat.

A vékony, esetleg aszimmetrikus ajkak formája és mérete tökéletesen megváltoztatható a népszerű ajakfeltöltés segítségével. Egy megbízható, gyors és egyszerű, nem műtéti eljárás eredményeképp a töltőanyagok teltséget adnak az ajkaknak.

A tartós implantátum beültetése ajakba egy Amerikából importált, viszonylag újabb eljárás, amelynek során szilárd halmazállapotú, rugalmas szilikon kerül beültetésre. Ennek előnye, hogy nem szívódik fel, és a használata egyszerű. Klinikánkon elsők között alkalmaztuk a módszert. Szintén szép eredményeket érünk el sajátzsír-visszatöltéses eljárással is.

Hogyan állíthatjuk meg az idő kerekét?

Az idő kerekének megállítására vagy visszafordítására számos egyéb eljárás áll rendelkezésünkre, amennyiben még nem jött el az arcplasztika ideje.

Ilyen a kollagén indukciós terápia, melynek hatására fokozódik a bőr kollagéntermelése, ezáltal fiatalodik az arc, kisimulnak a ráncok, összehúzódnak a pórusok, valamint finomodnak az aknék és a hegek. Egy speciális eszközzel végezzük a kezelést. A rádiófrekvenciás bőrfiatalító készülékkel (Thermage), mely serkenti a bőralja kötőszövetének kollagénépítő folyamatát, látványos és gyors bőrfeszesítő-ránctalanító hatást érhetünk el – az eredeti arcvonások megtartása mellett. A kezelést követően szabad szemmel észlelhető mértékben válik feszesebbé a nyak és az arc.

A szálbehúzásos arcfiatalítás szintén fontos, hatása a ráncfeltöltéshez hasonlóan hosszú ideig érezhető. A beavatkozás egyszerű, így ambuláns keretek között történik. A szál a megfelelő mélységbe helyezve meghúzza a szöveteket, és tartósan konzerválja az eredményt. Klinikánkon rendszeresen végezzük ezt az eljárást is.

Botox

A botox kezelés megbízható, fájdalommentes és gyors – nem műtéti – eljárás, amelyet egyre biztonságosabban és szélesebb indikációs területen vetünk be már most is. Nemcsak a szem körüli ráncok és a homlok ráncainak kezelésére alkalmas, hanem az arc egyéb területeire, sőt akár a nyakra is.

A különböző területek célzottan kezelhetőek. Helyesen alkalmazás mellett megmarad az arc kifejezőképessége, sőt javulhat is; a plasztikai sebész szakorvos által végzett terápia veszélytelen eljárásnak számít.

Lézeres arcfiatalítás

A legkorszerűbb, újfajta lézerekkel biztonságos és eredményes fiatalító hatás érhető el.

Fontosak az antioxidánsok is!

A táplálkozástudomány legújabb vívmányait is tartalmazzák az anti-aging, azaz öregedésgátló programok.

Az anti-aging világkonferenciákon sok előadás méltatja a teóriát, amely szerint az ismert antioxidáns anyagok – például az E-vitamin, az C-vitamin, a Q10 koenzim, a karnozin és a liponsav – fontos védőszerepet töltenek be szervezetünkben a szabadgyökök negatív hatása ellen. 

Anti-aging endokrinológiai szaktanácsadás

A változókorban lévő hölgyek számára hormonpótló készítmények lokális alkalmazása vagy szedése válhat szükségessé.

Férfiaknál a testi és lelki öregedés lassítására szintén javasolt lehet hasonló terápia alkalmazása.

Amennyiben szükséges, hormonszint-mérést is végzünk, így még precízebben választhatjuk ki a megfelelő öregedésgátló (és -optimalizáló) lehetőségeket.

Igen, további információt szeretnék!